måndag 30 september 2013

Nyanlända elever skall spridas ut


Sveriges extrema invandringspolitik gör att de svenska skolorna får ta emot en stor mängd nyanlända, det vill säga elever som kan tillgodogöra sig mycket lite undervisning, främst eftersom de inte talar svenska, men troligen även för att de i många fall har bristfällig undervisning med sig från hemlandet.

Utbildningsminister Jan Björklund (fp) kommer nu med en idé om hur dessa bättre skall integreras, nämligen genom att de skall spridas ut till de skolor som hittills saknar nyanlända. Det skulle möjligen vara gynnsamt för dessas språkliga utveckling, men som vanligt saknar man allt intresse för hur det skulle påverka svenska skolbarn. En gissning är att en nyanländ kräver ganska mycket resurser i en klass, och att detta förslag skulle innebära att tio skolor blir sämre istället för bara en.

I nyhetsinslaget nedan blir det också pinsamt tydligt att inte heller Björklund tänkt igenom förslaget särskilt väl. På den direkta frågan hur man skall förse tio utspridda elever med den speciella lärarkompetens som tydligen krävs, svarar han, mycket märkligt, att "då får ju lärarna följa med". Hans snömos får tyvärr ingen motfråga om hur en lärare plötsligt blir tio.


I ett friskt land skulle man naturligtvis strypt tillförseln av nyanlända och försökt skapa den bästa möjliga skolan med de bästa resultaten. Sverige styrs dock av individer som hängivet arbetar för att förstöra landet, på alla områden där de kommer åt.

SvD4 kommentarer:

 1. Haha hur tokigt det kan bli,modellen på läraren blir som en god man,en personlig lärare för varje elev,det blir den ultimata klassen, en elev en lärare,som forna tiders överklassguvernant.Resten de svenska ungarna får hålla tillgodo med vad som blir över av lärarkapacitet.

  SvaraRadera
 2. Ja skittokigt! Det var väl tillräckligt stora skillnader på elevernas inlärningsförmåga och förkunskaper redan innan detta. Nu blir det "typ" förskola
  och gymnasium i varje klass. Gagnar detta någon?

  SvaraRadera
 3. Fick ta mina barn ur den kommunala skolan då undervisningen började gå långsamt. Barnen fördummas av invandrarnas prat och uppförande. Nu är mina barn ikapp igen och pratar normalt.

  SvaraRadera
 4. Här i Sverige är vi ju som bekant världsmästare i allt och ingen "utmaning" är för stor för att vi inte ska ta oss an den. Därmed ses det som självklart att vi ska ha världens bästa skola även om världens sämsta elever går där.

  SvaraRadera