måndag 5 augusti 2013

7000 asylsökande till Danmark - Dansk Folkeparti kan nu acceptera 500




Vi känner ju sedan länge till att Sverige är extremlandet när det gäller flyktinginvandring, men det kan ändå vara nyttigt att påminna sig om hur debatt och invandring ser ut i våra grannländer.

I år väntas 7 000 asylsökande till Danmark. Dansk folkparti anser att det är för många, men kan nu acceptera de 500 som de tilldelats som FN-kvotflyktingar. Man har tidigare velat avskaffa även den kvoten.

För oss svenskar låter ju dansk problematik som rena drömmen. Till Sverige förväntas 54 000 asylsökande komma (även om prognosen nyligen skrivits ned något) och av dessa kommer en stor del beviljas, samtidigt som vi som vanligt kommer att få tusentals anhöriginvandrare.

Siffran på sökande är intressant, för den visar att man i världen är högst medveten om vart man skall söka sig för bäst villkor och bäst chanser. Till Finland beräknas 3 000 personer söka asyl i år.

Vad tycker jag då själv? Till skillnad från SD, tycker jag inte att Sverige ens skall ta emot kvotflyktingar, vilket faktiskt endast 25 länder gör årligen. Sveriges kvot ligger på 1700-1900 personer, vilket kan tyckas marginellt, men jag skulle hellre se en svensk regering som ansträngde sig för att locka hit 1900 välutbildade kanadensare eller vitryssar. Fler somalier behöver vi knappast.

YLE




2 kommentarer:

  1. Man får travestera en känd fotbollreporter,det ser mörkt ut på den svenska avbytarbänken,40 talisterna samt de födda på 50 talet,med i huvudsak folkskola ock gymnasiekompetens avlöses av människor från länder där 30 till 50%, är analfabeter,det samtidigt som Sverige sägs gå från industrisamhälle till kunskapsamhälle,hur får pk politikerna det att gå ihop?

    SvaraRadera
  2. Som SD-medlem kan jag bara instämma i din åsikt om kvotflyktingarna. Med tanke på hur många asylinvandrare vi tagit emot de senaste decennierna, så har vi mer än väl tagit vår del av ansvaret. Vårt partis åsikt att flyktingar i möjligaste mån bör hjälpas i sina närområden talar också emot en fortsatt kvotflyktingmottagning.

    SvaraRadera