onsdag 13 februari 2013

PK-etablissemanget ger pris till sig självt....igen
Den svenska pk-eliten är en mycket liten och mycket självgod grupp, som också älskar att dela ut priser till varandra för särskilda insatser för kommunism, mot rasism, mot högerextremism eller vad det nu kan vara. För ett tag sedan tittade vi på hur bland annat Lisa Bjurwald prisades i rent stalinistiska ordalag, och nu har etablissemanget hittat en mycket politiskt korrekt kandidat för ytterligare ett pris. Priset, som är alldeles nytt och är döpt efter socialisten Sara Lidman, skall gå till personer som verkar "i en anda av passionerat motstånd och engagemang". Årets pristagare heter Lawen Mohtadi och är som klippt och skuren för ett pris, då hon inte bara är kurd, utan har en mängd andra kvaliteter som Aftonbladet räknar upp:

"Mohtadi får priset sin bok ”Den dag jag blir fri”, en biografi om författarinnan Katarina Taikon, som speglar romernas situation och kamp för mänskliga rättigheter i 1900-talets Sverige.
Lawen Mohtadi tilldelas priset för att hon ”Med journalistiskt skarpsinne, aktivistiskt engagemang och inspirerande folkbildningsförmåga har Mohtadi under lång tid visat på ett brinnande engagemang i antirasistiska och feministiska frågor.Mellan juni 2008 och mars 2011 var hon chefredaktör för den feministiska kulturstidskriften Bang tillsammans med Sonja Schwarzenberger"

Egentligen är det fantastiskt att man inte bara kan få pris för att syssla med "intersektionalitet", "heteronormativitet" och svenskhat, utan dessutom försörja sig på det. Det kanske är dags att vår sida börjar dela ut priser för kamp mot demokratur, pk-medier och islamisering? Jag nominerar Mats Dagerlind, som till skillnad från Mohtadi, gör verkligt motstånd.

Artikel i GP
Artikel i SvD
Artikel i Smp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar