måndag 21 april 2014

Artist vägrar uppträda i Front Nationals städer


Patrick Bruel

Vid förra månadens kommunalval erövrade Front National ett dussin städer runt om i Frankrike, vilket var ett rekord för partiet. För att göra någon sorts markering, har nu en av landets kändaste artister, Patrick Bruel, meddelat att han inte kommer att besöka någon av dessa. Ovanifrån uttrycker han samtidigt både lite förståelse och förakt:

"Även om jag kan förstå att desperata väljare fastnar för ett populistiskt budskap, vill jag inte uppträda framför en institution vars ideologi jag föraktar."

Som vanligt bör man tänka på alla de artister som inte bojkottar några städer. Rimligen finns det många kulturarbetare som stödjer partiet, men har alltför mycket att förlora på att öppet deklarera det. Angående Bruels markering, har man också genomfört en opinionsundersökning, där det framgår att 56% av fransmännen tycker att det är fel av artister att ta politisk ställning.

Idag intervjuades Gilbert Collard om historien. Collard är till yrket advokat och sitter även i Nationalförsamlingen för paraplypartiet Rassemblement Bleu Marine, där Front National och ett antal mindre partier ingår.


2 kommentarer:

  1. "Vem tror han att han är"? Bra kommentar. Det är jättebra att sådana frihetsmotståndare visar vilka de är - så slipper man lyssna på dem. Samma med Malena Ernman. Tidigare kunde jag tycka ganska bra om henne - och det kan jag göra nu också. Men hon har framförallt visat att hon hyser förakt för en stor del av svenska folket - hon tror sig nämligen veta bäst. Sådant är alltid ett lågvattenmärke. Lite mera ödmjukhet skulle vara passande. Man kan nämligen ha fel även om man heter Malena Ernman eller Patrick Bruel. Och bör inta en lyssnande ståndpunkt till sådant man inte tagit ordentligt reda på.
    /Gunnar B.

    SvaraRadera
  2. Vilken idiot. Även om man bortser från frågan om det moraliska i hans ställningstagande, så är det ju faktiskt så att i ingen av de FN-vunna kommunerna fick ju partiet 100% av rösterna. Men han tycker sig ha rätt att straffa väljarna av t o m hans eget favoritparti om de råkar bo i "fel" kommun.
    /Andreas

    SvaraRadera