lördag 26 oktober 2013

Det nya kommuntvånget
Marschen mot avgrunden fortsätter och vårt politiska etablissemang kommer uppenbarligen inte låta sig hejdas av någon som helst verklighet eller några konsekvenser. Faktum är att man inte ens tänker ta hänsyn till sina egna partikamrater ute i kommunerna, varför man nu inför ett tvång att ta emot muslimska unga män, i Sverige kallade "ensamkommande flyktingbarn". För att riktigt sätta kommunerna på plats, skall man också se till att de 50 kommuner som idag helt saknar ett sådant avtal hamnar först på mottagningslistan. Det är möjligen tänkt som ett triumferande hånskratt, då man ser till att just de kommuner som är minst villiga att ta emot, blir just de som absolut skall ta emot.

Ronnie Magnusson, expert på Migrationsverket förklarar:

"Ja, vi har ett femtiotal kommuner som inte har nån överenskommelse alls, och de kommer att ju att vara först i kön, att få ta emot dom utökade anvisningarna. En bit in på nästa år kommer det att finnas anvisade barn i stort sett i alla kommuner i Sverige."

Om Sverige hade haft en hanterlig tillströmning, skulle naturligtvis 240 kommuner räckt ganska bra, men nu måste man alltså även tvinga de sista 50 att öppna sig, även om man lätt får känslan att detta görs på rent djävulskap, eller i uppfostrande syfte. Den totala prognosen för antalet asylsökande ligger numera på 69 000 nästa år, vilket blir intressant om vi bryter ner det. Om vi skulle fördela dessa absolut jämnt över landets 290 kommuner, skulle varje kommun få 237 nya flyktingar under bara ett år, vilket är ett ganska stort tillflöde på de flesta platser. Nu kommer dessa 69 000 naturligtvis inte att spridas jämnt på det sättet, men det blir enormt mycket hur dessa än hamnar. Blir det 5 000 i Malmö? 10 000? Hur många hundra eller tusen är Södertälje, Borlänge och Söderhamn nu redo för? Sanningen är naturligtvis att det knappast finns någon kommun som är redo för vad de kommer att få.

Det är både frustrerande och fascinerande att försöka förstå hur våra styrande tänker. De kan ju verkligen inte på fullt allvar tro att allt det här kommer att sluta väl. Är planen då att köra på så länge det bara går, för att känna någon sorts tillfredsställelse när landet kollapsar? Vad tror man att man kommer att uppnå genom att köra över kommunerna?

Låt oss se detta i ett positivt ljus. Snart kommer inte en enda sjuklöverväljare sitta ovetande ute i sin del av landet och vanemässigt rösta på sitt parti till riksdagen. Troligen kommer också ännu fler lokala politiker hoppa av sina gammelpartier i ren frustration, då de inser att deras politik leder till ruin för både landet och den egna kommunen. I de 50 kommuner som nu skall bestraffas, kommer Sverigedemokraterna gå fram starkt, lagom till nästa års val.

Det skall bli intressant att se hur kommunerna nu kommer att agera. Att tvinga på kommuner asylsökare är ju knappast idealiskt för vare sig kommuninvånarna eller asylsökarna själva. Jag har själv ingen kommunpolitisk erfarenhet, men jag kan föreställa mig att det finns en hel del knep att ta till för att ge fingret åt Stockholm. Många kommuner har ju exempelvis börjat riva bostäder för att Migrationsverket inte skall använda dem som en tunnel in i kommunen. Med lite fantasi borde det gå att hitta på mycket mer för att i praktiken göra invasionen omöjlig.

Låt oss då titta på nyhetsinslaget från dagens Rapport:


Det skulle förstås inte vara svensk regimmedia om man inte insisterade på att förvränga sanningen. Istället för att illustrera inslaget med de unga män, huvudsakligen från Afghanistan, som utgör gruppen "ensamkommande flyktingbarn", väljer man att visa just barn, troligen någon form av introduktionsklass med barn som kommit med sina föräldrar.

Vi får också njuta av Tobias Billström, som upprepar orden "ansvar" och "solidaritet mellan kommunerna". Hur skall våra makthavare ha det egentligen? Handlar det inte om unga företagsamma människor, som kommer att bli resurser för vilken kommun som helst? Hur kan det då handla om solidaritet när man tvingas ta emot dem? Borde inte kommunerna i så fall slåss om att få ta emot så många som möjligt? Eller ljuger ni möjligen, Billström?
4 kommentarer:

 1. Svenskar i gemen tolererar eller till och med uppskattar - åtminstone på behörigt avstånd - ett visst mått av mångetnicitet/-kultur i samhällsbilden och har vant sig vid slöjbärande kvinnor, mörkhyade afrikaner och svarthåriga tonåringar som stökar runt i lokaltrafiken. Inga problem så långt.

  Men när volymerna (hej Billström) blir för stora och det inte heller går att välja bort en mångkulturell verklighet som successivt blir för omfattande och för påträngande - då blir det jobbigt på riktigt för sjuklöversvensken. Moderatväljare, som i regel tillhör medel- och överklasserna, har vant sig vid att betala lite extra i skatt för att kunna känna sig goda och solidariska och kunna haspla ur sig att arbetskraftsinvandring är ekonomiskt gynnsamt - utan att behöva ta ansvar för om det verkligen är så eller inte - men samtidigt att de at the end of the day kan leva i skyddad verkstad och inte få fjärrinvandrarna för nära inpå i sig. Fler lär därför rösta på SD eller önska att de Nya Moderaterna vore de Gamla Moderaterna.

  SvaraRadera
 2. När jag tittar på bilden med barnen och andra liknande bilder får jag en känsla av att allt inte är som de verkar på ytan. Dessa, låt oss vara ärliga, unga män ser ofta ut av vara vid god hälsa samt i åldern för unga soldater.

  Tänk om många av dessa har träning i terrorism och egentligen är en "Trojan horse" som dessutom våra politiker tvingar oss att betala för?! Omöjligt, löjlig konspirationsteori eller?! Hur många länder har fallit för islam? Ett 50-tal? Hur många av dessa har övertagits med infiltrering?! Hur många tusen mujahediin krigare finns redan i Sverige?!
  MVH


  SvaraRadera
 3. Det är väl bara att bjuda med armbågen då? Absolut minimum på alla punkter; enklaste IKEA-sängen, bull-TV, inga TV-spel, Nokia 1110 med kontantkort, boende på landsbygden precis under gränsen för busskort, Securitas/G4S istället för socionomer, ... så att de riktigt känner sig ovälkomna.

  SvaraRadera
 4. Är det någon jag har lust att slå, då är det Billström - han är en makalös idiot. Tyvärr repräsenterar han ju resten av regeringen där jag inte ens vet vem som värst länger!

  SvaraRadera