fredag 5 april 2013

Klipp: Vlaams Belang tar nya tagHur Vlaams Belang tänker sig den självständiga staten Flandern.
Lite festligt hur man förutsätter att landets södra del, Vallonien,
helt enkelt uppgår i Frankrike.
Min ambition är ju att följa, presentera och förklara de patriotiska kamperna i Frankrike, Belgien och Nederländerna. Det är i denna region som utvecklingen är intressantast och de mest relevanta jämförelserna med Sverige kan göras. Då jag talar denna regions språk, försöker jag så ofta som möjligt bjuda på olika klipp med de "högerextrema" partierna och deras företrädare, eftersom ni aldrig kommer att få se dem i svensk media.
Det var nu ett tag sedan vi tittade på Belgien. Här, eller snarare i den norra delen Flandern, heter det intressanta partiet Vlaams Belang, vilket är lite svåröversatt på svenska, men blir ungefär "Flamländskt intresse/vikt". Partiet kräver främst en ordnad delning av Belgien, invandringsstopp och islamiseringsstopp. Klippet vi skall titta på tar sitt avstamp i ett nytt slagord, eller underrubrik, man nu lanserar. Detta slagord är "Echt.Onhafhankelijk", vilket är lite dubbeltydigt. Utan punkten emellan betyder det "verkligen självständigt", vilket syftar på Flandern, med punkten blir det "Äkta. Självständigt", vilket syftar på partiet.

När man ser inslaget kan man tycka att man gör en väl stor sak av detta nya slagord, men jag tycker ändå att inslaget är intressant. Missa sedan inte heller den suggestiva avslutningen med musik till partiets hjärtefrågor. Varför kan inte våra egna Sverigedemokrater producera journaler och inslag på samma nivå som Vlaams Belang och Front National?

För lite bakgrund till partiet och Belgien kan ni titta på detta tidigare inlägg. För att se en debatt mellan förre partiledaren Filip Dewinter och en islamist har jag skapat detta inlägg.

Varsågoda, och glöm inte att klicka helskärm.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar