fredag 12 september 2014

SvD frågar unga om partival


I dagens SvD har ett antal förstagångsväljare valts ut för att berätta om sina tankar inför det stundande valet. Det är oklart hur man har valt ut dessa 15 individer, men hela tre personer säger tydligt att de kommer att välja Feministiskt Initiativ, vilket ju är lite tragiskt, men kanske inte helt förvånande, med tanke på att det är en skildring i etablerad media, det handlar om förstagångsväljare och det i dagens klimat är någonting som är ganska smärtfritt att skylta med i tidningen. Ytterligare en person har funderat på FI, men för Joella Berg får det bli Vänsterpartiet. Hon framstår närmast som en karikatyr på denna typ av vänstermänniska:


"Som det ser ut nu ska jag rösta på Vänsterpartiet eftersom de är det enda parti som är tillräckligt feministiskt, antirasistiskt och socialistiskt. Dessutom är det bra folk på personvalslistan. Jag har valt mellan Feministiskt initiativ och Vänstern men Feministiskt initiativ är inte tillräckligt socialistiska för mig. Jag hoppas ändå att de kommer in i riksdagen. 60 procent Vänstern och 40 procent Fi i riksdagen vore idealet."

Vilka frågor tycker Joella då är mest intressanta i riksdagsvalet?

"Feministiska frågor så som mäns våld mot icke män. Det enda viktiga målet är att få ett helt och hållet jämställt samhälle. Krigsfrågor, bland annat Israel-Palestina-konflikten. Att supermakter förtrycker andra länder är något jag tycker att vi i västvärlden tar för lätt på."

Observera att hon säger "icke-män", istället för "kvinnor", eftersom det är viktigt att inte dela in i två kön och så vidare. Det är inte heller en slump att just "Israel-Palestina" nämns, eftersom den konflikten har fått en helt speciell status i medier och inte minst hos vänstern, där de antagligen tror att det dör fler människor i Gaza än någon annanstans. I själva verket har den absolut dödligaste konflikten de senaste åren varit den i Kongo-Kinshasa, som ingen i vänstern någonsin talar om, och dit inga "mänskliga sköldar" beger sig. Dit skulle verkligen några båtar med förnödenheter behöva skickas, men Dror Feiler har hittills inte visat något intresse.

Nåväl, nu kommer vi till den intressanta biten. Skulle någon av förstagångsväljarna våga säga att de kommer att rösta på Sverigedemokraterna, och skulle SvD publicera det svaret? Jadå, en person står glatt upp för det. Christian Krappedal, som studerar statsvetenskap, berättar:"Sverigedemokraterna, det är det enda parti som inte är räds att ta upp frågor om invandring, försvar och organiserad brottslighet. Sverigedemokraterna säger vad de tycker. Jag gick med i Sverigedemokratisk ungdom 2010 men har varit aktiv sedan sommaren 2013. Jag hade tidigt ett samhällsintresse och läste på om olika partier, då märkte jag att det är i Sverigedemokraterna jag kände mig mest hemma. Under min skoltid flyttade min familj till Djursholm och jag märkte hur personer med invandrarbakgrund särbehandlades. Nu kämpar jag för de som har invandrarbakgrund och för alla som bor i Sverige."

Christian är född i Sverige av en svensk far och sydkoreansk mor. Denna etnicitet spelar ingen större roll för mig, men har visat sig vara oändligt viktig för de så kallade "antirasisterna" i vänstern, som inte är sena att använda just rasistiska glåpord mot sverigedemokratiska företrädare, vilket Camilla från SDs senaste film fick ta emot i enorma mängder. Observera att dessa företrädare, med någon form av utländsk bakgrund, alltså inte stöter på rasistiska reaktioner inom SD, medan det snabbt blommar upp vid skolbesök eller annan form av exponering, och då från partiets motståndare.


4 kommentarer:

 1. "Icke män" är det förtroendevalda och medlemmar i och sympatisörer till F!, MP och V?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller dom män som sitter ner när dom kissar och som tenderar att rösta på just nämnda partier.

   Radera
 2. Det är tråkigt att media och skola har lyckats indoktrinera ungdomar så att de är så mycket FI och MP och V.
  Mest tragiskt för dom själva då svårigheten att få jobb och lägenhet för unga är direkt propotionell mot volymen på invandringen.
  Men det förstår inte de stackars barnen, utan är istället hetsade till hat av vår "stolta" media.
  Pelle

  SvaraRadera
 3. Lesbiska brukar ju inte bo ihop med män. Eller har jag fel? Mäns våld mot lesbiska?

  SvaraRadera