onsdag 13 februari 2013

Mer anti-SD-indoktrinering för barnenFör Sverigedemokraternas motståndare är ingenting heligt. Kampen mot partiet är så fin och riktig att man även måste få in barnen i så tidig ålder som möjligt. För ett tag sedan tittade vi på hur Tv5 genom ledande frågor försökte få barn att uttala sig mot SD i ett frågesportprogram för de unga.

Nu hakar även Tv4 på denna taktik, genom ett nytt barnprogram, "Bröderna Fluff", där olika skämt kring hår vara den bärande idén. Redan i första avsnittet hotas "Fönköping" av ett nytt otäckt parti; "Hårdemokraterna". Partiet leds av Trimmy Hårsson, i khaki-skjorta och koppel, som vill "att alla ska ha likadan frisyr som han". Fördelen är att alla då ser likadana ut, och ingen skiljer sig från mängden.

Jag tror inte ens att denna analys är speciellt nerdummad för barnen, utan som vi vet, brukar argumenten mot SD ligga på ungefär den här nivån. Dock är det tveksamt om alla barn förstår ord som "ideologi" och "oortodox", som man av någon anledning känt sig nödgad att ha med för budskapets skull. Barnen får sedan veta:

- Hur kan Trimmy Hårsson vara så populär?
- För att han ger det folk tror att de vill ha.

Vi får väl trösta oss med att Trimmy Hårsson blir den populäraste statsministerkandidaten; avsnittet måste alltså handla om valet 2018:


Avsnittet avslutas dock med att Trimmy avslöjas som en bluff, och dessutom sätts i fängelse, vilket förstås är vad författarna helst skulle se även i verkligheten. Bakom manus ligger figurerna Thomas Claesson och Fredde Granberg:5 kommentarer:

 1. Man får onekligen lite nordkorea vibbar av det här programmet

  SvaraRadera
 2. Lätt att få lite slutpixlatkänsla.

  /Magnus

  SvaraRadera
 3. Br. Fluff figurerade redan för 10-15 år sen i TV4. Vilka är det man kan skämta om i samhället ? Jo, de starka, t.ex. makthavare, idrottspersonligheter, medelålders män och nu tydligen också SD. Detta är ett styrkebesked för SD. Man skämtar ju inte gärna om de svaga som t.ex. feminister, handikappade eller somalier.

  SvaraRadera
 4. Under 60-talet och kanske en bit in på 70-talet hade SVT vad det verkade som uppgift att påverka barnen i socialistisk anda. Barnprogrammen importerades från forna öst blocket. I dag har TV4 ärvt det uppdraget. Socialism har aldrig gått att förena med modern demokrati. Och där har vi pudelns kärna. Full demokrati är av ondo, det kan framträda åsikter som inte är i överensstämmande med det gängse. Därför lever vi i en diktatur med demokratisk chokladglasyr. Vart 4:e år får vi smyga in bakom gröna skärmar och lägga vår röst på något politiskt parti inbillade om att det är fritt att rösta på vilket parti vi vill. Men i diktatorisk anda så får vi inte lägga vår röst på vilket parti vi vill. Rösta fel, och din önskan om förändring hamnar i sopkammaren.

  SvaraRadera
 5. Först och främst vill jag bara påpeka att den som skrivit detta blogginlägg är en hjärntvättat idiot,därefter vill jag också säga samma sak om dom som har kommenterat (för att vara väldigt tydlig så ska jag också påpeka att jag inte menar mig själv).

  SvaraRadera