torsdag 13 februari 2014

Mordmisstänkt jihadist tillbaka i Norge
En 22-årig norsk medborgare, med pakistansk bakgrund, är efter ett halvår som jihadist tillbaka i Norge för sjukhusvård. Mannen har i Syrien deltagit i aktioner som genomförts av ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant) och Al-Nusra-fronten, båda uppförda på FNs lista över terroristorganisationer. Han förekommer inte i det norska straffregistret, men har däremot haft säkerhetstjänsten PSTs ögon på sig, och är nu alltså misstänkt för terrorhandlingar och mord i Syrien.

För närvarande befinner sig mannen på sjukhus i Oslo-området, eftersom han i tisdags anlände på Gardermoen flygplats med en skottskada i benet. Han blev då omedelbart gripen av PST, som nu utreder om han skall fängslas efter sjukhusvistelsen.

PST vill inte vidare kommentera saken, men mannens advokat menar att PST varit alltför kreativa i sitt arbete:

"Vår klient ställer sig oförstående till anklagelsen och nekar till skuld. Hade de använt samma kreativitet tidigare, så skulle samtliga Spanien-frivilliga på 30-talet stämplats som terrorister."

Man uppskattar att ungefär 70 jihadister med norsk anknytning befinner sig i Syrien. Motsvarande uppskattning för Sverige är 400.

Aftenposten
3 kommentarer:

  1. Det är väl bra att det erbjuds vård till Terroristerna,och jämförelsen med dom som kämpade mot Franco verkar kanske fel,men det får tiden visa.

    SvaraRadera
  2. Hem och bli omplåstrad, då duger EU. Om han mot förmodan inte blir straffad i Norge så kan jag slå vad om att han snart är tillbaka med sitt friska ben i Syrien ganska snart. De anser ju också att klimatet i Norden är rasistiskt och föredrar att leva där de kommer från, men bidragen i Sverige lockar. Som vi ha sett så finns det gott om invandrare som i realiteten eller t.o.m. idrottsmän som med Sveriges godkännande flyttar tillbaka till sina ursprungsländer men får behålla svensk status och bidrag.
    Norden = Bidrag + Rasister

    SvaraRadera