onsdag 23 juli 2014

Florian Philippot (FN) om upplopp och nationellt självföraktFront Nationals mest framträdande vice-president, och en av partiets 24 ledamöter i Europaparlamentet, gästade i förrgår det politiska intervjuprogrammet 4 Vérités. Man berör upploppen i samband med pro-palestinska demonstrationer, politikers uppvisningar i förakt mot det egna landet, det nedskjutna planet i Ukraina, samt den föreslagna sammanslagningen i större regioner i Frankrike.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National

Kommunitarism innebär här en utveckling där olika grupper strävar efter att leva i sina egna samhällen.

Vel d'Hiv, egentligen Vélodrome d'Hiver, var en idrottsarena i Paris som 1942 användes som uppsamlingsplats för judar inför vidare deportation.

État français (till skillnad från République françaisevar det officiella namnet för Vichy-regimen under andra världskriget, det vill säga den marionett-stat som existerade under tysk kontroll i södra Frankrike.

Sammanslagning av regioner, är ett förslag från den socialistiska regeringen, som Front National motsätter sig, då man ser det som ett sätt kopiera Tysklands indelning i delstater och ett steg mot ett regionernas Europa.

Martine Aubry är en veteran inom Socialistpartiet, som innehaft ett antal ministerposter och idag är borgmästare för Lille.

Rassemblement Bleu Marine ("Marin/e/blå samling") är en koalition av FN och andra patriotiska partier, skapad 2012.1 kommentar:

  1. Tack Tobbe för översättningen

    Florian Philippot verkar vara påläst och har talets gåva, säkert en bra tillgång för FN

    SvaraRadera