lördag 22 juni 2013

"Inavel är ett problem, multikultur är det inte"
Med anledning av att det idag är dagen efter midsommarafton passar en av Aftonbladets stjärnkrönikörer, Fredrik Virtanen, på att håna vad som skulle vara svenskt, i bästa Katarina Mazetti-stil. Rubriken är "Idag är vi bakfulla - så typiskt svenskt", så ni förstår vad som kommer att följa.

"Problemet är att de anser att en utvidgning av svensk kultur bör motarbetas. Att allt ska vara som det alltid varit och enbart så. Det tycker inte jag. Vi i detta lilla provinsiella land i utkanten av världen behöver alla tillskott vi kan få.
Inavel är ett problem, multikultur är det inte.
Men tyvärr fungerar det inte så i tillräckligt hög utsträckning."

Lyssna på orden. Vi har tydligen ett problem med inavel här, så vi behöver alla tillskott vi kan få. Allt svenskt är så uselt, så islam, klankultur och hederskultur behövs helt enkelt här i så stor utsträckning som möjligt för att höja oss, eftersom endast bakrus är svenskt. Eller barbariet, som "vår" egen statsminister sa. Virtanens enda invändning mot mångkulturen är att den inte erbjuds oss i tillräckligt stor utsträckning.

Till att börja med skulle jag vilja att Mazetti och Virtanen läste på lite om inavel. Jag betvivlar att det finns en enda genetiker som skulle hävda att miljoner etniska svenskar riskerar detta, utan rejäla injektioner från Afrika och Mellanöstern.

Diskussioner kring svenskhet blir alltid lätt ganska fåniga, så jag tycker att SD-företrädare skall försöka undvika att dras in i sådana diskussioner. Men om man vill diskutera följder av massinvandring och mångkultur, måste man då inte definiera vad som är svenskt? Nej, jag tycker inte det, eftersom det är väldigt tydligt vad som inte är svenskt, eller europeiskt för den delen.

Någon undrar kanske var Fredrik Virtanen själv bor för att maximera sin mångkulturella upplevelse; är det Husby, Fittja eller Rinkeby? Nej, faktiskt inte. Det råkar vara Södermalm.24 kommentarer:

 1. När multikultur i Sverige blir islamsk monokultur då har vi problem med inavel!Vad gäller Virtanen så känner man för ett redigt slagsmål med honom på midsommarafton!

  SvaraRadera
 2. Herr Virtanen borde flytta hem(?) till Finland och skriva likadant om finnarna!

  (Deras alkoholkonsumtion och ärftliga sjukdomar ligger skyhögt över svenska folkets!!!)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Virtanen till fullo i hans kritik mot den svenska suparkulturen...resten av artikelen är vanlig pk-skit.

  Vi svenskar har ett enormt problem och det är att vi inte är självkritiska, vi tittar inte på vår egen kultur och analyserar hur har vi lyckats köra ALLT i botten...ALLT som våra förfäder byggde upp.

  Att försvara den massiva konsumtion alkohol som vi svenskar häller i oss är ANTI-SVENSKT!!

  Är superiet något som vi skall vara stolta över? eller vad menar Tobbe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog utan att ha undersökt det,att supandet var mera utbrett tidigare före motbokens införande,sedan undrar man ju om inte Virtanens kritik mot alkohol är en nymoralisk trend för att passa muslimer?

   Radera
 4. Nej, självklart inte, Joakim. Om du läser min artikel, och Virtanens, så ser du att det varken från min eller hans sida handlade om det, eller hur?

  SvaraRadera
 5. Igår morse sopade jag ihop resterna av en väninna som supit sönder revbenen, blivit av med plånboken, nycklarna och telefonen och till och med skorna, så just alkoholanalysen känns väl rätt ok en dag som denna. Hennes problem handlar dock mer om personligt psyktrassel än svensk kultur, och hennes räddning finns nog snarare att finna i bättre psykvård än i mer mångkultur. Självständigt tänkande och individuell personlig utveckling är väl det som tar kulturer framåt och inte fundamentalistiska tokläror från självutnämnda medieprofeter?

  Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut finns det hur mycket som helst att säga om svensk alkoholkultur och alkoholpolitik. Det verkar dock som om alkoholmönstren följer det kalla klimatet som ett bälte runt jorden. Sverige, Finland, Ryssland för att inte tala om inuitsamhällena på Grönland och i Kanada....

   Radera
  2. Jo det har nog mycket med klimat och mörker/kyla att göra. En tanke som dröjer sig kvar efter inmundigandet av Virtanens artikel och din analys av denna, är att mångkultursförespråkarna att vi ska tänka osjälvständigt kring vissa frågor och därmed motsäger sig själva (som vanligt).

   Sven

   Radera
  3. ...åkarna +tycker att...

   Radera
  4. Vad är egentligen svensk kultur idag?

   Jag var med familjen igår och firade midsommar. Midsommardanserna är som alla vet ämnade för BARN, detsamma gäller påskfirandet, barn som klär ut sig till påskgummor, lucia...barn som klär ut sig till pepparkaksgubbar och lucior, detsamma med jul, jultomten kommer med klappar till barnen.

   Varför den här infantiliseringen av vår svenska kultur? Varför har vi svenskar låtit vår kultur försvinna till förmån för...vad?

   Det japanska samhället är minst lika materialistisk som vårt och påverkats under lika lång tid av samma ideal...men ändå har de kvar sin kultur och traditioner.

   Den som kan sin historia vet att vi hade fantastiska traditioner på påsk, midsommar, Larsmässohelgen, samt julfirandet...allt är i stort sett borta.

   Summa sumarum, det är bara kontraproduktivt att försöka försvara sig mot artiklar som pk-trollet Virtanen. För han har till viss del rätt i att vi har inte mycket av kultur kvar.

   Vad vi behöver göra är att bygga upp det vi hade så gott vi kan och distansera från alla och allt som fortfarande hänger kvar vi det nuvarande.

   Radera
  5. Sluta skyll allt på invandrarna. Invandrarna har inte förstört vår kultur, de är bara ett symptom på en sjuk civilisation.

   De hade aldrig varit här om vi hade haft en livskraftig kultur.

   Felet är oss, felet är att vi har blivit svaga, vi tro inte längre på oss själva.
   Svenskar har ingen gruppgemenskap, inget gemensamt värderingssystem (religion) och ser staten som den stora räddaren.

   Tänker vi inte om, blir självkritiska och är villiga att offra oss själva, vår bekvämliga nihilistiska tillvaro med bolån, Thailand-resor och fredagsmys, så kommer vi som folk vara utdöda om några generationer.

   Radera
  6. Jo, vi är ju också drabbade av en enorm influens från USA.

   Skall vi bara stå tysta mot etablissemanget? Jag är mindre orolig för infantilisering av kulturuttryck, än en massiv inflyttning av MENA-kultur.

   Radera
  7. Hur skall du försvara dig mot en massiv inflyttning av MENA...om du inte har något att försvara?

   Det enda unika vi har kvar i Sverige är vår etnicitet och vårt språk...tyvärr.

   Radera
  8. Kom igen nu, Joakim, det finns väl fortfarande en hel del att försvara? Exempelvis frånvaro av inbördeskrig, jämställdhet mellan könen osv...Sedan ser jag mig egentligen inte som nationalist, utan som Europé. Jag tycker inte att Kalle Anka på julafton är ett tillräckligt skäl för att bara vika oss för Mellanöstern.

   Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  10. Tobbe, ovanstående text som du just nu skrev visar att du inte är självkritisk och inte ser skogen för träden.

   Du anser att den svenska "jämställdheten" är värd att försvara.

   Den svenska "jämställdheten" eller statsfeminismen som är som ett gift i för Västvärlden, som är ett socialistisk toppstyrt centralt påfund för att undergräva den sista bastionen i det svenska samhället...familjen.

   Utan massivt skattetryck hade begreppet "pappaledig" aldrig varit möjligt.

   Vad är det för skev världsbild du har egentligen?

   Skall staten styra över familjen och således över det svenska folket eller vad är du försvarar? Är "pappaledig" frihet är det så vi tar tillbaka vårt land?

   På 40-talet arbetade min farfar som försäkringstjänsteman, ett trist medelklassyrke, med en normal lön...han försörjde 5 barn OCH en hemmafru. Min farmor kunde jobba när hon ville, vilket hon gjorde ibland. Hela familjen åkte på bilsemester genom Europa varje sommar, de bodde i en villa utan massiva lån.

   Vilken svensson kan leva det livet idag?

   Är det en frihet att bägge föräldrarna är TVUNGNA att jobba borta från hemmet och således lämna bort sina barn på uppfostringsanstalt, en uppfostringsanstalt som staten styr över och i och med detta tas makten från familjen och krossar fundamentet för en organisk livskraftig civilisation.

   Den svenska "jämställdheten" som du försvara har lett till av vi som folk begår demografiskt självmord.


   Europé? Vad menar du med det? Att du förespråkar EUs despotism?

   Du är inte nationalist, jaha...men du driver en blogg som är invandringskritisk?

   citat: "Jag tycker inte att Kalle Anka på julafton är ett tillräckligt skäl för att bara vika oss för Mellanöstern."
   Så du menar att Kalle Anka är svensk kultur? Så Kalle Anka, jämställdhet/statsfeminism och stå i kö är svensk kultur?

   Tobbe, du verkar vara ett praktexempel på en svensk som inte vet vad han är

   Radera
  11. När dog Rom?

   När dog den romerska civilisationen, var det när germanerna stod utanför Roms portar?

   Nej, Rom dog flera århundraden tidigare.
   Redan på 300-talet hade den romerska armen, som tidigare bestod romare, ersatts av legoknektar från andra delar av det romerska imperiet. Redan på 300-talet födde romerska kvinnor för få barn (under 2,1 barn per kvinna och det är demografiskt självmord).

   Redan på 300-talet var den romerska ekonomin starkt beroende av invandrare/slavar. Redan på 300-talet rådde hög inflation i Roms ekonomi och deras valuta tappade mer och mer i värde.

   Redan på 300-talet var dekadensen, nihilismen och gemenskap bort bland Rom.

   Nej, Rom var redan döende när germanerna stod utanför dess portar, precis som Sverige och Europa är idag redan döende när muslimerna står inför dess portar.

   Radera
  12. Jag förstår din poäng, men skillnaden är att germanerna tvingade sig in, medan vi av någon anledning bjuder in kolonisatörerna. Dock håller jag med om att vi bör öka både födande och kulturellt självförtroende.

   Radera
 6. Svensk kultur sprattlar i kräftburen.
  Det är väl så att ju mer hotade ens gamla traditioner är desto mer börjar man vurma för dem.

  /Sven

  SvaraRadera
 7. Joakim, du verkar inte riktigt förstå vad jag skriver. Jag nämnde Kalle Anka just som ett exempel på den amerikanisering/utarmning av vår kultur du oroar dig för.

  Vidare så försvarade jag knappast statsfeminismen, utan jämförde med situationen i Mellanöstern.

  Om du nu ändå skriver långa kommentarer kan du väl läsa vad jag skriver med lite mer uppmärksamhet och eftertanke. Visst kan man motsätta sig en islamisering av Europa utan att vara fixerad vid vad som kan anses vara svenska traditioner. Jag är oroad för hela Västeuropa, vilket var vad jag avsåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag firar hellre en infantil kalle anka jul,än ingen jul alls!Man får försöka ha två bollar i luften samtidigt,förändra svenska samhället till det bättre,samt motverka Islam.Med Joakims inställning ock analys verkar islam vara att föredra,vilket jag inte tycker!

   Radera
 8. Jag tycker om Joakims inlägg 12:08.

  Vidare, det finns inget "låter folk komma in". Att "låta" folk komma in betyder endast att man är så svag att man inte kan göra det minsta motstånd. Det låter som när ett barn släpper in många mål i fotboll: "Jag LÄT dig!!!"

  Sverige är inte livskraftigt och förtjänar precis vad vi får. Om Sverige ska FÅ någonting annat så måste vi först BLI någonting annat...! Men ja, kärnan i hela situation är att det IDEAL som har styrt Sverige väldigt länge nu är "jämnlikhet". Detta ideal kommer ifrån kristendomen via "allas lika värde värde inför gud", och går hand i hand med att man ska "vända kinden till", dvs. låta sig utrotas utan det minsta lilla motstånd. Sverige är det mest kristna landet i världen: vi har det största Jesus-komplexet. Om alla är "lika mycket värda" ska man givetvis inte prioritera sina egna barn framför andras heller — alla ska med! "Alla människor är lika mycket värda" är som att säga "alla maträtter är lika goda" — dvs. absurt då det är subjektivt, en smaksak.

  "Jämnlikhet" betyder "jakt efter minsta gemensamma nämnare", vilket är varför det som är specifikt kvinnligt svartmålas av rabiata feminister, och även det som är specifikt manligt svartmålas av rabiata feminister. Dom vill REDUCERA män och kvinna till ett homogent "hen". Ett "hen" föder inga barn, då "det" är varken man eller kvinna. Detta är feministers mål då dom HATAR barn och speciellt barnafödande.

  Här kan man invända "men jämnlikhet inför lagen då? där är väl jämnlikhet bra?" Kort sagt (mycket förenklat) JA, det är bra, då konsekvent regelföljande låter bäste man vinna, men lagen idag är knappast designad för att låta bäste person "vinna" (vilket uppmuntrar ärligt, hårt arbete): vissa grupper har särskydd. Faktiskt så har nästan alla grupper särskydd utom en. Så vem är "diskriminerad"...?

  Svenska pojkar mobbas STENHÅRT av staten och PK-kyrkan ifrån dagen dom föds. Detta är varför landet är svagt. Inga starka män, inga vunna krig. Förlorat försvarskrig = undergång.

  Vad är svenskt? Allt som Svenskar har gemensamt.

  Vad är inte svenskt? Det Svenskar inte har gemensamt.

  Dvs. ju fler svenskar som gör någonting, och ju mer dom gör det, ju svenskare blir saken. Hajjar ni?

  Summa sumarum: när vi släpper oken "jämnlikhet" (barnhat, talanghat, osv.) och "alla människors lika värde" (dvs. den absurda fixidén att inte sätta sina egna intressen först (som om någon annan kommer att göra det lol, gud kanske? pappa staten?)) så kommer "nordmännens raseri" att frigöras — det som följer blir historia.

  SvaraRadera
 9. Man kan t.ex. säga:
  En japan är mer värd än en svensk I JAPAN; en svensk är mer värd än en japan I SVERIGE.

  På samma sätt som alla är kung i sitt eget hus: värden styr och gästen lyder. Om gästen inte gillar det kan han avlägsna sig (smart då man undviker bråk; själv lämnar jag direkt en fest om det blir dålig stämning). Att som gäst inte respektera värdens ord är samma sak som att invardera hans hem. När hierarkin mellan gäst och värd bryts, bryter oftast slagsmål ut. En värd som "låter" (intalar han sig själv iaf: egentligen så är han helt enkelt INTE MAN I BLODET) sina gäster göra vad dom vill, kan inte längre sägas äga sitt eget hem.

  SvaraRadera
 10. Lugnet en ny tradition? Fem år i rad har midsommarfirandet betecknats som lugnt av polisen. – Lindrigare än en löningshelg, säger Temo Allenbäck, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

  http://gd.se/nyheter/blaljus/1.6007332-lugnet-en-ny-tradition-

  SvaraRadera