måndag 19 augusti 2013

Surrealistisk chatt med kravallsystrarna Nabila och FoujanIranska Foujan Rouzbeh och libanesiska Nabila Abdul Fattah lyfts ständigt fram i media som stora tänkare och förebilder, eftersom de både har muslimsk bakgrund och en förkärlek för kravaller.

De båda är tydligen initiativtagare till den bisarra hijab-aktionen, där alla Sveriges kvinnor uppmanas att bära islamisk hijab som någon sorts protest mot en, med stor sannolikhet, uppdiktad historia om ett överfall. Det samlade medieetablissemanget har förstås lyft fram initiativet och lika självklart vill Aftonbladet bjuda på en "chatt" med de båda vänsterextremisterna. Hos Aftonbladet handlar det som vanligt inte om en chatt i egentlig mening, utan om en möjlighet för politiskt korrekta att skicka in friserade frågor. Låt oss titta på några frågor och svar från seansen:

Eva: 
Hej! Kan ni berätta mer om detta upprop, vad är själva syftet?

Nabila och Foujan: 
Syftet är att väcka uppmärksamhet kring det pågående förtrycket av muslimska kvinnor i samhället, och visa solidaritet med våra medsystrar som är utsatta. Syftet är också att påvisa att problemet är större än "enskilda fall", och att det är hög tid att ansvariga politiker börjar addresera och åtgärda detta.

På vilket sätt är muslimska kvinnor förtryckta av det svenska samhället? Den svenska staten låter dem röra sig var de vill, vara klädda hur de vill och äta vad de vill. Det är dock möjligt att deras traditioner och släkt inte ger dem dessa möjligheter. Observera även att de använder ordet "medsystrar", vilket inte är någon allmän humanistisk term som omfattar alla kvinnor, utan betyder, som vanligt, andra muslimska kvinnor. Självklart stavar dessa filosofer fel till det komplicerade ordet "adressera".


London
Christina: 
Vad är det man vill säga med en slöja?

Nabila och Foujan: 
Förstår inte riktigt din fråga? Bättre att du läser in dig på Islam, det är svårt för oss att på kort tid bryta ner slöjans betydelse. För vårt initiativ handlar det om att avdemonisera slöjan och normalisera den.

Nej, vi vill inte behöva läsa in oss på islam för att kunna leva i vårt land. Vi vill inte behöva diskutera olika aspekter av islam dag ut och dag in. Och nej, vi vill inte att detta plagg blir "normaliserat" i den svenska gatubilden.

Sydney
Sedan kommer en intressant fråga och ett lite roligt svar:

Aisha:
Är det stor skillnad på var (ortsmässigt) trakasserierna sker? Har, som beslöjad kvinna, bott, studerat och arbetat i Skåne de senaste tre åren och har aldrig känt av någon direkt agression.

Nabila och Foujan: 
Det låter som att du kan ha haft tur? senast igår skrev en syster till oss om att hon inte vågade stödja hijabuppropet i Malmö pga utsattheten där. Generellt tror vi att det är mer vanligt förekommande i större städer, men det har ju tyvärr inte gjorts några undersökningar kring detta - vilket vi efterfrågar.

Ja, när verkligheten inte överensstämmer med dikten, måste det vara verkligheten det är fel på. Om denna beslöjade kvinna under tre år inte en enda gång blivit trakasserad måste hon helt enkelt ha haft tur. Sedan gör de båda damerna ett fantastiskt självmål genom att meddela "men tyvärr har det inte gjorts några undersökningar kring detta", samtidigt som de vid varje tillfälle lägger ut texten om hur utbredda dessa aggressioner är.


Lille
Sedan följer en liten ryggdunk från en frände. Observera hur även han hälsas enligt islamiskt mönster.

Ibrahim Baker:
Hej på er båda, vill bara säga att ni e grymma o detta initiativ som ni skapat har stärkt muslimska tjejers identitet. Jag har varit ordförande för "svenska muslimer för fred o rättvisa" i Karlstad o många här bär idag sjal för solidaritet. Bra jobbat o tuppen upp/ Ibrahim Baker

Nabila och Foujan: 
tack broder! betyder allt


Stockholm
Kampanjen hävdar att den står för att kvinnor skall kunna gå klädda som de vill, men det gäller naturligtvis inte fullt ut:

Linus: 
Vad tycker ni om Femens "nakenprotest" vid moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm?

Nabila och Foujan: 
Det kommer en artikel i ämnet i dagarna. Vi är minst sagt kritiska, så mycket kan vi iaf säga.

Det skulle vara lite mer klädsamt om de båda "systrarna" här svarade, vad jag är övertygad om att de faktiskt tänker, att "de är horor och vår religion förespråkar stening". Min enda fråga till Nabila och Foujan blir, som så ofta förut:

Vad gör ni egentligen här?
 
 
 

47 kommentarer:

 1. Instämmer med Kulturkrig!

  Otroligt vilka välsmorda kanaler dessa propagandister har till medias snyftsoffor...

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. När du skriver "med stor sannolikhet, uppdiktad historia om ett överfall", så hade det varit intressant att veta vad du grundar detta uttalande på? Vad jag förstår så är det inte speciellt mycket som tyder på att det är en "uppdiktad historia". Det blir lite svårt att ta dig på allvar när du tar egna åsikter, utan grund, och använder som fakta eller självklarheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är uppenbarligen endast min egen gissning. Jag vet lika lite om fallet som alla som nu rusat och skaffat hijaber. Mitt inlägg handlar egentligen inte om fallet ifråga, utan om mediecirkusen den gett upphov till. Kommentera hellre Nabilas och Foujans upptåg.

   Radera
  2. Ja, det var så jag såg det också (som en gissning från din sida). Du har naturligtvis all rätt att gissa eller tolka situationen på det sätt du vill. Problemet som jag ser det är att du kommer med rätt hårda anklagelser utan någon uppbackning, vilket gör det svårt för mig att ta resten av inlägget som seriöst.

   Men om jag bortser från det och bara läser resten av inlägget, så reagerar jag såhär på de frågor och svar du har tagit upp i ditt inlägg (jag numrerar här uppifrån och ner för att slippa citera hela frågan och hålla min kommentar mindre):

   1: Här är jag för dåligt insatt för att veta om det finns ett "förtryck" eller inte. Du hävdar att det inte finns, medans dessa kvinnor hävdar att det finns. Jag hoppas naturligtvis att du har rätt. Jag ser dock inget fel i deras agerande om dom är övertygade om att det finns. Jag finner inget provocerande i det.

   2: Som jag tolkar svaret så är det ingen som menar att någon skall tvingas att läsa in sig på islam. Man hänvisar bara till en annan källa för den som är intresserad då svaret, enligt dem, är för komplext för att ge i en enkel chatt. Sen är det helt upp till dig och andra att ta beslutet själva att läsa på eller inte. Om du dock inte själv har läst på, så har jag svårt att förstå hur du kommit fram till åsikten om att islam är något att förakta (det är min tolkning från de inlägg jag läst av dig att du gör det, rätta mig gärna om jag har fel). Jag är av uppfattningen att man måste läsa på ett ämne innan man kan säga något om det.

   3: Här är lite samma som med fråga 1, jag är för dåligt insatt för att säga något om förtryck i olika områden. Jag är dock med på ditt resonemang om att deras svar om att kvinnan i fråga "måste ha haft tur" kan tyckas lite konstigt. Det ligger naturligtvis ingen grund i det och det bevisar heller inget om förtryck just i Malmö.

   4: Inte mycket att säga här. En person ger kvinnorna en uppmuntring för deras "kampanj". Som jag ser det så provocerar det ingen.

   5: Jag är osäker på vad lagen säger om att uppträda naken på offentlig plats. Själv anser jag det inte som stötande dock. Jag vet inte exakt vad dem är kritiska mot, så jag tar ingen ställning där innan jag vet. Jag skulle dock gissa att deras agenda inte är "de är horor och vår religion förespråkar stening" som du här tror. Detta är dock en gissning från min sida med lika mycket substans som din.

   På din avslutande fråga så skulle jag gissa att dem är här för att leva sina live. Jag tycker det verkar som att dessa kvinnor är bra integrerade i det svenska samhället då de engagerar sig i samhället offentligt.

   Det blev en ganska lång kommentar, ursäkta. Men jag ville ge min syn på de frågor du här har belyst. Jag hoppas någon finner det intressant.

   Radera
  3. Jag fann ditt inlägg väldigt intressant.

   Du verkar ha levt i en annan värld, eller så bor du inte i Sverige? Jag antar nästan att du inte bor i Sverige när du har uppfattningen om att "muslimer förtrycks i Sverige", när de har moskéer (med böneutrop i Fittja), egna skolor etc. Har du någonsin läst en artikel om att muslimer förtrycks från svenskarnas sida? Vi gör ju allt vi kan för att de ska få sina moskéer över hela Sverige, trots att vi lika gärna kunde premiera kristendomen, och låta islam utövas, men inte tillåtas att bygga sina tempel i Sverige. De har kommit som flyktingar och anhöriginvandrare, då får man vara tacksam och förstå vår kultur i Sverige.

   Varför ska vi ens behöva läsa på om islam? Vi i Sverige är en kristen nation, med kristna värderingar. Om de vill ha sina upptåg för att hylla slöjan med sina systrar, då finns det länder som Iran, Irak, men där för de krig inom sina regeringar och vill inte samsas överhuvud taget. Ligger islam kanske bakom något av det? Nej, du har nog ingen "grund" att tro att något sådant skulle kunna tänkas vara anledningen.

   Det är tydligt att du är partisk. Du nämner ju inte alls att de uttalar sig om "sina systrar" och "sina bröder" när de chattar med sitt eget folk.

   Radera
  4. Hej "Magnesbloggplats". Kul att du finner det intressant.

   Jag är född och uppvuxen i en svensk medelstor stad. Jag påstår inte att det finns förtryck mot muslimer i Sverige. Jag säger att jag är för dåligt insatt i den frågan för att säga något. Ursäkta om detta missuppfattas i min kommentar. Jag har läst artiklar som tyder på båda delar (både att det finns och inte finns), men jag vill gärna ha egen fakta innan jag tar ställning.

   Det här med moskéer har jag aldrig riktigt förstått problemet i. Det är tydligt att det finns en grupp som är väldigt mycket emot detta, men jag tycker aldrig att jag har hört några argument om varför. Här får någon gärna upplysa mig. För egen del så ser jag inga som helst problem med att bygga moskéer i Sverige. Själv är jag ateist och har inga planer på att besöka varken moské eller kyrka, förutom möjligtvis för att lära mig eller förstå tron. För mig är det en självklarhet att samhället skall utvecklas, och i min mening är ett mångkulturellt samhälle framtiden. Vi har otroligt mycket att lära av andra kulturer, precis som andra kulturer har otroligt mycket att lära av oss.

   Du behöver inte läsa på om islam om du inte ser någon anledning för just dig att veta mer. Jag menar dock att man drar stor vinning i att läsa på om det man kritiserar. Det är mycket lättare att argumentera mot något man vet mycket om, det säger sig självt enligt mig.

   Jag antar att du är medveten om att islam och kristendom i grunden kommer från samma ställe. Båda religionerna kommer som förgreningar ur judendomen. Sverige är i grunden ingen kristen nation, utan våra förfäder blev konverterade av kristna missionärer. Man har helt enkelt tagit lärdom av andra. Med detta menar jag absolut inte att vi nu skall konvertera till islam för att vi har en liten del muslimer som väljer att bo i Sverige, det är upp till var och en själva att välja vad de vill tro på.

   Jag ser absolut problem ute i världen. Jag tror absolut många konflikter har religiös förankring där man använda religiösa budskap för att driva politik. Detta anser jag alltid är fel, jag tycker inte man skall blanda ihop religion och politik. De flesta religiösa texter är väldigt gamla och kan ofta tolkas på olika sätt. I en tro ser jag inga större problem i detta, men så fort det används för att bedriva politik i ett modernt samhälle ser jag ett problem. Jag tror dock inte lösningen på problemet är att visa förakt, utan jag tror det är bättre att försöka förstå. Alla har enligt mig rätt till sin tro.

   Angående Iran så finns här: http://www.reddit.com/r/worldnews/comments/1kn192/cia_admits_it_was_behind_irans_coup_the_agency/cbqs4y6?context=3 en ganska intressant tråd om hur konflikterna uppstått där. Det beror till stor del på västvärldens jakt på olja, rekommenderar att läsa detta.

   Ja, jag är absolut partiskt, det är naturligtvis du också. Jag skriver inte här för att försöka påtvinga dig eller någon annan mina åsikter, jag skriver här för att försöka förstå det jag kritiserar. Anledningen till att jag inte nämnde uttalen "sina systrar" och "sina bröder" är för att jag ser ingen debatt i det. Jag har väldigt svårt att se något som ens skulle kunna vara fel i att säga på det viset. På samma vis ser jag absolut inga fel när Jimmy Åkesson säger "Sverigevänner" i sitt tal i Almedalen (jag tycker det är samma typ av uttalande). Jag ser helt enkelt inte hur något av detta skulle kunna skapa en debatt. Men det är absolut mycket möjligt att jag har fel. Någon får gärna upplysa mig om vad som är fel med detta.

   Radera
  5. Jag föreslår att du läser på lite mer om Islam och de andra religioner du är intresserad av. Jag har fått en känsla av att Tobbe vet mer än nog.
   Du kan ju börja med att läsa alla inlägg på denna blogg. Därefter kan du låna hem en koran (Zettersteens översättning från 1917) och läsa "Om Muhammeds person och liv" och om du känner att denne man är något att hänga i julgranen kan du ju fortsätta att tugga dig igenom hela boken.

   Angående moskeér i Sverige så tycks det vara så att många tycks radikaliseras i denna miljö vilket jag tycker är skäl nog för att använda någon slags försiktighetsprincip.

   Just nu diskuteras ett Moskébygge i Uppsala och detta diskuteras naturligtvis livligt. Jag har inte fördjupat mig så mycket i det men en kritik som framförts av motståndarsidan är att denna moské kommer att drivas av den ultraortodoxa sekten Jamaat Tabligh.

   Jag klistrar in länkar till både för och emotsidan för denna moské på facebook:

   https://www.facebook.com/nejtillmoske?fref=ts

   https://www.facebook.com/jatillmoske?fref=ts

   "Jag antar att du är medveten om att islam och kristendom i grunden kommer från samma ställe."

   Dock skiljer sig de två lärorna åt väldigt mycket och jag finner kristendomen mycket trevligare då det finns ett tydligt kärleksbudskap i Nya Testamentet. Gamla Testamentet målar upp en bild av en sträng och straffande "Gud" som ingen modern vettig människa kan tycka är särskilt trevlig och det det är väl främst med inspiration av GT som Muhammed har "drömt" ihop sin lära(?).

   Nedan följer några länkar med både hyllningar och attacker av den Islamska läran:

   http://sanningenommuhammed.wordpress.com/

   http://islamkritik.blogspot.se/

   http://islam.se/islams-fem-pelare/sharia/

   http://nordicdervish.wordpress.com/2007/06/15/ingen-mer-islamkritik-fran-mig/

   http://www.islamguiden.com/profetensliv.shtml#.UhMgrZJM_74

   http://hotetinifran.wordpress.com

   Med vänlig hälsning:

   En som läst alldeles för mycket
   Radera
  6. "Det är två olika sätt att betrakta världen på"

   http://www.youtube.com/watch?v=KKzW-bxAdGo

   Radera
  7. Låt mig blanda mig i diskussionen i all korthet. Slöjan är inte bara ett tygstycke och moskén endast en byggnad. De är manisfestationer av en mycket främmande ideologi och del av koloniserandet av Västeuropa. Varför tror du att Saudiarabien gärna betalar för moskéer i Västvärlden? Naiva, svenska pk-kvinnor må tro att de med hijab slåss för kvinnans rätt att välja, men bakom deras rygg fnissar islamister åt deras aningslöshet och ser det som ytterligare en liten framgång.

   Nej, Sverige är inte främst ett kristet land, utan huvudsakligen sekulärt. Det är just denna sekularitet som ständigt utmanas av islam, eftersom islam skall styra de flesta aspekter av samhället.

   Radera
  8. Anonym 08:55 20/8/13 "För mig är det en självklarhet att samhället skall utvecklas, och i min mening är ett mångkulturellt samhälle framtiden". Ser du inte problemet i den frågan? Vi i Sverige anser oss ha en historisk bakgrund till kristendomen och i närtid gått mot ett sekulariserat samhälle. Om vi nu ska börja huga oss för islam och genomföra det mångkulturella samhället till dess klimax, då får vi också huga föra sharialagar, att män ska få slå sina kvinnor "lätt" om de gör fel, män tar inte ta kvinnor i hand, mannen ska stå för försörjningen, kvinnan ska bära hijab/niqab, inte behöva betala ränta. Hur ska jag konfrontera en polis, om polisen bär niqab? Förstår du inte problemet i det? Det är ju tydligt att jag får svårt att förstå polisen om det är fyra poliser i niqab som försöker övertala mig om att jag t.ex. ska stiga åt sidan för det sker ett rån i närheten. Sedan vill de också att jag ska lära mig arabiska för att det är ett majoritetsspråk i landet, och om jag bara kan svenska och engelska, då får jag inte rätt vård på sjukhusen längre.

   Det är ett mångkulturellt klimax.

   Radera
  9. Tobbe svensk håller med dig fullt!!

   Radera
  10. @Anonym20 augusti 2013 10:01

   Bra kommentar.

   Jag skulle inte säga att jag har något egenintresse av någon religion egentligen. Min personliga förhoppning är att vi i framtiden kommer till en punkt då mänskligheten inte längre behöver någon religion. Där är vi dock inte än på mycket länge, och vägen dit går, enligt mig, absolut inte via förbud eller förföljelse av något slag. Det är aldrig okej från något håll. Min uppfattning är dock att man aldrig kan "veta mer än nog" om någonting man kritiserar så hårt, som jag uppfattar att Tobbe gör på sin blogg. Jag tror att det är mycket farligt att tro att man vet allt och därmed sluta lära sig om ämnet.

   Radikaliseringen du pratar om har jag själv inte sett några exempel på alls (du är dock mer än välkommen att upplysa mig om något exempel här). Jag skulle snarare tro att det är motsatsen, känner man att samhället accepterar ens tro så tror jag dels att man har lättare att integreras i samhället och man har lättare att acceptera andras tro. Jag har själv läst om många fina exempel där muslimer tex låter kristna be i moskén för att kyrkan brunnit ner eller att man bemöter rasistiska demonstranter på fredligt sätt genom att bjuda på fika och erbjuda rundvandringar för att förklara deras tro m.m. Tyvärr så är det ofta de dåliga sidorna som syns i media. Det finns, enligt mig, alltid en baksida med allt. Ett exempel inom kristendomen är Livets Ord som jag skulle benämna som en sekt.

   Just när det gäller moskébygget i Uppsala är jag, precis som du, för dåligt insatt för att uttala mig. Jag har också dåligt koll på just Jamaat Tabligh som du nämner skall driva moskén. Är det dock som du säger att det är att likna vid en sekt, så håller jag med om att man kanske bör kolla på andra alternativ. Men som sagt så är jag för dåligt insatt i detta specifika fallet för att uttala mig.

   Som jag skrev i början av mitt inlägg så hoppas jag att vi någon gång i framtiden kommer till den punkt då vi inte behöver religioner längre. Tills dess så är min åsikt att vi måste lära oss att acceptera varandra. Jag tycker inte frågan om invandringens vara eller icke vara är speciellt intressant. För mig är svaret helt självklart, målet är att låta alla som vill bo i Sverige göra det. Detta sätter dock naturligtvis press på Sveriges förmåga att integrera nya medborgare så snabbt och enkelt som möjligt. Detta är dock en debatt jag tycker har fått allt för lite plats sedan SD blev invalda i riksdagen. I takt med att jordens befolkning ökar, och det blir lättare och lättare att förflytta sig så är det ett mångkulturellt samhälle vi kommer ha. Antingen kan man gräva ner sig och tycka att livet är orättvis och fortsätta klaga, eller så kan man se det som en utmaning och en chans att lära sig något av någon som haft ett annorlunda liv än dig själv. Jag väljer det sista alternativet.

   Radera
  11. @Tobbe Svensk

   Jag har aldrig riktigt förstått den "rädsla" som verkar finnas att muslimer skall "ta över" västvärlden. Jag ser ingen som helst grund i detta och idén visar, enligt mig, på ett stort o-kunnande. De muslimska trossamfunden i Sverige har ca. 110 000 medlemmar idag. En betydande del av dessa är kristna som har konverterat. Dessa 110 000 utgör strax över 1% av Sveriges befolkning. Idag är ca. 15% av Sveriges befolkning födda i ett annat land. Merparten av dessa i våra nordiska grannländer och resten av Europa. Enligt Statistiska centralbyråns beräkningar så kommer denna siffran att öka något de närmaste åren och till slut stabilisera sig kring 18%. Även om en såpass liten minoritet skulle vilja "ta över" (vilket jag inte ser några som helst tecken på), så förstår jag inte riktigt hur man någonsin skulle lyckas.

   Radera
  12. @Magnesbloggplats

   Nej, jag ser inget problem i det. Ett samhälle där vi konverterar till islam är inte ett mångkulturellt samhälle. Som jag skrev i mitt inlägg ovan till Tobbe, så har jag mycket svårt att förstå inbillningen och rädslan över att islam skall "ta över". Detta är något som är påhittat av en främlingsfientlig part som vill skaffa sig sympatier. Det finns ingen som helst verklighetsförankring i detta påstående.

   Det du beskriver är snarare motsatsen till ett mångkulturellt samhälle. Det handlar inte om att motarbeta varandra, det handlar om att tillsammans utforma ett samhälle där alla accepterar varandra och kan leva tillsammans.

   Radera
  13. Men lev i ditt drömsamhälle då. Jag kämpar fortfarande för mitt samhälle där det finns en gemensam kultur. Vi som fortfarande ser oss själva som en enhet. Större delen av befolkningen är vit, runt 90 procent, resterande 10 procent får gärna vara från annat håll. Svenskheten bevaras genom generation till generation. Den splittrade människan som du ger tecken på finns inte i mitt samhälle. Ditt samhälle kommer att splittras sönder med tiden, där de olika religionerna slår ut varandra. Områden som vita inte längre kan inträda, som till exempel redan finns i Frankrike och England. Ja, där ska du leva och frodas! Medan jag kommer att bo med svenskar som har en enad kultur och målsättning, med en fin gemenskap, där vi strävar mot samma mål. Vi välkomnar de som vill bidra till landet oavsett nationalitet i den utsträckningen de behövs. Vi älskar andra kulturer för deras unicitet, där vi gärna åker på semester till Egypten eller Mexico, men älskar att återvända till vårt fina land, Sverige.

   Radera
  14. @Magnesbloggplats

   Ja, vi kommer nog aldrig komma överens i denna fråga. Jag tycker att din vision om ditt drömsamhälle låter helt absurd, på samma sätt som du tycker min är absurd. Jag är glad över att människor med ditt synsätt är i minoritet, då ett sånt samhälle, enligt mig, inte kommer att fungera. Jag finner det mycket berikande att umgås och prata med människor från andra kulturer, och jag uppfattar oftast det samma hos den andra parten.

   Du har naturligtvis rätt till vilken åsikt du behagar (så länge det håller sig inom lagens ramar naturligtvis), på samma vis som jag har rätt till min åsikt. Jag vill bara försöka förstå mina meningsmotståndare.

   Radera
  15. Det är skönt att du är på besök i denna blogg och får förstå dina meningsmotståndare, dock verkar det som du missuppfattar mer än du förstår. Men det får du själv fundera på.

   Kan du nämna hur dåligt Sverige fungerade år 1950? Hur vi hade dessa segregerade områden, där kravaller skedde och massa svenskar kastade sten på polisen? Gruppvåldtäkter var väl också väldigt vanligt i mitt drömsamhälle? Ja, i mitt drömsamhälle kastar vi sten mot polisen dagligen. Vi bara älskar att bränna ned skolor, speciellt innan skolstart.

   Vi kommer inte förstå varandra, och det är då tur det.

   Radera
  16. @Magnesbloggplats

   Mycket möjligt att jag missuppfattar saker. Jag välkomnar i så fall alla förtydliganden från den som orkar. Det är alltid svårt att förstå sig på åsikter som ligger långt ifrån sina egna. Skulle gissa att du inte har speciellt lätt att först mina heller? Det är i min mening inte mer än naturligt. Jag uppskattar dock att ni tar er tid och att diskussionen hålls på en bra nivå.

   Jag säger inte att dessa problem du benämner var vanligare förr. Jag hävdar dock att samhället idag fungerar mycket bättre än för 50 år sedan. Det är inte mer än naturligt då vi människor hela tiden lär oss nya saker, vi lär oss av våra misstag och vi lär oss av andra. Du får gärna drömma om att leva i ett samhälle från förr om du vill det. Jag hävdar att ett sådant samhälle inte hade fungerat i dagens läge.

   Jag håller absolut inte med dig när du säger att det är tur att vi inte kommer förstå varandra. Jag skulle gärna vilja förstå dig och var du får dina åsikter ifrån. Och jag hade gärna sett att du ville förstå mig också. Med det menar jag inte att vi skall komma överens i alla frågor, utan jag menar att man måste, iaf försöka så gott man kan, förstå det man argumenterar mot. Annars har man ju inga argument.

   Radera
  17. Min förståelse för hur du resonerar:

   Du vill ha mångkultur, där flera religioner samsas över gränserna. För att människan ska förstå varandra bättre måste vi människor kunna samtala med varandra, oavsett religion. De människor som bor i Sverige skulle inte fungera om de levde enkom med folk som stammar främst från Tyskland, Frankrike och Norden, då hade vi inte förstått varandra i landet, utan börjat bråka. Med mångkultur och många personer från Mellanöstern och östeuropa förstår vi alla varandra och svensken kan också frodas bättre, och klara sig. I dagens läge krävs det en stor blandning av kulturer eftersom vi är mer globala nu: företag köper och säljer varor från alla världens hörn, t.ex. min TV är producerad i Kina, mina mattor är från Egypten; för att ett sådant samhälle ska fungera måste vi ha människor från alla världens hörn. Svenskar som enbart lever tillsammans skulle gå under, de skulle inte klara sig i det nutida internationella samarbetet. De hade gjort upplopp och inte klarat sin egen existens.

   Förstår jag dig? Jag måste ju ändå förstå dig på något sätt. Säg om jag förstår dig. Det är ju så du har resonerat. Om jag nu har misstagit mig, hur? På vilket/vilka sätt?

   Radera
  18. @Magnesbloggplats

   I det stora hela så sammanfattar detta mina åsikter ganska bra. Har egentligen bara en sak jag vill förtydliga:

   Jag tror inte vi hade börjat bråka om vi enbart levde människor från Sverige och vår närhet här. Jag ser ingen anledning till varför en sådan utveckling skulle ske. Jag tror däremot att vår ställning i världen i framtiden skulle bli betydligt sämre. Vi är redan idag mycket beroende av vår omvärld, både för import och export, om vår ställning då sjunker och andra nationer inte vill samarbeta med Sverige så tror jag att det på sikt skulle skada vårt samhälle väldigt mycket.

   Bra analys i övrigt, kul att du visar intresse.

   Radera
  19. Ja, men det är ju för att jag har insikt i hur ni tänker som jag verkligen vill att ni ska se till nationens väl! För världen fungerar nämligen inte nämnvärt bra på många områden, och det finns ingen anledning till att också göra Sverige till en av dessa platser som fungerar dåligt.

   Omvärlden lär knappast bryta varken handelsförbindelser eller några internationella konventioner med oss, enkom för att vi utesluter invandring till Sverige och har ett land bestående av vita människor, och ca. 10 % övriga etniciteter. Japan, Kina, Ryssland, delar av Östeuropa får väl anses vara bra exempel på detta. Därmed faller dina resonemang om att Sveriges ställning i världen skulle försämras Vår omvärld reagerar snarare mycket negativt på att vi har kravaller i Sverige, där USA, Ryssland, Storbritannien rapporterar om hur Sverige är ett mycket tufft samhälle att leva i, och det lockar knappast god arbetskraft, utan lågavlönade arbetare som får ta del av välfärden.

   Jag har bemött dig på varenda punkt och motbevisade ditt tillägg. Det är just för att jag har insikt i hur ni tänker som jag fruktar nationens framtid så pass. Jag har pratat med er på uninversitet, skolor, i samhället och jag är lika road varje gång. Krafterna räcker inte åt att bemöta er alla, men Dig har jag nu fått lite diskussion med.

   Tack själv, hoppas du förstår hur jag tänker.


   Radera
  20. Nu får du nog gärna förklara dig lite. Anser du inte att Sverige är en del av världen? Vad får dig att tro att Sverige har mindre ansvar än andra när det kommer till att lösa internationella konflikter? Du tycks påstå att Sverige är någon slags fristad utan något ansvar gentemot omvärlden.

   Naturligtvis kommer inget att förändras på kort sikt. Sverige har en mycket god ställning i världen idag, det skall vi vara mycket glada och stolta för. I min mening så beror detta till stor del på det sätt som Sverige bemöter omvärlden och försöker förstå snarare än att förakta. Ska vi då bibehålla den ställningen och samtidigt stänga våra gränser så är ju det en stor dubbelmoral som naturligtvis kommer att genomskådas. Det vi säger till vår omvärld är i så fall: "vi samarbetar gärna så länge vi tjänar på det och ni håller er på avstånd och tar hand om alla eventuella problem". Det är inget jag skulle vara stolt över iaf, jag skulle skämmas.

   Om vi sen tar dina exempel där, så har vi ett Japan som brottas med enorma ekonomiska problem samt en åldrande befolkning. Vi har ett Kina som ligger långt efter när det kommer till mänskliga rättigheter och där det tom talades om bojkott inför OS i Peking. Sen har vi ett Ryssland med hög korruption och en utveckling som, enligt mig, går bakåt. Detta är inget jag ser som några vi skall ha som förebilder, utan snarare länder som behöver vår, och andras, hjälp.

   Ett problem med ditt argument om ökad brottslighet är att det inte stämmer. Vi har inte haft någon nämnvärd ökad brottslighet på många år: http://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800062993/1364386832128/10La_anm2_fr1950.xls

   Jag har svårt att se varför du använder ordet "motbevisade" när det du har gjort är att helt enkelt ge en annan åsikt eller vision. Jag menar inte att din åsikt är mindre värd än min, men ingen av våra åsikter kan någonsin vara "bevis" för något. Det är skillnad på åsikt och fakta.

   Radera
  21. Du är så otroligt naiv. OK. Ryssland har en hög korruption. Vad har det för samband med Sverige integrations- och migrationspolitik? Skulle Ryssland ha mindre korruption om de hade asylinvandring från Mellanöstern, eller fler romer? Hade romerna då minimerat korruptionen? Är det så du tänker? För vad i helsike har korruption och integration för kohesion?

   Japan har en åldrande befolkning, det vet jag. De vill inte ta emot invandrare för att de vill slippa problemen. Det är just därför de tar in så pass få, som 11 kvotflyktingar/år. Det är snarare så att du förstärker anledningen till att inte ta emot flyktingar/anhöriginvandrare, än att du ger en anledning till att ta emot invandrare. Japan är ett utmärkt exempel på en befolkning med hög levnadsstandard som samtidigt är väldigt måna om att bevara sitt arv, kultur och möjligheter för att få ett samhälle att fungera utan segregation och utanförskap. Hör du någonsin om kravaller i Japan? NEJ! DET ÄR FÖR ATT DE BEHÅLLER SIN URSPRUNGSBEFOLKNING OCH VÄRNAR OM SITT SAMHÄLLE; VILKET SVERIGE INTE FÖRSTÅR NÄR SÅDANA SOM DU RÖSTA PÅ SJUKLÖVERN; NI ÄR INTE ALLS INSATTA I DEBATTEN; NI ÄR TOTALT FÖRSJUNKNA I ER LILLA PK-VÄRLD.

   Det blev versaler nu, mycket för att jag inte ser någon möjlighet att kursivera texten.

   Ökad brottslighet? Vad nu? Ökad brottslighet? Vad ökad brottsliget? Från vad? Jag vet inte om du har missat något ord. Nu får du helst förklara dig. Jämförelser? Något? Jag har inte nämnt "ökad brottslighet" någonstans, vad jag kan se.

   Radera
 3. Det är ingen gissning. Det finns nu ett ögonvittne som kan intyga att det är en hopdiktad historia för att skapa ett case mot vita, västerländska män och de rasistiska svenskarna:

  http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/08/20/vansinniga-reaktioner-pa-hijbafallet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där fick vi svar på tal. Haha, det är så roligt när radiopraterskan säger: "Jag bor på Södermalm, här har vi inte många invandrare, men de kan ju ändå vistas i området". Klockren. Såklart det är så pk-media tänker.

   Stor eloge att du fick fram information.

   Radera
  2. @cavatus.wordpress.com

   Någon form av källkritik får man nog ändå ha. Ena sekunden har det inte hänt någonting alls, sen var kvinnan fått en smäll i huvudet och satt sig i bilen, sen är det talan om hustrumisshandel. För mig låter detta som ett mycket tveksamt vittnesmål. Och är det så att det är talan om hustrumisshandel så är det väl minst lika allvarligt som de initiala anklagelserna?

   Radera
  3. Torbjörn/Tobbe20 augusti 2013 19:26

   Du har så rätt och det är ju bara att kontrollera om polisanmälan gjorts, eller! Intressant inlägg av Cavatus och att "vittnet", "uppringaren" är stressad beror nog mera på ovana att bli intervjuad än tveksamhet!

   Radera
  4. @Torbjörn/Tobbe

   Naturligtvis har man rätt att göra en egen tolkning. Vad jag förstår så är dock polisen inkopplad. Vad jag läser (och som även intervjuaren här säger) så söker man efter vittnen till situationen.

   Sen lyckas jag inte hitta någon fotbollsplan i närheten av platsen där misshandels skall ha skett (här kan jag dock ha fel, då jag enbart kollat på google maps snabbt för att få en uppfattning).

   Men som sagt, alla har rätt att göra sin egen tolkning. Jag ser det dock som mycket naivt att köpa denna intervju som något bevis för någonting.

   Radera
 4. Till den anonyme liberalen som här kommenterat några gånger (använd gärna något alias vid kommentarer, så att kommunikationen underlättas):
  Om du vill förstå vår sida kan du börja med att läsa den mängd inlägg jag gjort på denna blogg. Där resonerar jag, ofta med utgångspunkt från propagandan i etablerad media, kring frågor om invandring, media och Europas utveckling. Jag hävdar bestämt att du har en mycket naiv och godtrogen uppfattning om dessa frågor. Det är förvisso lite rörande hur du tänker dig att framtidens samhälle kommer att bli en lycklig regnbågsfamilj med kramar och blommor, där kärlek predikas från de allt fler moskéerna. Men några av oss föredrar att vara realister och föra fram en avvikande mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Jag ber om ursäkt för eventuell förvirring.

   Jag är egentligen inte så intresserad av vad du har för åsikter, det tror jag mig ha en ganska klar bild av. Det jag är intresserad av är att veta mer om varifrån dessa åsikter kommer. Det gör man, enligt mig, lättast genom att starta en diskussion.

   Det är mycket möjligt att jag har en naiv uppfattning. Och jag menar inte att detta på något sätt är en enkel sak att lösa, jag menar att det är helt nödvändigt. Det är dit samhället idag är på väg, då måste vi anpassa oss, precis som vi alltid gjort tidigare när samhället förnyas.

   Radera
  2. Vilka är vi? Det finns en stor del av oss som inte kommer att "anpassa" oss. Det får du gärna göra. En del föredrar att leva i ett fredligt demokratiskt samhälle. Din regnbågsfamilj och dina fränder får anpassa sig, så tala för dig själv i den frågan.

   Med all välmening,

   / Magne

   Radera
  3. Med "vi" menar jag hela mänskligheten. Vi har historiskt sett alltid anpassat oss efter den utveckling som skett runt omkring oss, och det måste naturligtvis fortsätta. Annars slutar samhället fungera. Det är upp till var och en att "vägra" om man vill det. Tyvärr så leder det ofta till att man hamnar utanför samhället och får det mycket svårt.

   Radera
  4. Ja, Mattias, det finns utveckling och kulturer vi kan lära oss något av. Det är dock inte världens främsta kulturer vi tar hit. Vad skall vi lära oss av Afghanistan och Somalia? På vilket sett hjälper islam oss att "fungera"? Jag tycker att du bjuder på väldigt mycket liberalt snömos, utan någon logik bakom. Om man motsätter sig islamisering, så hamnar man ofta utanför samhället? Varför skulle samhället sluta fungera utan massinvandring från världens mest misslyckade hörn? Kan det inte möjligen vara tvärtom?

   Radera
  5. Låt mig förtydliga, det är naturligtvis inte bara vi som skall dra nytta av detta "utbyte". Jag ser stora problem vad det gäller tex jämställdhet och mänskliga rättigheter i många av de länder vi har diskuterat här. Där har vi kommit betydligt längre och har mycket kunskap att dela med oss utav. Sen tror jag att vi har mycket att lära när det gäller hur vi behandlar våra närmaste. Jag tror att om man kommer från en bakgrund där man haft det svårt så är man bättre på att ta hand om varandra. Sen finns det mycket mer båda parter kan lära av varandra.

   Sen har vi den absolut viktigaste delen i denna diskussion, den humana frågan. Det är inte så att Sverige skickar representanter till tex Somalia och handplockar människor och tar med hit. Det är människor som tvingas ifrån sina hem av krig och konflikter som inte har någon annan stans att ta vägen. I min mening så är det i dessa fall moraliskt "självmord" att då säga "nej, ni är inte välkomna här". Det är, enligt mig, våran skyldighet att hjälpa våra medmänniskor.

   Det är synd att du tycker jag pratar "liberalt snömos". Jag ber om ursäkt om jag har svårt att uttrycka mig, språk är inte min starka sida.

   "islamisering" är något som främlingsfientligheten har hittat på. Enligt mig för att skaffa sig anhängare. Det existerar helt enkelt inte. Det jag försöker säga är att om man motsätter sig utveckling så är det stor risk att man hamnar i utanförskap.

   Med samhället så menar jag hela världen, tillsammans. Att förakta och distansera oliktänkande har aldrig fungerat. Att ta dialogen, prata med varandra och förstå varandra är, rent historiskt, alltid en bättre väg att gå.

   Om man ser det rent historiskt så är väl i så fall Europa "världens mest misslyckade hörn". Vi har invaderat en hel kontinent, vi har ett Storbritannien som har invaderat alla utom 22 länder i världen, vi har startat både första och andra världskriget. Listan kan göras mycket längre än så, men jag tror du förstår min poäng. Idag har vi dock lärt oss att en militär lösning inte är den bästa. Då är det väl bättre att vi delar med oss av denna kunskap till andra som inte kommit till den insikten än. Stora internationella konflikter drabbar naturligtvis alltid Sverige också, om inte direkt så iaf indirekt.

   Radera
 5. Mattias20 augusti 2013 22:02

  "Mycket möjligt att jag missuppfattar saker. Jag välkomnar i så fall alla förtydliganden från den som orkar."

  "Jag är egentligen inte så intresserad av vad du har för åsikter, det tror jag mig ha en ganska klar bild av."

  Nu är det jag (Anonym 20 augusti 2013 10:01) igen.

  Jag tycker du ska ta och läsa det här. Jag orkar inte lägga mer tid på att diskutera med dig något mer före du plöjt igenom alla mina lästips. Så det lär väl ta ett tag innan vi hörs. Ha det så gott fram till dess. Varsågod en länk till:

  http://www.d-intl.com/2013/06/25/kronikamitt-liv-som-vansterknallkork/#.UdXOCDu-2dl


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen.

   Jag har aldrig bett dig att lägga någon tid på någon diskussion. Det är du själv som valde att svara på mitt inlägg.

   Problemet, som jag ser det, med många islamkritiska bloggar är att de framstår väldigt o-seriösa och o-professionella. Det är svårt som det är att, objektivt, läsa en text där man har en egen uppfattning redan (denna uppfattning kan naturligtvis vara felaktig, men man är ju alltid övertygad om sin egen åsikt). När man då uppfattar författaren som o-seriös så leder det till att den uppfattning man hade innan blir ännu starkare.

   Det jag försöker säga är att det är mycket möjligt att jag har fel uppfattning, men jag kommer ha för svårt att läsa det på ett objektivt sätt för att det skall hjälpa diskussionen.

   Radera
 6. Mattias: Vanligt argument från pk-människor; om man har en avvikande uppfattning så är man "oseriös". Vad är det för oseriöst med min blogg? Nej, det är ingen vetenskaplig avhandling jag bjuder på, utan just åsikter och argumentation. Oprofessionell? Tja, det kan man ju säga eftersom jag inte är betald journalist, men det förtar väl inte vad jag säger. Tycker att jag för det mesta håller högre nivå än de flesta krönikörer i etablerad media...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mitt första kommentar på detta inlägg så skrev jag att jag tyckte det var o-seriöst när du skrev "med stor sannolikhet, uppdiktad historia om ett överfall" utan att ge någon som helst förklaring på varför. Detta är något du skriver mycket tidigt i ditt inlägg, och det är något jag uppfattar som mycket o-seriöst. Sen tycker jag att du håller den tonen genom resten av ditt inlägg. En text där allt är negativt framstår för mig som o-seriös (en text handlar om SD där allt bara är negativt har på mig samma effekt). Jag är övertygad om att även du skulle hitta positiva saker med både islam och invandring i allmänhet, men att det i ditt fall är så att nackdelarna väger tyngre än fördelarna. Det är först när man tar upp både för- och nackdelar och argumenterar varför det ena är bättre än det som man, enligt mig, kan uppfattas som en person som vet vad han/hon pratar om. Är det bara fördelar eller bara nackdelar så uppfattar jag det oftast på det viset att personen i fråga inte är tillräckligt insatt i ämnet.

   Nu ska jag tillägga att detta är min uppfattning, och jag vet inte alls om den delas av många (eller ens någon) andra. Däremot så hindrar det mig från att läsa texten på ett så objektivt sätt som möjligt, vilket var det hela saken handlade om när jag skrev på det viset.

   Radera
  2. Mattias: "Med "vi" menar jag hela mänskligheten. Vi har historiskt sett alltid anpassat oss efter den utveckling som skett runt omkring oss, och det måste naturligtvis fortsätta. Annars slutar samhället fungera. Det är upp till var och en att "vägra" om man vill det. Tyvärr så leder det ofta till att man hamnar utanför samhället och får det mycket svårt."

   Nej, "vi får det inte mycket svårt". Vi lever i ert mångkulturella samhälle, men vi föraktar det. Vi utbildar oss, läser på så mycket vi kan om era äckliga idéer, och samlar ihop pengar för att stödja nationelismen. Jag föraktar inte de som stammar från andra länder, utan just Ni, mångkulturalister. Det är er jag verkligen föraktar, för ni är så pass oinsatta. Det är ni som får det svårt när ni inte förstår vad Mena-gruppvåldtäkter är, segregation och konsekvensen från invandringen. Jag lever mitt liv och jag njuter av det, tro det eller ej, mångkultur eller ej. Det är Ni som är den stora boven och jag skulle aldrig tillåta mig få det svårt på grund av era idiotier.

   I Sverige, kämpar vi mot idiotin, mot mångkulturalister som inte är insatta i det ena eller det andra.

   Radera
 7. Finns du på riktigt Mattias? Man blir ju orolig.

  /Kråkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja.

   Jag vet inte riktigt vad du vill att jag skall svara på detta?

   Radera
  2. Ja jag försöker förstå dig och meningen med dina långa inlägg. Du vill förstå hur andra tänker och hur andra har kunnat komma från till sitt sätt att se på världen men samtidigt känns det som om du har väldigt svårt att för en stund tankemässigt byta position och för en liten stund försöka tänka annorlunda. Ja jag får inte ihop dig riktigt...
   Det känns som du håller på med något slags examensarbete på någon slags expoutbildning eller något "håll god ton"-projekt. Ja vad vet jag? Vad är din agenda? En studie i "högerextremistiskt" tänkande eller ja vad vill du egentligen? Ha någotgmg serverat på silverfat eller försöka omvända någon stackars förlorad fritänkare?

   /Kråkan

   Radera
 8. Mattias,

  Nu har du plöjt igenom alla politiskt korrekta floskler, och du är inte särskilt insatt i dina ämnen som du nämner, det har du själv sagt. Nu vill jag att du ska förstå detta: du är den politiskt korrekta personen som inte har läst på och därmed är du också så manipulerad att du inte tar till dig ett dugg från vad islam-, mångkulturella- och HBTQ-kritiker menar är problemet i vårt samhälle.

  OK. Människosyn. Hela jordens befolkning är "VI". NEJ JAG ÄR SVENSK OCH DU KAN VARA HELA JORDENS BEFOLKNING; DET SKITER JAG I OM DU ÄR.

  Anledningen till att jag nyss skrev i versaler är för att du är så oförskämd att förneka mänskligt ursprung. Ta dig en funderare och var artigare i din ton nästa gång du skriver. Jag vill helst inte ha nonchalerande människor som förkasta mig när jag diskuterar integration/invandring och samhällsdebatter i allmänhet.

  SvaraRadera
 9. Nu blev det lite väl låg nivå på denna diskussion tycker jag. Synd, men kanske någonting man skall räkna med när det är två så skilda åsikter. Ni säger att jag är dålig på att se er sida av diskussionen, vilket jag till viss del kan hålla med om. Det är av den anledningen jag skapade denna diskussion. Nu blev det på slutet bara personangrepp och påhopp, vilket jag inte är intresserad av att bemöta. Jag ser det som att argumenten helt enkelt tog slut. Jag har än så länge inte fått ett enda konkret belägg för någon åsikt alls. Det tycker jag är synd, för det var en av sakerna jag letade efter. Det räcker inte att säga att motparten har fel, man måste också försöka bevisa detta på något sätt. Mitt tips är att läsa igenom diskussionen en gång till, så objektivt som möjligt.

  Med detta så lämnar jag er, det finns ingen anledning för mig att hålla en diskussion där man blir kallad "idiot", "oförskämd" när ni skriker på mig istället för förklara varför ni har rätt (med belägg för det ni säger, att ni säger att ni har en åsikt räcker inte långt, det har alla). Ni säger att det är jag som är naiv, jag hävdar motsatsen. Faktum är att en överväldigande majoritet av Sveriges befolkning är för den invandring vi har (http://www.regeringen.se/sb/d/17468 punkt 17). Om er sida vill ha en chans att ändra på det så är det nog dags att skaffa sig lite argument och fakta som stödjer åsikterna.

  Tack för mig, och för en (till en början) intressant diskussion. Lycka till.

  SvaraRadera
 10. Som sagt, Mattias, denna sida innehåller närmare 1000 inlägg, där jag framför olika resonemang och argument. Det är bara att studera dessa och komma till insikt!

  SvaraRadera
 11. Mattias,

  Jag har tidigare bemött dina åsikter/argument. Många av dem har ju inte haft någon relevans.

  Du har sagt följande

  1. Brottsligheten har ökat, utan att nämna till vad du syftar på.
  2. Ryssland har stor korruption, vilket har med integration och invandring?
  3. Svensklen finns inte. människan har (1) ett ursprung, således (2) finns det alltså svenskar, norrmän, tyskar, danskar, irakier, indier osv. Men detta bestrider du för det finns enbart människor.

  det finns (1) människor, och (2) människan har inget ursprung, därmed är (3) alla människor lika varandra. Hur kan du neka människans ursprung? Och hur kan du påstå att korruptionen i Ryssland har med integrationen att göra? Bidrar fler romer, somalier, eller andra invandrare till att minimera korruptionen?

  Det är snarare du som inte har några som helst argument förutom: människan är en organism, alla är likadana, omvärlden mår dåligt, handelsutbytet tar skada. Jag har ju förklarat för dig med sakliga grunder att varken handeln tar skada att vi inte har flyktinginvandring eller att andra länder ser oss som onda. Snarare vill kvalificerad arbetskraft inte arbeta i ett land som bryter samman.

  Enda anledningen till att du avslutar diskussionen är att du har fått dina argument emotstridda. Det är du som har varit oförskämd och håll en låg nivå genom att förneka svensken och ständigt varit intolerant att ta emot andra åsikter.

  SvaraRadera