torsdag 10 april 2014

Den avbrutna avvisningen i Östersund


"Civilkurage!"kvittrar Anders Lindberg förtjust, när han får höra talas om utvisningen som stoppades av aktivister i Östersund, men så har Lindberg heller aldrig hört talas om något problem i världen som inte bäst löses genom att det tas till just Sverige. I utvisningsfall förekommer det enormt mycket hyckleri. Sverige har officiellt en reglerad flyktinginvandring, vilket innebär att vissa får uppehållstillstånd och andra utvisas. Ändå skildras varje utvisning som ett misstag, begånget av inkompetenta eller ondskefulla tjänstemän på Migrationsverket.

Som vanligt blir man inte mycket klokare när man försöker förstå detta fall genom svensk media, här i Nyheter24:

"Ghader flydde från regimen i Iran och fick flyktingstatus av FN:s flyktingorgan UNHCR, men dokumenten som intygar det räckte inte för Migrationsverket. Det hjälpte heller inte att han har bott i Östersund i fem år och är nybliven pappa med ett löfte om jobb." 

Fortfarande är det helt obegripligt hur någon kan bo i Sverige i fem år, trots att denne ska utvisas. Man kan förstås också ifrågasätta om det är helt ansvarsfullt att sätta barn till världen i det läget. Mannen uppger själv att han riskerar sitt liv i Iran, vilket kanske är helt sant och i så fall naturligtvis fruktansvärt, men har vi inte just myndigheter för att göra dessa bedömningar? I detta fall verkar någon sorts aktion ha genomförts, dels på planet, där passagerare vägrade ta på sig bälte, dels på marken, där visst tumult uppstod och aktivister sprang omkring.

"I ett inlägg på Facebook uppger Vänsterpartiets Europaparlamentariker Malin Björk att det var hon som reste sig ombord på planet och uppmanade till protest. I inlägget skriver hon bland annat: "Familjeåterförening är en mänsklig rättighet som ständigt åsidosätts och Sverige har förbundit sig i FN-konventioner att alltid agera för och främst för barnens bästa".

Och hänvisar till det faktum att Ghadar har två små barn och en fru i Sverige."


Malin Björk (v)

Ska då SD-politiker börja ställa sig vid gränserna för att hindra asylsökare att ta sig in? Skulle Anders Lindberg kalla det för civilkurage, eller skulle då plötsligt lagar och principer bli viktiga? Det är ju sedan en längre tid rutin att aktivister dyker upp vid förvar för att på olika sätt försvåra avvisningar. Jag utgår från att dessa aktiviteter i slutändan inte spelar någon som helst roll, att utvisningarna genomförs iallafall och att så kommer att ske även i detta fall. Den lika kurdiske riksdagsledamoten Jabar Amin är förstås också emot utvisningen och kallar den "högst anmärkningsvärd".

Jabar Amin (mp) i riksdagens talarstol

Det börjar bli dags för invandringsförespråkarna att tala klarspråk. Vill man ha en en omfattande, men reglerad, invandring, eller en som är helt fri. Vill man kunna protestera mot varje avvisning, eller erbjuda sjukvård och skolgång till illegala, är det enda hederliga att stå upp för helt öppna gränser. Man kan inte stifta lagar för poliser att tillämpa, för att sedan kritisera dem när de gör det.

Detta är också en aspekt av polariseringen i Sverige. Finns det inga röster som säger att de vill ha flyktinginvandring, men att lagar måste respekteras? De hörs inte alls i debatten. Egentligen borde inte heller jag yttra mig i denna fråga, då jag tillhör den andra polen, och i princip inte vill ha någon flyktinginvandring överhuvudtaget. Just därför blir uppmärksamheten kring enskilda ärenden så bisarr: medierna reser sig automatiskt mot varje utvisning, medan vi andra blir lockade att just därför vara för varje enskild utvisning, som ett positivt undantag. Den allra bästa lösningen skulle förstås vara att avvisa asylsökare direkt vid gränsen. Även de individer som slogs med polisen på flygplatsen i Östersund bör få en extra genomgång av sina papper.
Aftonbladet
SvD
6 kommentarer:

 1. Jag har alltid en hel drös frågetecken varje gång det är en snyftartikel om att 'person X' ska få stanna. Vill varje gång ha en ordentlig förklaring varför den och den personen anser att Migrationsverket gjort en felaktig bedömning i ärendet. Får ALDRIG det. Så min reaktion brukar bli: "Jaha, jag vet alltför lite om detta fall för att tycka något, men jag utgår från att berörda handläggare har den kompetens som krävs. Och är det uppenbart ett felaktigt beslut så rättas det nog till efter ett överklagande." Ungefär så.

  SvaraRadera
 2. "men så har Lindberg heller aldrig hört talas om något problem i världen som inte bäst löses genom att det tas till just Sverige."

  Den var bra!!! Precis så inkokta i huvudet är journalisterna inom hela PK-pressen och de måtte ha en väldigt lustig världskarta inne i huvudet där Sverige både till folkmängd och yta utgör en landmassa som är av hela den afrikanska kontinentens storlek, sedan lite innanhav och sedan kommer öarna Gotland och Öland ungefär lika stora som Storbritannien och Japan.

  Denna skandinaviska supermakt har ställt till med så mycket elände som t.e.x kollonisation av fattiga länder i Asien och Afrika, negerslaveri, varit i hemlig allians med både nazityskland och Mussolinis Italien och nu ska detta blågula imperium minsann "ta sitt ansvar" för allt elände på jordklotet. Endast på det sättet kan vi rentvå oss från våra "bruna rötter" och imperialistiska förflutna ända sedan vikingatiden.

  Hela Syriens befolkning på 20 miljoner människor har fått permanent uppehållstillstånd och de svenska svängdörrarna står även vidöppna för Bulgariens och Rumäniens drygt en miljon romer och hela världens ca 40 miljoner flyktingar. Ungefär 925 miljoner människor lider av hunger men det ska Aftonbladets journalister råda bot på genom att lobba för att alla ska få komma till Skandinaviens supermakt där pengar växer på några exotiska ekar på Helgeandshomen... Finansminister Borg behöver bara sträcka ut handen från sitt kontorsfönster för att plocka ner dem.

  "Familjeåterförening är en mänsklig rättighet som ständigt åsidosätts och Sverige har förbundit sig i FN-konventioner att alltid agera för och främst för barnens bästa".

  Det är bara att instämma i denna neobolsjeviks kommentar, ca 50 000 illegala flyktingar i Sverige bör omedelbart förenas med sina släktingar i sina hemländer och alla dessa radikala muslimer som kommit vilse och hamnat i det syndfulla Sverige bör också få all hjälp de kan få att återförenas med sina släktingar på det mentala planet i sina hemländer.

  "Även de individer som slogs med polisen på flygplatsen i Östersund bör få en extra genomgång av sina papper."

  Att attackera poliser bör alltid leda till fängelsestraff från ett halvår och uppåt och därefter omyndigförklaring. Det är så asocialt och sjukt att ge sig på "lagens långa arm" att kanske även en sinnesundersökning skulle vara på sin plats.

  Stig


  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag har hört så växer Ullenhags pengaträd i riksdagens källare, kanske i samma rum där Tsunami-banden hittades? Varför planterar man sådana saker i källaren kan man undra? :)

   Radera
 3. Den där MP-tomten Jabar Amin ha jag varken sett eller hört talas om innan men enligt Wikipedia har han en "politisk" karriär bakom sig som sosse innan han blev miljömupp och ledamot i Migrationsverkets styrelse, verksamhetschef vid Antidiskrimineringsbyrån i Umeå, styrelseuppdrag i Centrum mot rasism, CMR.
  Som så gott som alla andra invadrade riksdagsmän och kommunpolitiker har han alltså ett förflutet inom byråer och styrelser som har med honom själv och sin etnicitet att göra. Ingen MENA-politiker ät det minsta intresserad av Sveriges väl och andra politiska områden (inte ens U-hjälp) utan det är ren gruppegoism som gäller. Och dessa kallas för "nybyggare"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Men du vet, det är ju bara människor med brun hy som vet vad riktig rasism innebär... man blir automatiskt professor i rasism om man föds med brun hy. Precis som man automatiskt blir rasist (eller värre) om man föds med beige hy. Det är iaf vad antirasister i Sverige torgför just nu...

   Radera
 4. Tycker det verkar bra att ledamöter som röstats in i SVERIGES lagstiftande församling,deltagit i utformningen av gällande lagtexter,därefter uppmanar allmänheten att hjälpa till så att dessa inte skall kunna följas.

  SvaraRadera