tisdag 20 augusti 2013

Vlaams Belang anmäler muslimsk parlamentsledamot


Fouad Ahidar, ledamot i Belgiens
parlament för Parti Socialiste

Pressmeddelande från Vlaams Belang

Vlaams Belang gör anmälan till Åklagarmyndigheten med anledning av uttalanden av en muslimsk extremist

Parlamentsledamoten från Bryssel Fouad Ahidar verkar hålla sig med farliga vänner. För en tid sedan stödde han öppet Abdel Rahman, son till den ökände schejk Bassam från Molenbeek, som redan upprepade gånger dömts för uppvigling till hat, när han åkte till Syrien för att strida med muslimska extremister.
I april i år hade Ahidar också kontakter med familjen till den extremistiske muslimske predikanten Iliass Azaouaj i Anderecht, som sedan också åkte till Syrien. Enligt Ahidar åkte han dit för att hämta tillbaka ungdomar och är Azaouaj "motståndare till grupper som Sharia4Belgium och Sharia4UK". I en kommuniké som Azaouaj publicerade på sin Facebook- och Twitter-sida är bilden dock klar:

"Predikanten Azaouaj Iliass har kommit till Syrien för att ansluta sig till Al-Qaida och strida i den islamiska statens namn [...]  Han har inte kommit för att återföra ungdomar till landet, utan tvärtom för att inbjuda dem till att strida i Allahs namn på välsignad jord."

Azaouaj och hans anhängare är alltså inte alls några moderata muslimer, som Ahidar vill låta påskina. På den anderlechtske extremistens Twitter-konto dök också följande meddelande upp:

"Till Belgien och belgarna! Förbered er på att striden börjar; nätterna kommer att bli långa för er och rädslan mycket stor"

vilket omedelbart följdes av ett nytt meddelande, där det inte gick att missförstå hoten om attentat mot kollektivtrafiken i Bryssel:

"Stib och sncb* kan förändra ert liv! Azaouaj medlem av Al-Qaida! Förvänta er överraskningar!"

Hot av det här slaget är fullständigt oacceptabla för Vlaams Belang - även när de yttras av vänner till brysselska parlamentsledamöter. Vlaams Belangs gruppledare Dominiek Lootens kommer följaktligen att lämna in en anmälan till Åklagarmyndigheten.

*Företagen som driver Bryssels kollektivtrafik

Övriga nya belgare som nämns i pressmeddelandet:

Abdel Rahman Ayachi
 
Schejk Bassam
  
Iliass Azaouaj6 kommentarer:

 1. Ja, mina vänner, det här är bara början! Jag ryser av fasa över vad politikerna ställer till för mina barns framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste till reformer och en förstärkt identitet från svenskarnas sida. Islam och mångkulturens problem kryper verkligen upp på skinnet nu.

   Radera
 2. Den värld som våra politiker och EU bygger är otroligt deprimerande , hoppas att England hoppar av EU så att det blir lättare för oss sen ! Svenskt självstyre med SD kommer sedan att inspirera övriga EU-länder att lösa ev problem ! ? ! ?
  ( hoppas är gratis ;-)

  SvaraRadera
 3. Angående både slöjor och Belgien råkade ja snava över detta:

  http://www.barenakedislam.com/2012/02/02/belgium-daughter-of-right-wing-leader-filip-dewinter-dons-a-bikini-and-a-headbag-in-a-new-campaign-against-islamization/

  /Magnus

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Varför byter ni inte bakgrundsbild så att bloggen blir läsbar??
  MVH
  Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bosse! Den är läsbar - om den visas korrekt hos dig skall det vara vit bakgrund bakom texten. Bakgrundsbilden skall endast synas på sidorna. Jag misstänker att du av någon anledning inte får in bloggen korrekt. Har fler detta problem? Hos mig är allting fullt läsligt.

   Radera