torsdag 15 augusti 2013

Dagens dhimmis: Kungaparet


Kungaparet besöker länsmuseet Murberget i Härnösand.

Under ett besök i Härnösand promenerade kungaparet omkring i palestina-sjalar enligt bilden ovan, sjalar som dessutom var försedda med en text om vem Tempelberget egentligen tillhör. Tilltaget har med rätta väckt protester, men hovet menar att det inte är någon större händelse och att kungaparet inte kan hjälpa vad som läggs på deras axlar. Det är ett mycket märkligt försvar som väcker en del frågor. Inte heller jag tror att kungaparet aktivt ville markera någon sorts politisk ståndpunkt, men det är mycket anmärkningsvärt att de inte skulle kunna kontrollera vad som läggs på dem. De är ju ständigt omgivna av både hov och säkerhetstjänst, vilket borde omöjliggöra den här typen av aktioner.

Vid kungens offentliga framtädanden smattrar kamerorna och det borde inte vara alltför mycket begärt att hans medhjälpare förhindrar att han draperas i olika budskap.

SvD
DN

I viss mån är det här en bagatell, även om den är pinsam för Sveriges anseende utomlands. Långt allvarligare är förstås att Sveriges ledande politiker, som Mona Sahlin och Lars Ohly, gärna draperar sig i slöja eller Hamas-sjalar.


4 kommentarer:

 1. Edward Ulfertz15 augusti 2013 20:17

  Tänk er scenariet om någon hängt en SD-banderoll på kungen.

  SvaraRadera
 2. Vad tror ni hade hänt om de vägrat ta på sig palestinasjalarna? Förmodligen en än större skandal som PK-folket utnyttjat. Det är inte lätt att göra rätt idag?

  SvaraRadera
 3. Kungen och drottningen har rätt att bära vilka sjalar de vill och det är upp till var och en att tolka vad det betyder. Såg att judehäxan haft synpunkter på saken och hon skall absolut inte lägga sig i saken.

  SvaraRadera