söndag 8 september 2013

10 miljoner för att få romers förtroende
Enligt DN skall regeringen nu satsa 10 miljoner kronor för att stärka förtroendet mellan romer och socialtjänsten. Pengarna ska gå till så kallade brobryggare, som redan finns i skolan och på Arbetsförmedlingen.

När man hör om liknande "satsningar" uppstår många frågor. Varför skall man ha speciella brobyggare till socialtjänsten? Är det överhuvudtaget ett problem om någon inte har förtroende för socialtjänsten? Man skall inte ha förtroende för socialtjänsten, utan istället vara så motiverad som möjligt att skaffa egen försörjning. Varför är det plötsligt acceptabelt att peka ut en enskild etnisk grupp och satsa endast på denna? Menar regeringen verkligen att romer är en mer problematisk grupp än andra?

Regeringen har tidigare redan avsatt 46 miljoner på olika åtgärder som skall inkludera romer i samhället. Det skulle vara mycket intressant att se en uppställning över exakt hur dessa pengar spenderats. Bakom det hela står naturligtvis självaste Erik Ullenhag:

"Från romska organisationer hör jag ofta att romer känner en stark oro inför socialtjänsten. Därför behövs brobyggare även här."

Själv saknar jag förtroende för regeringen och undrar när jag får min brobyggare till dessa människor. För att få lite luft, får vi som vanligt titta på andra sidan gränsen och glädjas över möjligheten att Fremskrittspartiet tar plats i den norska regeringen:
3 kommentarer:

 1. Torbjörn Lasson8 september 2013 16:00

  Tala om "spit in the ocean". Zigenarna eller om man nu så vill romerna behöver inga brobyggare, de vet redan alltför väl hur socialtjänsten och socialbidragen fungerar.
  Istället borde regeringen satsa mer pA brobyggare till äldrevården och se till att våra gamla får näringsrik, icke halalslaktad mat.

  SvaraRadera
 2. Torbjörn Lasson8 september 2013 16:01

  Även om vi inte är lönsamma!!!

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Lasson8 september 2013 16:04

  I motsats till zigenarna betalar vi skatt och är alltså inte enbart tärande!

  SvaraRadera