lördag 22 mars 2014

Dagens bild: Guldspade för uthängningarna. Förstås.


Våldsvänstern till vänster, medieetablissemanget
som använt dem till höger

Vi har ju ett mycket slitet uttryck som säger att "en bild säger mer än tusen ord", och i detta fall tycker jag nog att det stämmer ovanligt bra. Är det någon som tvivlar på att Sverige är en demokratur och ett tämligen bisarrt land, så fundera gärna lite till kring bilden. Mediemoguler som tillsammans med extremvänstern firar ett samarbete de båda lever gott på. Att förfölja oliktänkande anses inte bara storslaget, utan ger även små guldstatyetter, diplom och champagne.

I december bestämde sig Expressen för att ett antal människor, som uttryckt sig på misshagliga forum, skulle hängas ut i tidningen och letas upp i sina hem. För att sköta själva grovarbetet, det vill säga åsiktsregistreringen och identifieringen, använde man individer som kan sådant här, i detta fall Researchgruppen, som på heltid ägnar sig åt dylika insatser mot människor, som på något sätt ogillas av gruppens vänsterextrema medlemmar.

Genom detta tilltag inledde Expressen ett paradigmskifte. Visst hade man länge förtalat, förvridit och ljugit, men att leta upp människor i deras hem och hänga ut dem i tidningen, endast för att de anonymt kommenterat på någon sajt, innebar ändå en upptrappning.

Ikväll vann de inblandade journalistpriset "Guldspaden", för sitt "avslöjande", vilket de stolt visar upp, medan de tillsammans smuttar champagne. En mening i Expressens egen hyllning av sig själv, visar att de kanske befinner sig i något av en ankdamm, trots allt:

"Det här var femte gången Christian Holmén vann en Guldspade. För reportern David Baas var det andra Guldspaden."

Våldsvänstern Martin Fredriksson, längst till vänster på bild, kände sig hedrad:

"För mig personligen betyder det här mycket. För gruppen är det ett kvitto på att vi är på rätt spår."

Nej, det är ett kvitto på att ni tillhör makten och att det medför sina privilegier, ingenting annat.

Expressen
3 kommentarer:

 1. Förr, på den gamla, goda tiden, granskade media makten, nu, på senare tid, granskar media medborgarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om den idealbilden verkligen är helt sann. Men vi har kunnat följa en radikalisering de senaste decennierna där media rört sig bort från stora segment av befolkningen, vilken enligt mig tagit ytterligare ett steg i fel riktning de senaste månaderna.

   Det var en utveckling jag varnade för redan i en debattartikel redan i december förra året: http://debatt.svt.se/2013/12/20/ett-torrlagt-debattklimat-kraver-alternativ/

   Och likväl kan vi redan idag se hur det politiska tonläget trappats upp och hur klyftan mellan etablerad media och alternativa kanaler ökat.

   Radera
 2. Klubbben för inbördes beundran delar alltså ut guldspadar till sina kompisar som blir stolta över att få en spade av kråkguld och inbillar sig att det har
  något med grävande journalistik att göra när man hänger ut "mannen på gatan" och olagligen skaffar kreditupplysningar om kommentatorer på nätet.
  Dessa kommmunister och kulturmarxister har en sak gemensamt med nynazister: De blir aldrig vuxna.

  Stig

  SvaraRadera