söndag 24 augusti 2014

Dagens citat: Sara Berg


"Det kommer färdigutbildade människor som kastar sig in på den svenska arbetsmarknaden och betalar skatt till vårt land, för att bekosta vår sjukvård, dagisverksamhet, skola, pensioner och kollektivtrafik."Insändaren Sara Berg delar med sig av sin, vad ska vi säga, verklighet. Det är viktigt att ta del av även sådana här små funderingar, ty annars blir det obegripligt varför väljaropinionen ser ut som den gör. Hennes insändare, och man kan sannerligen fråga sig varför hon ens kände behovet av att få den publicerad, är naturligtvis längre, och innehåller nästan varenda rad ni kan förvänta er. Vid ett tillfälle följer några korta, uppfordrande strofer varandra:

"Invandring är positivt för Sverige. Vi behöver invandringen. Vi är beroende av den."

När det gäller kostnadssidan, lyckas Sara även få med det så kallade "Värmlands-argumentet":

"Så varför detta fokus på hur mycket invandraren kostar svenska staten? Hur mycket kostar inte den svenske medborgaren staten?"

Om nu Sara Berg bara varit ett uns intelligentare skulle hon istället ha skrivit just "jamen, hur mycket kostar inte en värmlänning då?", eftersom hennes eget hopkok av "invandrare" och den mystiske personen hon kallar "medborgaren" endast blir förvirrande. Hennes viktiga inlägg avslutas med lite nytänkande inför framtiden:

"Jag uppmanar alla att våga prata om hur Sverige blir ett rikare samhälle tack vare invandringen."

Exakt i vilken bubbla har du levt, Sara, där detta inte bara har ältats, utan dessutom aldrig har hörts på grund av att ingen har vågat säga det? Undrar ni fortfarande hur det är möjligt att Miljöpartiet stöds av var tionde svensk?


GPs pappersupplaga

15 kommentarer:

 1. Den Svenska medborgaren ÄR staten!

  SvaraRadera
 2. "Invandring är positivt för Sverige. Vi behöver invandringen. Vi är beroende av den." Insändaren SB

  Man är faktiskt beredd att hålla med om den sista meningen. Svenska folket verkar vara helt beroende av den tunga drogen massinvandring. Allt för att dämpa främlingsfientlighets- och rasismångesten. Men som med alla droger så måste dosen hela tiden ökas för att det sköna godhetsruset skall infinna sig. Alla dom vanliga tecknen finns. Närmiljön förfaller, grannländerna börjar bli oroliga, ekonomin havererar, kriminaliteten ökar och allting kretsar kring drogen.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... fortsättning.

   När svenska debattörer i teves morgonsoffor började hallucinera om att de såg fascister i varje buske. Så blev våra danska bröder så oroliga för oss när vi inte svarade varken på brev eller telefon att de beslutade att sända ett entimmes program varje vardag i juli via FM-radio och webben i ett försök att nå oss bakom hjärnridån. De vill inte höra Moder Svea skrika I Can Fly från Kebnekaises topp!

   kung_och_fosterland

   Radera
  2. plus naturligtvis förnekandet av att man har problem. Bra liknelse !

   Radera
 3. Tyvärr har jag inget konto på någon av de inloggningsalternativ du erbjuder... bara Disqus. Så det får bli anonymt. Annars heter jag "Ateisten" på de flesta ställen...

  Hittade denna blogg ganska nyligen. Och betyget blir ett rungande MVG.

  Så till inlägget... Stöter på personer med liknande inställning och åsikter(+) som denne "Sara Berg" så gott som dagligen i mitt arbete. Tyvärr kan jag inte under min yrkesutövning ge mig in i politiska diskussioner. Men jag blir mörkrädd varje gång. Hur verklighetsfrånvända kan vuxna människor vara i ett av världens med upplysta och utbildade länder?

  Fortsätt jobba så försöker vi andra hjälpa till bäst vi kan. Och rösta rätt den 14 september!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oxå reggat mig som Ateisten på disqus.. Knäppt att två personer kan ha samma nick.

   Radera
 4. Skulle vara ett frågetecken "?"... inte ett +

  SvaraRadera
 5. Det är makabert. Och oerhört sorgligt.

  SvaraRadera
 6. Har på sistone försökt följa med i politikernas olika utspel. Efter Reinfeldts ärliga (äntligen) tal om att invandringen kostar så har både han och Borg nu talat om att det bara är initialt eller "ett par år" sen kommer de att vara de som hjälper oss "bygga Sverige"???

  Vad menar de? Ligger Sverige i ruiner? Sen hur länge? Vad ska nybygget bli, hur ska det se ut?

  SvaraRadera
 7. Kan minnas fel, men tror att Bo Södersten för ca tio år sen i DN hävdade att invandringen före ett visst årtal (minns inte vilket) varit en ekonomisk vinst, men efter ett annat (minns inte heller vilket) hade det blivit en samhällsekonomisk förlust. I DN-artikeln vill jag minnas att Södersten angav förlustsiffran till 40 miljarder per år. Samma siffra som professor Jan Ekberg presenterat.
  How I rethougth immigration
  Ett kärvt budskap, som kanske inte hade behövts beaktas om invandringen varit mindre, men nu tvingas vi att diskutera frågan på djupet, vilket knappast gynnar de som vill ha fortsatt massinvandring.

  SvaraRadera
 8. En del av texten försvann i kommentaren ovan. Märkligt. Hur som helst,
  länken är till en text av David Frum om hur han som journalist på Wall Street Journal bevakade den amerikanska medelklassens ekonomiska utveckling, och upptäckte att det inte fanns ett problem som inte förvärrades av invandringen. Det var vad jag menade med "ett kärvt budskap".

  Här en länk till en artikel i Realtid.se 2008:

  Professor: Invandringen kostar Sverige 40 miljarder om året

  SvaraRadera
 9. För en person som bara följer gammelmedia så är hennes åsikter helt normala. Hon är produkten dom vill skapa. Marknadsföring är idag mycket avancerad vetenskap.

  Men det går såklart inte att sälja vilken skit som helst hur länge som helst...

  /Vauen

  SvaraRadera
 10. Även om Sara B.s åsikter mycket väl kan finnas, så kan det också vara så att insändaren är skriven av en journalist på tidningen, med tanke på att åsikterna är så förutsägbara och innehåller hela kit-et. Sådant har hänt förr - många gånger. Både här i Sverige och i DDR. Journalister drar sig inte för någonting.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera