fredag 17 maj 2013

"Sitter de fastkedjade i någons källare?"


Vem är det som håller dessa 1200 i en källare?

Anders Lindberg figurerar här med jämna mellanrum, då han är en ovanligt rabiat och lögnaktig skribent, även för att vara pk-krönikör. I och med dagens krönika, kallad "Sverige ska inte tappa bort barn", börjar jag misstänka att han kanske är lite debil på riktigt. Artikeln inleds av någon anledning med en referens till kristallnatten, men handlar egentligen om afghanska unga män som myndigheterna saknar spår efter. Anders Lindberg verkar själv dels tro att begreppet "ensamkommande flyktingbarn" handlar om barn, dels har han minst sagt fantasifulla teorier om vart dessa tagit vägen.

"Tankarna går osökt till Amanda Berry från Cleveland i USA, som tillsammans med sina två olyckssystrar, Gina deJesus och Michelle Knight, satt fastkedjade i källaren hos en 52-årig man.
Svenska myndigheter har alltså tappat bort 800 barn, som polisen inte ens letar efter eftersom de är flyktingar. Var finns de? Fastkedjade i någons källare? Offer för trafficking? Lever de?"

För att tankarna osökt skall gå till flickorna i Cleveland måste man ha en mycket speciell världsbild. Artikeln handlar alltså om att det tydligen "försvunnit" 1200 "ensamkommande flyktingbarn" på sex år. Man skulle kunna tänka sig att dessa personer gått under jorden eller rest vidare till ett annat EU-land, men för Anders Lindberg verkar den rimligaste förklaringen vara att de kidnappats av pedofiler. Själv betvivlar jag att just afghanska unga män är den främsta måltavlan för individer som Ariel Castro i Cleveland.

Det hela är förstås Sveriges fel:

"Så här dåligt kan inte det svenska flyktingmottagandet få fungera. I Sverige tappar vi inte bort barn. Punkt."

Självklart skulle vi, och borde vi, kunna ha bättre kontroll på vilka individer som kommer till landet och vad de har för sig här. Vad föreslår du då, Anders? Skall vi ge dessa unga män husarrest eller operera in sändare på dem? Nej, det går ju inte heller ihop med Lindbergs fina människosyn, så hans inlägg var som vanligt bara lite posering inför sina gelikar.

SR

6 kommentarer:

 1. -Enligt Expo, som gått igenom protester och attacker mot flyktingar mellan från 2010 och 2012, riktas dessa i allt högre utsträckning mot just ensamkommande flyktingbarn. Av 58 incidenter drabbade 39 just den gruppen.

  Vilket hjärtlöst land Sverige är; ge sig på ensamma barn från andra sidan jordklotet. Statsminístern (han heter Reinfeldt) borde kalla till presskonf snarast. Detta är mycket allvarligare än när idrottsintresserad ungdom vill snacka allvar med fotbollstränare.

  Att inte polisen letar, beror på att de inte har något att gå efter, det har de redan informerat om; inga signalement och ingen som saknar dem - det sista är väl konstigt (inte)

  Anders Lindberg är helt 'lost' (förlorad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn? Vilka barn du menar ungdomar och män
   Fakta i våra grannländer gör man benröntgen och tandröntgen
   m.m på alla sk ensamkommande sedan några år tillbaka med resultatet att nästan alla ljög om sin ålder och ca 80% var män över 20år sedan detta infördes slutade samma män söka asyl i finland och danmark för att istället sikta in sig på sverige där vi enbart går på den asylsökandes egna ord.
   .
   Det finns otaliga vittnesmål ifrån både gode män och miggor om hur majoriteten ljuger om ursprungsland och ålder och antingen väljer afghanistan eller somalia som ursprungsland.

   Jag är från invandrarfamilj,och vet INGEN som inte tycker svenskar som denna bloggare är något annat än naiva dumskallar som leva i fantasi och det gäller många svenskar som går på vadsomhelst sålänge de får känna sig lite extra goda

   Radera
  2. Barn? Det är vuxna människor som utger sig för att vara 17 år gamla. Min erfarenhet av att arbeta med ensamkommande stämmer väl överens med de medicinska studier som genomförts i andra länder, dvs upp emot 90% av de som kallar sig EKFB är väl över 20 år gamla.

   Orsaken att de försvinner är att de efter 4 år kan söka asyl igen (det finns givetvis de som utsätts för brott men det är en försvinnande liten del). Det som hägrar är den svenska välfärden!

   Radera
 2. Man med järnrör..
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16795552.ab

  Ett nytt uteslutningsärende?

  Men nej, AB har pixlat gärningsmannen; då kan han inte vara sverigedemokrat?

  SvaraRadera
 3. De diplomatiska förbindelserna emellan Sverige och Afghanistan är nog rejält i gungning. Här har afghanerna överlåtit vuxna män till svenskarnas försorg och dessa slarvas bort, oansvarigt bortom all sans och vett.
  En delegation bör omedelbart skickas till Kabul för att ge en offentlig ursäkt å hela svenska folkets vägnar!

  Mvh Utvandraren

  SvaraRadera
 4. Om tjejen (i snyftartikeln) verkligen hade blivit bortrövad hade "rövarna" naturligtvis tagit telefonen ifrån henne. Med andra ord har hon lämnat hemmet av fri vilja och bor säkert hos släkting och kommer att söka ny asyl i nytt namn med en bättre synfthistoria. Enligt devisen bättre lycka nästa gång. Sverige är fantastiskt och dumma svenskar betalar kalaset.

  Trevlig helg, Tomas.

  SvaraRadera