torsdag 18 september 2014

De rödgrönas demokratisyn visas åter uppEnligt praxis tillfaller posten som andre vice talman riksdagens tredje största parti. Efter detta val vill dock Miljöpartiet och Vänsterpartiet, tillsammans mindre än Sverigedemokraterna, frångå den, med argument som är häpnadsväckande. Åsa Romson sade på en pressträff:

"Deras valkampanj har inte direkt visat det förtroendet att man vill skicka någon av deras politiker utanför Sverige."

Nu är vi nog ganska många som inte skulle vilja se Åsa Romson representera Sverige heller, men vi får snällt se henne beträda en ministerpost, trots det magra valresultatet för hennes parti. Man kan också undra vad det var för fel med valkampanjen som skulle omöjliggöra en talmanspost, eller en utlandsresa. Kanske är det den där vanliga frasen som Gustav Fridolin bjöd på i sammanhanget:

"Vi vill säkerställa att den politik som sätter människor mot varandra, som SD går till val på, vill vi inte ska få genomslag i Sverige."

Han plockade också fram den omvända matematik som nu gäller för SDs valframgångar:

"Vi ska visa att Sverige ska vara ett öppet land som ger skydd till de som flyr från helvetet på jorden. Det innebär att vi tar debatten med SD, och tydliggör att den breda majoriteten, 87 procent av senaste valresultatet är tydliga med att Sverige ska vara ett land som är öppet för människor."

Det är knappast 87% som vill att Sverige ska ha en ohämmad invandring, även om de av olika skäl ännu inte lägger sin röst på SD. Framför allt ska vi komma ihåg att 93%, enligt denna logik, röstade emot Miljöpartiet, som alltså ändå får ministerposter och i vanlig ordning kommer att diktera invandringspolitiken. Valresultatet har dock inte gjort Åsa Romson ödmjuk, utan hon tycker att posten som andre vice talman bör gå till...Miljöpartiet:

"I talmansfrågan har det varit praxis att tredje största parti får talmanspost. Vi är medvetna om problemet och sa redan under valrörelsen att vi gärna behåller den platsen, eftersom talmannens roll också är att representera Sverige utomlands."

Självklart behåller ni gärna den platsen, men nu har väljarna sagt sitt, och det är fortfarande oklart varför uppdragen utomlands är bättre lämpade för miljöpartister.

Jonas Sjöstedt, vars parti inte heller gjorde ett särskilt bra val, säger, med sina 5,7% i ryggen:

"Vi kommer föra samtal med S och MP om att inte ge SD talmansposten. Som talman företräder man riksdagen och nationen Sverige, inte sitt parti. Vi menar att de som talmän företräder riksdagen, SD kan aldrig företräda oss. Bästa lösningen vore att 1 talman blir S, sedan att det blir M, MP och C som blir vice talmän."

Som vanligt ett bisarrt resonemang. SD med 49 mandat ska förbigås, för att turen istället ska gå till MP med 25 och C med 22. Hur skulle, med samma resonemang, en vice talman från MP kunna representera riksdagens 49 SD-ledamöter? Talmannen företräder just hela riksdagen och posterna fördelas därför enligt partiernas storleksordning. Sjöstedts ologiska och odemokratiska läggning ska dock bli än mer tydlig:

"Det är inte någon rättighet att bli talman. Vi röstar om talmansfrågan. Jag ser det som en risk om ett rasistiskt parti får möjlighet att representera oss.

Medan det förstås inte är någon som helst risk att ha en miljöpartist eller kommunist som representant för Sverige? Stefan Löfven använder samma taktik som han alltid använder, nämligen att inte ge något besked alls:

"Vi diskuterar det."

Aftonbladet


Slutligen ställer jag mig frågan om dessa människor är helt styrda av sina känslor och odemokratiska reflexer. Efter valet 2010 övervägdes på fullt allvar att begränsa utskottens storlek precis så mycket att SD skulle kunna hållas utanför. Tror Åsa Romson och Jonas Sjöstedt att ett fulspel för att blockera en sverigedemokratisk vice talman ökar eller minskar stödet för SD?


6 kommentarer:

 1. Låt dem för all del hålla på med sin sandlåderetorik!
  Om 4 år så har vi runt 30% om inget ändras.

  Men jag tycker mig ändå se ett förvisso yrvaket uppvaknande men dock ett uppvaknande.

  Kanske kan vi till stånd en ändring. Men om det inte sker så växer vi ännu mer till nästa val som kan komma fortare än de övriga partierna önskar.

  SvaraRadera
 2. Snälla höj tröskeln för pajas partier som Mp och V så vi slipper dessa odemokratiska småpartier i riksdagen!

  SvaraRadera
 3. 15 000 gamlingar svälter till döds och ingen har frågat makthavarna hur det kommer sig?

  SvaraRadera
 4. Romson och Sjöstedt är inte bara odemokratiska utan i sitt ohämmade hat, partipolitiska gruppegoism och illa dolda fascistoida läggning har de helt enkelt blivit rejält dumma i huvudet. De kan inte ens räkna ut att majoriten av de 87 % som inte röstade på M och V med stor sannolikhet avskyr när folk/grupper/partier bryter mot enkla spelregler och praxis. De tycks också tro att av deras väljare är 100 % kärnväljare som aldrig sviker MP eller V hur äckligt och frånstötande än uppför sig.
  Detta svineri de nu ägnar sig åt tror de glöms bort på fyra år men det kan bli nyval redan om två år och då får de kanske betala dyrt för sina stalinistiska fasoner. Cirkusen kring regeringsbildandet är inte slut än och vi kan räkna med mer fulspel från MP. Jag minns mkt väl hur rasande Göran Person var efter valet 2006 då MP utpressade och körde rena hästhandlarmetoder för att få ministerposter. MP är riksdagens sköka och skulle ha samarbetat med nynazister om det bara vore lönsamt och rumsrent. Det partiet har aldrig haft någon ideologi och än mindre någon moral & etik.

  SvaraRadera
 5. "Det är inte någon rättighet att bli talman. Vi röstar om talmansfrågan. Jag ser det som en risk om ett rasistiskt parti får möjlighet att representera oss." påstår Sjöstedt.
  Sjöstedt ser spöken mitt på ljusa dan eftersom det inte finns något rasistiskt parti i riksdagen. Alla dessa politiska skurkar inom Sjuklövern borde åtalas för grovt förtal ty deras maniska ljugande om SD:s "rasism" och "fascism" står på samma nivå som om en privatperson kallade sina ovänner för mördare, våldtäktsmän, pedofiler och tjuvar. Sådana grova anklagelser måste man ha handfasta och konkreta bevis för och inte fara fram som en verbal vettvilling. Att med sin "ideologi" & "värdegrund" som täckmantel uppföra sig så normlöst påminner om vissa religiösa fanatiker som begår grova och bestialiska brott pga av att det är "sanktionerat av gud". Det finns ju en enkel psykologisk förklaring till att miljömuppar och kommunister vurmar för så hett för islamister och jihadister, det handlar om identifikation.
  Jag ser det som en risk om ett totalitärt parti eller en salladskommunist får möjlighet att representera Sverige. 87 % av väljarna röstade emot dessa två hippiepartier.

  SvaraRadera
 6. http://www.kallestrokirk.se/@bildspel/irrfard_a.pdf

  De känslostyrdas irrfärder - Om totalitarismens gräsrötter, av Kalle Strokirk

  SvaraRadera