torsdag 26 september 2013

Verkligheten stöder inrikesministerns uttalanden om romer


Rivningen av en romsk bosättning i Lille
Häromdagen tog jag här upp den franske inrikesministern Manuel Valls uttalanden kring problemet med de romer från Rumänien och Bulgarien som strömmar in i landet. I demokraturen Sverige skulle naturligtvis en minister aldrig kunna göra liknande uttalanden, vilket bland annat medieturbulensen kring polisens analyslista visat. Verkligheten, bannlyst i Sverige, har i Frankrike fått både socialister och borgerliga att lägga de goda principerna på hyllan, för att istället ta sig an verkligheten. Borgerliga Le Figaro beskriver hur verkligheten kommit ikapp de tidigare politiskt korrekta, som exempelvis Francois Hollande, som tidigare kritiserat motståndaren Nicolas Sarkozy och dennes romska politik då han var president, genom att kalla den för både omoralisk och olaglig. Tidningen konstaterar lakoniskt:

"Sedan dess har tre år gått. Gårdagens änglalikhet har fått ge vika för verklighetens princip."

Vidare menar Le Figaro att problemet fått en sådan omfattning, att de klassiska skiljelinjerna mellan höger och vänster kollapsat, vilket bland annat bevisats i Lille, där stadens styrande socialister nyligen rivit en kåkstad med 750 romer från Rumänien och Bulgarien.

Siffrorna talar också sitt tydliga språk. Mellan 2008 och 2011 har antalet "rumäner" som åtalats i Paris stigit från 1323 till 8245, en stigning med 524% på fyra år. Förra året blev i staden 7576 rumäner gripna för stöld, inbrott och hotfullt tiggeri. En hög polistjänsteman berättar att unga rumäner står för hälften av alla minderåriga som grips i Paris.

De rumänska och bulgariska romernas aktiviteter får inte bara brottsstatistiken att skjuta i höjden, men besvärar också vanliga medborgare, vilket ett par uppmärksammade fall visar. I april tvingades Louvren stänga, då vakterna strejkade efter att ha känt sig maktlösa inför romska ficktjuvars framfart. I tisdags gick 150 poliser in i ett romskt läger i Champs-sur-Marne, för att gripa sex metalltjuvar. Vid trettio tillfällen hade dessa stulit underjordiska kablar från France-Télécom-Orange, värda 800 000 euro, vilket skar av förbindelserna för hundratals användare.


4 kommentarer:

 1. Hej Tobbe!
  Det är informativt att få en annan bild av Frankrike än den som gammelmedia presenterar för oss.
  Frågan är om hur det som du har beskrivit kommer att presenteras i svensk media. Med tanke på drevet som går just nu om registret i Malmö vore det inte fel att media kanske lyfter blicken och ser hur det är med zigenarna i övriga Europa. Att dra alla zigenar över en kam skall man inte göra. Men onekligen så finns det mycket problem kring deras kultur. /Jocke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torbjörn Lasson27 september 2013 13:10

   Ett annat stort problem med zigenare här i Frankrike är den så kallade "vilda campingen". Trots att det finns särskilt av kommunerna anordnade campingar enbart för zigenare med alla de faciliteter, så inkräktar man hellre på idrottsplatser, privat mark, mm. Givetvis tjuvkopplar man överallt elektricitet, vatten och liknande och när de efter en längre process avlägsnas, alternativt flytttar själva, så lämnar de efter sej en mängd avskräde och värre och denna städning får kommuninvånarna stå för.
   På sjukhusen här går zigenarna bara helt fräckt in och "lånar" patientduscharna, ibland när de låtsas besöka någon, annars gör de det i alla fall.
   Listan kan göras hurlång som helst l
   Den fria rörligheten inom EU skulle bara gälla personer, som kan betala för sej och visar tydlig vilja till integration. Alternativt skulle det också återinföras gränskontroller, allt annat gagnar enbart kriminella!

   Radera
 2. Maria Leissner (FP) råkade ju (av misstag?) i sin statliga utredning avslöja att romerna kostar oss 12.2 MILJARDER per år. Denna hissnande kostnad kommer nu bara att stiga iom att våra syltryggar till politiker utan tvekan kommer att ge efter för romska krav på skadestånd, ett krav som kom redan dagen efter avslöjandet om zigenarregistret.

  SvaraRadera
 3. Här ser vi lite av aktivitet under den romska "sommarsäsongen" i vårt grannland Norge. Oslos gator är belamrade av rumänska zigenare.

  https://www.youtube.com/watch?v=qkE9_VexOHs&list=UUkFkzE6w6h0sp-yC__UFQpg

  SvaraRadera