tisdag 11 mars 2014

Åsa Linderborg och all denna högerextremism
Det må vara något oklart vad det egentligen var för våldsamheter som skedde i Malmö, men det har iallafall fått fart på Åsa Linderborg, som ser ett tillfälle att attackera alla sina demoner samtidigt. Är man lika röd som Linderborg, blir det också hemskt mycket som blir högerextremt:

"Svenskarna i gemen har inget till övers för högerextremismen, tvärtom. Ändå genomgår den nu en normaliseringsprocess i det offentliga samtalet. Den svarta färgen vaskas till en mer grådaskig nyans och placerar den i ett slags gråzon, i en sankmark som kryper allt närmare det vi tänker på som politik."

Det första tecknet på den där gråtvättningen, var demonstrationen som Svenskarnas Parti anordnade den 14e september, som i media förvandlades till en hyllning av Kristallnatten:

"I Sverige får nazisterna marschera i Stockholm på Kristallnatten. I ena handen har de ett tillstånd från polisen, i den andra vässade fanspetsar att jaga antirasister med."

Vi förstår att om Linderborg fick bestämma, skulle det vara ganska många som inte skulle få demonstrera, men redan idag är det faktiskt förbjudet att gå omkring med vässade spjut. Hon konstaterar sedan att hon ser hakkors överallt, men det stannar inte där:

"I yttrandefrihetens namn publicerar Dagens Nyheter en helsidesannons för en främlingsfientlig pamflett. 130 000 kronor rätt in på kontot; även liberaler kan tjäna pengar på rasismen. Läsarnas avsky kom som en chock för chefredaktören. Några veckor senare jämför DN:s ledarsida Aftonbladets opinionssajt ­Politism med Avpixlat."

I verkligheten handlade det förstås inte om någon "främlingsfientlig pamflett" eller "rasism", utan om en annons för boken "Invandring och mörkläggning", där annonsen utgjordes av ett antal faktapunkter. Inte ens boken skulle förstås ha fått publicerats i Åsas rike. Att Aftonbladets eget barn Politism.se kritiserades av Hanne Kjöller verkar ha kränkt långt fler än vad jag först trodde. Kränkningen blev desto större då sidan nämndes i samma sammanhang som alltid hatade Avpixlat. Troligen är det dock bra mycket högre i tak i debatten på Avpixlat än på Politism.

Åsa Linderborg är förvisso en speciell och märklig person, men hon är inte den enda som argumenterar på det här sättet. I deras värld hänger allt som de uppfattar som högerextremt ihop. En knivskärning, en bokannons, kritik mot deras egen debattsida. Överallt finns dessa högerextremister som de modigt kämpar emot. I sin iver hinner Linderborg även med Soran Ismail, Breivik och förstås Europavalet:

"När högerextremismen nu i vår vinner ny mark i Europaparlamentet kommer normaliseringsprocessen intensifieras. Borgerligheten måste förhålla sig till avgrundshögern i hopp om att omärkligt finna gemensamma lösningar mot varje hot om vänsterpolitik."

"Normaliseringsprocessen innebär att fascisterna själva tillåts avgöra om de är fascister eller inte. Det är så fascister tvättas till nationalister och högerextremister till högeraktivister."

Det skulle faktiskt vara mycket rimligt om rörelser själva fick definiera sin ideologiska hemvist. Om personer som Linderborg och Arnstad skulle göra det, skulle alla helt enkelt kallas fascister och det skulle inte vara särskilt rättvist mot vare sig partierna eller väljarna. Mot slutet av sitt inlägg kommer Linderborg in på en hållning som hon torgfört många gånger förut; nämligen att vänstervåld är någonting fint, eftersom syftet är det. Att allt politiskt våld skulle vara förkastligt kallar hon för "kålsuparteorin":

"I normaliseringsprocessen ingår att jämställa fascismen med antifascismen; vänsterextremister och högerextremister är lika goda kålsupare. Att den ena ­rörelsen kämpar för demokrati och alla människors lika värde och att den andra arbetar för motsatsen spelar ingen roll. Alla som inte är liberaler är farliga.
Sverige har till och med en myndighet, Forum för levande historia, vars uppgift är att predika kålsuparteorin. När Forum instiftades 2003 fanns det nästan inga nazister, ett decennium ­senare är de fler än nånsin. Den här statliga propaganda­megafonen kostar 45 miljoner misslyckade kronor om året, pengar som istället skulle kunna gå till lokala antirasistiska organisationer."

Det retar uppenbarligen Åsa Linderborg att Forum för levande historia har berört kommunismens brott, eftersom kommunister trots allt "kämpar för alla människors lika värde". Jag skulle knappast påstå att dagens svenska våldsvänster kämpar för demokrati, när de attackerar exempelvis sverigedemokrater. Märkligast av allt är dock, som alltid, att det som kallas för Aftonbladet Kultur har blivit en propagandasida för ren sovjetkommunism.6 kommentarer:

 1. Underbar sågning som alltid :)

  Du borde ge ut en bok för det du skriver är fantastiskt

  SvaraRadera
 2. P1-morgon i Sveriges Radio är som nyårsaftonens "grevinnan och betjänten". Man vet redan vas som ska hända, vad som kommer att sägas, eftersom man sett och hört det till leda.

  Morgonens inslag om vad som skett (eller inte skett) i Malmö var inget undantag. "Demokratiminister"...ähum...Birgitta Ohlsson intervjuas om huruvida Sverige "underskattar hotet från nazismen".
  Programledaren Johar Bendjelloul missar - i vanlig ordning - att ställa väsentliga frågor. Istället får Ohlsson pladdra på som det anstår en propagandaminister.
  Ett par av de frågor som borde ha ställts:
  - Är det inte för tidigt att dra växlar på händelsen? Vet vi ens vad som har inträffat?
  - I dagens Sverige finns många, så väl enskilda som organisationer och makthavare som du själv, som har mycket att vinna på att piska upp en skräck för påstådd nazism, eftersom det drar fokus från andra viktiga frågor. Det gäller till exempel vår säkerhet, Sverige som nationalstat, vårt självbestämmande, demokrati och yttrandefrihet med mera. Hur ser du på det, och hur bör man agera för att undvika att spela dessa krafter i händerna?

  SvaraRadera
 3. Linderborg: -" nazister som, återigen, försöker tillskansa sig våldsmonopol."
  Det var väl ändå att ta i, även av Åsa Linderborg. Vi har trots allt fortfarande en polismakt, även om den inte har våldsmonopol i alla staddelar, vi har en nationell insatsstyrka, och om nåra år har vi även en försvarsmakt som kan hålla en - En! - del av Sverige i en hel vecka

  SvaraRadera
 4. Linderborg igen: -"Ingen ska komma efteråt och säga, att vi visste ingenting, för ingen sa nåt." När det blir otrevligt, kommer hela skalan att lägga skulden på SD och "de främlingsfientliga". Precis som Annika Hamrud nu vi lägga ansvaret på Jimmie Åkesson för att "kraftigt stärka den europeiska fascismen."

  SvaraRadera
 5. "När Forum instiftades 2003 fanns det nästan inga nazister, ett decennium ­senare är de fler än nånsin."

  Hur många är de nu och vad var förra toppnoteringen, frågar sig vän av ordning. Och hur ser det ut med vålsvänsterns siffror?

  SvaraRadera
 6. När man läser Åsa Linderborg inser man - trots det söta ansiktet - att det antagligen inte kan finnas så mycket innanför skalet. Här måste råda en slags intellektuell kretinism. Hon verkar inte kunna någonting heller utan pladdret går på tomgång - högerextremism, populism, fascism, etc., etc.. Och man förstår på något sätt varför hon hade så dåliga gymnasiebetyg att hon knappt kom in på journalisthögskolan - trots att mest verkar vara dumbommar som numera går där. Ja, var skall det sluta ?
  Jag är ganska hoppfull, faktiskt. Jag tror nämligen att de klyftigaste människor överger slaskjournalister till förmån för seriösa bloggare. Och det finns många sådana.
  /SB

  SvaraRadera