torsdag 16 oktober 2014

Ännu en absurd attack mot Front National i TV4
TV4s nyhetsmorgon är sedan länge ännu ett propagandaverktyg för det politiskt korrekta, vilket inte minst programledarduon Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist ständigt ger prov på. I morgonens avsnitt fick studion, där Suzanne Sjögren tog över Strömstedts roll, besök av en författare vars mor ska ha befunnit sig i Auschwitz.

Denna mor växte upp i Frankrike, vilket gör att författaren reser till familjens ursprungsort. Sedan bjuds vi på en av de där märkliga kopplingarna som svensk statsmedia är experter på:

Vad betyder det att hans mammas moster hade en lokal som idag tillhör Front National? I verkligheten naturligtvis ingenting, men i svensk media blir det en oerhört viktig koppling mellan Auschwitz och dagens patriotiska partier.

Det stämmer att Jean-Marie Le Pen har fällts mer än en gång i detta sammanhang, men varje stämning går tillbaka till samma historia och samma uttalande, som jag berättade mer om i "Jean-Marie Le Pen och Detaljen". Nej, han sade inte att gaskamrarna var en "bagatell i historien", utan att frågan om dem, det vill säga på vilket sätt judar hade dött under denna period, var en detalj i den totala historien om andra världskriget, eftersom miljoner människor dog över hela världen till följd av detta krig.

Att många Digne-bor blev upprörda över inflyttningen är troligen en sanning med modifikation. Självklart går det att hitta människor som överhuvudtaget inte vill att Front National ska ha någon lokal någonstans, men det kan vara värt att påminna om att Front National i kommunalvalet i Digne-les-Bains, som orten egentligen heter, erövrade 33,4% av rösterna i valets andra omgång.

Det är alltid oerhört lågt och idiotiskt varje gång en parallell mellan Tredje Riket och Front National, eller Sverigedemokraterna, ska göras, och denna gång blev det ovanligt absurt.

Nu är ju inte det här första gången partiet svartmålas, inte heller av just TV4. Inför Europavalet försökte både moderater och miljöpartister använda dessa lögner för att komma åt Sverigedemokraterna:


Som vanligt låter han obekymrat lögnerna välla fram, till hälften medvetet, till hälften baserat på ren okunskap. Hökmark kan låta munnen gå på det här sättet, eftersom han vet att medierna aldrig kommer att motsäga honom:

"Många av deras företrädare förnekar förintelsen. Många av deras företrädare uttrycker direkt rasistiska uttalanden, antisemitiska uttalanden, eller nedlåtande uttalanden om andra människor."

Vilka företrädare för Front National tänker du på, Gunnar, som förnekar förintelsen och "uttrycker uttalanden" som är direkt rasistiska och antisemitiska? Partiledaren Marine Le Pen? Vice-president Louis Aliot? EU-parlamentarikern Bruno Gollnisch? Generalsekreterare Steeve Briois? Det är ju tydligen många, så något namn kan du väl uppge? Jaså, du kan inte så här på stående fot komma på något namn, då du varken känner till deras företrädare eller vad de står för, utan du uttryckte mer en allmän känsla av hur det skulle kunna vara?

Sedan visar TV4 ett klipp med Marine Le Pen, som inte närmare förklaras, men vars syfte antagligen är att visa hur hon tänker i vi-och-dom-termer, har obehaglig människosyn eller liknande. I själva verket kommer klippet från ett anförande i Europaparlamentet, som handlar om illegal invandring, och där alltså varje ord är sant.6 kommentarer:

 1. Tur att man inte tittar på denna "slaskkanal"

  SvaraRadera
 2. Detta känns lite utstuderat. Frågan är om vi inte kommer att få se mycket mer anti-FN-propaganda den närmaste tiden. Regimmedia kan nämligen frukta att nu grupplösa SD ska ansluta sig till Marine Le Pens grupp, och då är det viktigt att Front National är rejält och färskt demoniserat så att man kan använda detta mot sitt inhemska hatparti nr 1.
  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Jag brukar läsa Peter Harolds blogg lika ofta som Tobbes Medieblogg. Nu senast kom Peter med detta: http://peterharold.wordpress.com/2014/10/15/marine-le-pen-uppvaktar-ron-paul/ Nu undrar jag lite vad skall man tro om det? Vad tror Tobbe?
  Rune

  SvaraRadera
 4. Bryr sig någon om vad Fyllo Törnquist tycker? Han lever upp en gång i veckan, på fredagar, när vinalkoholisten Fritiofsson från Malmö bjuder på TV4-dryckesslag tidig morgon. Öl, snaps, vin och annan alkohol, maskerat under 'mat-temat'. Kolla den blötögde Steffo, han hugger som en kobra när glasen fylls upp.

  SvaraRadera
 5. Komiskt att Suzanne Sjögren pratar om historielöshet men programledarna kan inte ens själva gräva några få år tillbaka i historien för att ta reda på vad Jean-Marie Le Pen har sagt och inte sagt. Att jämföra kritik mot islamisering och massinvandring från världens mest underutvecklade länder med nazismens statskupp följt av politikermord och diktatur, slavläger, judeutrotning, krig, misshandel och rena perversiteter i samband med Kristallnatten i både Tyskland och Österrike är så absurt att det inte bara visar på programledarnas historielöshet utan att de är inbecilla helt enkelt.

  Stig

  SvaraRadera
 6. märklit kritisera sd det sitter judar topp skiktet i parti styrelse är dom antisemiters .stefo o Jenny.

  SvaraRadera