söndag 21 september 2014

Dagens citat: Göran Persson


"Sverigedemokraternas framgångar – det är ju inte i Stockholm de går bra utan det är ute i Sverige. Där man lider av dålig mobiltäckning, tåg som inte går, pensioner som är för låga, jobb som försvinner, ungdomar som flyttar, jordbruk som läggs ner."

SVTÄven vår forne statsminister känner sig manad att kommentera SDs framgångar, men inte heller han tror förstås att det kan ha någonting med partiets program eller Sveriges invandringspolitik att göra. Istället lyckas han pricka av några av de andra spår som idag gäller i debatten, från att sverigedemokrater innerst inne vill rösta på Socialdemokraterna, till att de två största partierna ligger för nära varandra, och så då ovanstående; en döende landsbygd som vänder sig mot Stockholm. Observera att det känns mer relevant att hänvisa till "dålig mobiltäckning", än till funderingar kring massinvandringens konsekvenser.

Landsbygden är en aspekt som har lyfts fram i etablissemangets förljugna försök att förstå SDs framgångar, men det är en bild som inte heller är alldeles sann. Vad Göran Persson missar, tillsammans med de mediemänniskor han sannolikt inspirerats av, är bland annat att SD i Stockholms kommun ökar från 3,2% till 6,6%. Partiet fördubblades alltså även där mobiltäckningen var bra, och man skulle rentav kunna säga att det snarare är Stockholm som ligger lite efter, och att Skåne visar vägen.

I storstaden Malmö får SD strax över riksgenomsnittet, medan man på de flesta landsbygdsorter i Norrbotten ligger klart lägre.
7 kommentarer:

 1. Min egen valanalys är följande: De som röstat på S, V och MP är egentligen inga ondskefulla människor som vill göra om Sverige till ett nordiskt Västbanken utan problemet är att de har så dålig internetuppkoppling att de aldrig hittar fram till alternativa medier. De inser inte att sossarna har upphört att vara ett arbetarparti för länge sen och att MP inte har mycket med miljö att göra utan blivit ett muslimkramande manshatar- & svenskhatarparti. Vi måste hjälpa dessa stackare att få bredband och att hitta rätt i internetdjungeln. Att varken bussar eller tåg kommer i tid gör inte saken bättre...
  MP-väljarna är dessutom ofta väldigt unga och deras föräldrar har ännu inte bivit fattigpensionärer som de själva måste ta hand om då varken hemhjälp eller äldreboendet fungerar så den sidan av verkligheten är helt okänd för alla hippa miljöpartister. På något sätt måste vi hjälpa dem att komma in på RÄTT SPÅR igen och inse vad de egentligen har röstat på och vad de INNERST INNE VILL RÖSTA PÅ.
  De som röstat på Allianspartierna är heller inte några ondskefulla fascister innerst inne som vill förstöra a-kassa, sjukpenning och pensioner. Dessa stackare lever tyvärr som amerikas indianer i sina egna reservat med tjusiga stadsdelsnamn som Södermalm, Norrmalm, Lidingö, Örgryte, Kullavik etc. Kulturberikningen i dessa enklaver består i kvarterets välintegerade pizzabagare från Jugoslavien eller kanske rent av från den iranska överklassen och han talar flytande svenska som inte ens påminner om Rinkebysvenska. Att bussar eller tåg är överfulla och att det är ett litet helvete att hitta P-plats till BMW:n och Jaguaren gör inte deras situaton bättre. Inte ens hissen inte går ända upp inom dessa isolerade kretsar... Även dessa vilsnegågna får måste vi få att inse att det EGENTLIGEN är SD de vill rösta på.

  SvaraRadera
 2. I Stockholms län fick SD 9,70 % i riksdagsvalet: http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rvalkrets/02/index.html. Det tål att tänkas på att i ett flertal distrikt fick SD > 20 % i Stockholms län.

  Stockholms innerstad är ett kapitel för sig, där har Fi och MP sina starka fästen. Södermalm ser vi en viss framväxt av SD-sympatisörer; men fortfarande alltför sparsmakat för att utgöra en korrekt bild av verkligheten.

  / Magne

  SvaraRadera
 3. Då tror jag nog Arnstberg ligger mycket närmre sanningen än Persson som heller inte vill se elefanten i rummet.:
  "Majoriteten av dem som söker och får asyl i Sverige är inte flyktingar utan människor som vill ha ett bättre liv. Sverige sticker ut genom att ta emot överlägset flest i Europa. Nu står vi inför att ta emot ytterligare 340.000 asylsökande under de närmaste fyra åren. Plus alla anhöriga till dessa som också vill hit. En majoritet av dem är lågutbildade muslimer från dysfunktionella stater. Vi har inte bostäder och heller inte jobb åt dem. Det kommer att kosta oerhört mycket. Det kommer också att öka främlingskänslan för många svenskar/tidigare invandrare eftersom hela demografin förändras. Det leder till fler etniska konflikter och ökad kriminalitet. Detta är inte fruktan utan en välunderbyggd slutsats som jag drar i rollen av samhällsforskare."
  http://morklaggning.wordpress.com/2014/09/19/lomhord-kulturelit/#more-12166

  /Jan

  SvaraRadera
 4. Jag bor på landsbygden nära en järnvägsknut med otaliga tåg som går åt fyra håll. Norr, Söder, Öster, Väster. Två och en halv mil till in och utrikesflyg. Jordbruket går strålande. Mobiltäckningen är utmärkt. Pensionärerna tycks leva gott om man skall döma efter deras blänkande nya bilar.
  Sverigedemokraterna gjorde också ett succéval och fick in sju personer i fullmäktige. Detta kan kanske bero på att kommunen hyser en sk flyktingförläggning som gör invandringspolitiken fullt synlig för allmänheten?
  Göran Persson är helt ute och cyklar och talar mot bättre vetande.
  Rune

  SvaraRadera
 5. Alldeles nyss hörde jag dig citeras i SR. Om det är en merit kanske är mera tveksamt men det är ett tecken på att media börjar inse att man inte kan runda opinioner mot det vansinne som massinvandringen innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig? Där ser man...vilket program?

   Radera