måndag 10 februari 2014

Dagens citat: Mariam Osman Sherifay


"Högerextrema jublar över Schweiz. Undrar varför ska rika utlänningar placera sina pengar i Schweiz?"


Socialdemokraten Mariam Osman Sherifay, som faktiskt suttit i riksdagen, har sina funderingar kring valresultatet i Schweiz folkomröstning om massinvandringen. Som vanligt förstår hon inte riktigt, men som alltid måste hon ändå lägga upp en kommentar på Twitter.

Livet är så oerhört lätt för de politiskt korrekta. Vem skulle säga emot en invandrad socialdemokrat, som dessutom säger sig kämpa mot rasism, även om varje uttalande är helt befriat från intelligens och logik?

På vilket sätt skulle införandet av kvoter för invandringen hindra människor från att placera pengar i schweiziska banker? Ett större problem, som Sherifay förstås inte känner till, är att landet sedan några år har lättat på banksekretessen, vilket har gjort att många "utlänningar" ertappats med undanstoppade förmögenheter. Det är visserligen helt irrelevant, men jag kan upplysa Sherifay om att övriga skatteparadis har ännu striktare regler för invandring. Världens främsta länder när det gäller banksekretess är idag Samoa, Vanuatu, Seychellerna, Brunei och St Lucia. Vi kan nog gissa oss till att dessa länder tillsammans tar emot färre invandrare än vad Schweiz gör. Eller tror hon att fri invandring är normaltillståndet i den stora världen utanför Sundbyberg, där hon bor?
2 kommentarer:

  1. Som alltid; Lysande och knivskarp sammanfattning!!

    SvaraRadera
  2. Schweiz värnar i första hand om sina egna medborgare (väljare). De vill se till att varje medborgare får ett jobb och möjlighet att kvotera de som vill komma in och arbeta där. Alltså matcha efterfrågan på arbetskraft med rätt utbildning.

    Då ska man ha i åtanke att deras arbetslöshet ligger på ca 3 %. Hur många procent går arbetslösa här?

    SvaraRadera