onsdag 26 mars 2014

Dagens hyckleri: Åsa Linderborg
De senaste veckorna har de mest kända ur gåslevervänstern, personer som Jan Guillou, börjat använda ordet "kålsuparteorin". Med det menar de att det är fullständigt orimligt att fördöma våld som kommer från vänsterextremister, som om det kommer från nazister. Deras grundtanke är egentligen inte komplicerad. Våldsverkare är inte "lika goda kålsupare", eftersom nazister är onda, och kommunister ändå vill någonting fint, någonstans, även när de misshandlar, hotar, eller mördar. De blir mycket upprörda om någon tycker att ett brott är ett brott, och kallar denna princip idag "kålsuparteorin".Dagens hyckleri står Åsa Linderborg för, då hon använder ordet "antidemokrat" flitigt, trots att den, likt jag själv, som läst hennes alster, vet att hon knappast är demokrat. Hon är någonting så ovanligt som en kommunist av den gamla stammen, som idag borde kunna räknas på ena handens fingrar; hon själv, Jan Guillou, Jan Myrdal och kanske CH Hermansson. Observera att jag här inte använder "kommunist" som ett slarvigt skällsord, likt "nazist", utan som en helt vetenskaplig beskrivning av Åsa Linderborgs världsåskådning. Just därför blir det stort hyckleri när hon ondgör sig över nazister för att de är antidemokrater. Det är knappast problemet hon har med dem. Svenska Motståndsrörelsen är uttalade nationalsocialister och antidemokrater, men Linderborg kunde ha valt en något hederligare angreppsvinkel.

"Den 15 december attackerade nazister en antirasistisk demonstration i Kärrtorp. Det var bara ett under att ingen blev allvarligt skadad, och framför allt inget av alla barn som var där."

Ja, det var en attack och jag rättfärdigar den inte. Jag vill dock återigen poängtera att liknande attacker är vardagsmat för sverigedemokrater och svenskpartister, och ingen ansvarskännande förälder från något av dessa partier skulle ta med sig sina barn till en offentlig aktivitet, just på grund av vad Linderborgs älskade "antifascister" brukar göra.

 "Det är naturligtvis skönt att tre antidemokrater får sitta inne och för stunden inte kan gå lös på förortsbor som tror på idén om alla människors lika värde. Trots det måste man fundera över brottsrubriceringen våldsamt upplopp.

Juridiskt innebär våldsamt upplopp att alla som befinner sig på en plats blir delaktiga. Gärningsbeskrivningen fokuserar på en hel folksamling, det räcker alltså med att man har varit på plats. Det betyder att alla på plats kan anses ha ansvar för våld som andra begår. Det innebär att man kan gripa väldigt många människor - se till exempel Göteborg 2001, där en massa demonstranter greps trots att de inte varit våldsamma ett endaste dugg."

På några få rader får hyckleriet glänsa fritt. Åsa Linderborg tycker inte alls att det är skönt att tre människor får sitta inne för att de är emot demokrati, då hon knappast själv skulle vilja sitta där, trots att hon hyllar personer som Lenin var och varannan dag. Hon njuter av att meningsmotståndare sitter i fängelse och skulle endast bli riktigt nöjd om varje sådan; liberaler, moderater, sverigedemokrater, svenskpartister och nationalsocialister, var inspärrade.

Göteborg 2001

När hon sedan nämner Göteborg 2001, blir hyckleriet än tydligare. De händelserna var ytterst våldsamma och våldet, det stod den yttersta vänstern för. En polisman var till och med tvungen att använda sitt tjänstevapen, inte för att han tyckte det roligt, eller var fascist, utan för att en ung man insisterade på att fortsätta kasta gatsten på dem. Han söp dock inte på kål, så i Linderborgs värld är det lite annorlunda:

"Lagen är ideologisk och särskilt dess tillämpning. När nazister och högerextremister demonstrerar brukar de mötas av antifascister, av människor med civilkurage som skriker, att vi vill inte ha några fascister på våra gator. Det anses vara ordningsstörande och är det i nån mening, men vill vi verkligen leva i ett samhälle där antidemokraterna får marschera på gatorna utan att störas?" 

Varje sansad människa som läser ovanstående avsnitt ser att någonting inte stämmer. När Åsas vänner håller på, är det civilkurage. När hennes ovänner gör det, är det ett fruktansvärt hot mot samhället och plötsligt någonting som gör demokrati intressant. Faktum är att mötesfrihet är en demokratisk rättighet, och i den ingår även att inte bli störd eller förhindrad.

Åsa Linderborg är en extremist, som troligen får härja fritt på Aftonbladet Kultur för att det genererar läsare. Det stora problemet är dock att hela medieetablissemanget delar denna bild; en attack mot sverigedemokrater är ingen händelse alls, medan en närmast unik attack i Kärrtorp genererar månader av skriverier.

Aftonbladet15 kommentarer:

 1. Åsa Linderborg är en fegis. Hon har använt sin alkoholiserade far för att tjäna miljoner. Jag grät när läste att farsan inte fick komma till hennes exam när han inte var representabel.
  Så är kommunismen. Inget samvete, ingen moral, ingen etik.
  Men skylla alla andra på allt som en själv brister.

  SvaraRadera
 2. CH Hermansson heter han dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Självklart - slant lite där.

   Radera
 3. Dels borde du bli dömd för ärekränkning när du jämför den visserligen knäppe men ändock intellektuellt stringente Myrdal med det här missfostret. Vidare har ni helt och hållet fel, Åsa och du, när ni påstår att ingen blev allvarligt skadad i Kärrtorp. En nationalsocialist blev allvarligt skadad av knivhugg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sa varken att Myrdal inte var intelligent, eller att ingen blev skadad i Kärrtorp. Kom igen nu!

   Radera
 4. Skrev ett långt svar som försvann. Och ledsnade.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tobbe
   Ta gärna bort ovanstående kommentar.
   (början på den föll av någon anledning bort så jag skickade in en ny och det ser ju illa ut med två nästan identiska kommentarer)

   Radera
 6. Jag håller just nu på och läser Pipes "Den ryska revolutionen" som var långt mer invecklad än vad jag anat. Intiger, rävspel, lögner, terrorism och mord (även från ryska socialdemokrater), utpessning och mutor var den väg Lenin och bolsjevikerna gick för att få makt.
  För ett par veckor sedan läste jag Bengt Liljegrens biografi om Adolf Hitler och likheterna mellan Hitler och Lenin är slående: Samma intensitet, fanatiska vilja, verbala förmåga och övertalningsförmåga. Samma sorts kallsinnighet inför andras liv och död och totala brist på moral på det politiska planet. Båda såg de politik som ett sorts krig där alla medel är tillåtna. De politiska motståndarna och "det gamla samhället" ska inte bara besegras utan totalt förintas, "intill minsta atom" som en annan av dagens extremister uttrycker det - Mattisas Gardell.
  Lenin var naturligvis ingen riktig marxist utan plockade bara ut de marxistiska teser som gynnade hans egna syften precis som Hitler valde ut vissa delar ur socialismen som passade honom för att kunna dupera folket. På samma sätt agerar, fungerar och tänker gåslevervänsterns frontfigurer som Guillou och Linderborg med sin svans av vänsterextremistiska huliganer.
  De har samma empatistörning och brist på etik och moral som Lenin, Stalin och Hitler och de lånar några marxistiska teser här och några PK-dogmer där - kryddat med några nypor flumliberalt svammel - för att dölja sina antidemokratiska syften och brist på politisk hederlighet och ansvarskänsla.
  Precis som brunskjortorna slogs med kommunisternas stormtrupper Rotfrontkämpferbund på Münchens gator slåss samma sorts antidemokrater mot varandra på gatorna idag - extemvänstern mot nynazisterna, samma andas barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner ändå inte extremvänstern av att de har praktiskt taget hela medieetablissemangets stöd och välsignelse under dessa sammandrabbningar?

   Radera
 7. "men vill vi verkligen leva i ett samhälle där antidemokraterna får marschera på gatorna utan att störas?"

  Ja, det vill vi!
  Vi behöver inte gilla det de står för, men det är deras demokratiska rättighet.

  För övrigt tycker jag att ordet 'gåslevervänster' är helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 8. Åsa Linderborg, Sveriges dummaste människa?

  SvaraRadera
 9. Vad förväntar du dig av en röd propagandist, Tobbe?

  SvaraRadera
 10. Men vänta till i morgon, då kommer Aftonbladet ha nya krigsrubriker då en vänsterextremist i dag dömts för att ha överfallit och knivskurit en av de s k nazisterna i Kärrtorp.

  SvaraRadera