torsdag 27 mars 2014

"Tårtkvinnan en bra symbol för vår tid"




Petter Larsson, en av Åsa Linderborgs adepter på kommunistiska hatbloggen Aftonbladet Kultur, hyllar, föga förvånande, Irene Matkowitzc, som genom sitt tilltag blivit "tårtkvinnan" med hela svenska folket.

"Irene Matkowitzc, alias Tårtkvinnan, är en bra symbol för vår tid."

Det är verkligen det sista man kan säga om den individen. Snarare är hon ett tragiskt spöke från 1970-talet, med sitt tal om falangister och militärjunta i Grekland. Att dessutom se henne som en bra individ, trots ett långt straffregister, endast för att hon kastat en tårta på Jimmie Åkesson, blir också direkt fånigt.

"Politiker och medier har under senare år med allt gällare röst varnat för hoten mot demokratin. Men då handlar det sällan om den urholkning som faktiskt sker: om storbolagens lobbyister, om överföringen av makt till EU, om kapitalets ständiga flytthot eller om de ex-politiker som låter sig köpas av näringslivet.

Utan om stenkastande ungdomar, hotfulla nättroll - eller en tårta."

I verkligheten är det just den "extremhöger" som Petter Larsson ogillar, som är den starkaste kritikern av överföring av makt till EU. Faktum är att ingen talar så mycket om samtliga de punkter som räknas upp som Marine Le Pen. Dock är även kastande av sten, flaskor eller tårtor ett hot mot demokratin. Eftersom det var just Jimmie Åkesson som drabbades av attacken ifråga, förvandlas den i Petter Larssons värld emellertid till någonting ganska fint:

"Irene Matkowitzc försvarade med grädde humanistiskt alla som hotas av SD:s politik."

En liknande attack handlar om mer än grädde. En tårta skadar förvisso inte offret fysiskt, men det är likväl en aggressiv och symbolisk handling, som i förlängningen kan få värre följder. Jag vill återigen påminna om att Pim Fortuyn fick en tårta på sig, bara månader innan han sköts till döds. Varför kan inte personer som Irene och Petter bara nöja sig med att inte rösta på SD? Varför är det så viktigt att använda våld mot oliktänkande?

"Att med lite grädde märka ut dem som icke-demokrater må vara en smärre lagöverträdelse, men är samtidigt ett humanistiskt försvar för alla dem SD hotar med sin politik: invandrare, hbtq-personer, kvinnor och breda löntagargrupper.
Så böter, javisst. Men också blommor."

SD är alltså inte bara icke-demokrater, utan hotar tydligen större delen av befolkningen. Jag antar att Petter Larsson då anser att även borgerliga politiker hotar "breda löntagargrupper", varför det blir väldigt mycket tårtor och blommor som kommer att få delas ut.

Låt oss avsluta med lite humor och musik, i form av Irene Matkowitzc egen hyllning till Fidel Castro, kallad "Castro, Da Man":






5 kommentarer:

 1. I en viss mening har Petter Larsson ändå rätt: Irene Matkowitzc är en bra symbol för vänstern i vår tid.

  Man vågar inte ta debatten.

  SvaraRadera
 2. Man ska inte klandra någon för deras utseende eftersom de inte kan rå för det, men visst liknar Petter en riktig grå betongkommunist.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker mest han liknar Lurch i den gamla teveserien Familjen Addams, även till personligheten; en seg uppassare och lakej som sopar banan och öppnar dörren för mer flippade filurer.

  SvaraRadera
 4. marsipansoppa31 mars 2014 14:05

  Hon verkar vara den enda personen i Sverige med det efternamnet. Antagligen är det tänkt att se polskt ut, av någon anledning. I så fall har hon råkat byta plats på C och Z, samt lagt till ett T. På äkta polska hade det stavats Matkowicz.
  Men vad kan man förvänta sig av någon som inte ens vet hur man använder en tårta?

  SvaraRadera
 5. Vi saknar dig, Tobbe! Skriv fler inlägg!

  SvaraRadera