tisdag 28 oktober 2014

Expo försvarar Mehmet Kaplan
Huruvida vår nye bostadsminister ska kallas för islamist eller inte är en definitionsfråga, som egentligen är närmast ointressant. Jag hävdar fortfarande att den där stora skillnaden mellan "islamister" och "vanliga muslimer" är högst imaginär. Visst kan man vara mer eller mindre religiös, och vara religiös samtidigt som man vill se en sekulär stat, men däremellan finns naturligtvis också överlappande gråskalor.

När det gäller Mehmet Kaplan, behöver vi inte kalla honom för varken "islamist" eller för "vanlig muslim", eftersom vi vet i vilka sammanhang han har figurerat. Han har varit ordförande för Sveriges Unga Muslimer och presstalesman för Sveriges Muslimska råd. Han har haft kontakter med Muslimska brödraskapet och han har bjudit in den ökända islamisten Yvonne Ridley till riksdagen. Listan är mycket längre än så, och talar sitt tydliga språk.

Själv skulle jag inte vilja se en person som Kaplan ens inom landets gränser och att han har tagit sig in i Sveriges regering visar hur oerhört sjukt detta land har blivit. Hans eget agerande är ingenting märkligt, ty han är vad han är och gör vad han gör, men det är som vanligt den svenska undfallenheten och naiviteten som är det verkligt nedslående. Inlägget från Expo, som jag kommer till, upptäckte jag genom en hyllning från Maria Ferm (MP). Då hon är både hans partikamrat och en inte alltför intelligent drömmare, är hennes omedelbara stöd inte förvånande, men hon är inte ensam. Bland Kaplans försvarare återfinns även en person som moderaten och Timbro-mannen Markus Uvell, som gärna angriper SD, men är helt obekymrad av att en driven muslimsk aktivist sitter i regeringen.


Yvonne Ridley till vänster

Igår ryckte även Expos Daniel Poohl ut till Kaplans försvar. På pseudomyndighetens sida inleder han:

"Under de senaste veckorna har vi sett ett lågintensivt drev mot den nye bostadsministern Mehmet Kaplan. Det är inget konstigt i sig. Nya ministrar ska granskas och nagelfaras, men i fallet med Kaplan har kritiken byggts på så lösa grunder att det snarare är hans kritiker som borde ställas mot väggen."

Om det har funnits ett "drev", har det sannerligen varit lågintensivt. Även om kritik har framförts, framför allt i fria medier, så har ingen etablerad politiker krävt hans avgång. Att grunderna skulle vara lösa motiveras sedan:

"Huvudpoängen i den senaste tidens kritik mot Mehmet Kaplan är att han genom att hävda att islamofobi är en av orsakerna till radikalisering bland unga muslimer i Europa gynnar islamism."

Nej, det är knappast huvudpoängen i alla invändningar man kan ha mot denne person, utan bara ett i raden av de uttalanden och handlingar som borde diskvalificera honom från varje roll i svensk politik. Större delen av Poohls inlägg handlar om detta uttalande och även han menar att "islamofobi" kan användas som en förklaring till varför människor åker för att bedriva jihad och begå våldsamheter i Syrien och Irak:

"Vi vet lite om vad vi ska göra åt att en liten grupp svenska muslimer radikaliseras och ger sig iväg för att strida för idéer som går stick i stäv med den öppna demokratins principer. Men vi vet ganska mycket om varför och hur radikaliseringen går till. Som vanligt finns det inte en förklaring."

Det finns sannolikt samverkande faktorer, även personliga, som gör att jihad och våld kan locka, men att "islamofobi" skulle vara en viktig faktor är tveksamt. Var det "nazistofobi" som gjorde att några unga svenskar anslöt sig till Waffen-SS under andra världskriget? En person som Mehmet Kaplan vet naturligtvis att vi har allt att frukta från islam, men det idiotiska begreppet "islamofobi" är alltid tacksamt att använda, inte minst eftersom Västerlandets villiga dhimmis gärna tar till sig det. Även "rotlöshet" nämns som en faktor, men ingen verkar våga tänka att ideologin har någon som helst roll i jihadresorna. Poohl anser förstås att "islamofobin" är ett stort problem:

"På samma sätt som antisemitismen bland annat bygger på en tankefigur om judisk dold makt, så innehåller islamofobin en idé om att muslimer vid maktpositioner har en dold islamistiskt agenda. Mot bakgrund av det måste den senaste kritiken mot Mehmet Kaplan ses som en högst oroväckande tendens. Att mot bättre vetande, och med svajjiga referenser, måla upp en bild av bostadsministern som islamist i fårakläder är ansvarslöst. Det förminskar islamofobin som problem, samtidigt som det bidrar till en antimuslimsk schablon."

I verkligheten är den islamistiska agendan inte särskilt dold eller okänd och Mehmet Kaplans fårakläder tämligen tunna. Det är som vanligt anmärkningsvärt att just denna ideologi är den enda som ska vara immun mot all kritik och att dess kritiker är drabbade av ett sjukdomstillstånd. Det är också typiskt att Expo, som ägnar större delen av sin verksamhet åt Sverigedemokraterna och anser att partiets program är någonting fruktansvärt, så villigt accepterar en ideologi som är långt mer människofientlig och våldsbejakande.


23 kommentarer:

 1. Expo är en samling nyttiga idioter vars agenda är glasklar, att redan i skolåldern hjälpa oss omfamna och prisa mångfalden och rättfärdiga massinvandringspolitiken och därmed nedmonteringen av Sverige.

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis ska Kaplan, liksom de andra i vår nya regering, synas och granskas. Han sitter som representant för det svenska folket. Det är därför naturligt och rätt att vi är nyfikna på vad han kan göra för oss.

  Istället tar han på sig offerrollen för alla muslimer och skuldbelägger oss som "islamofober"? På vilket sätt representerar detta oss? Vad kan M Kaplan göra för mig som är med och betalar hans höga lön?

  SvaraRadera
 3. Poohl & Co har sålt sin själ till satan och kommer att få betala synnerligen dyrt i purgatorium.

  SvaraRadera
 4. Kanske lite hårddraget, men när muslimer blir mer upprörda över en teckning så......

  "Vad är egentligen skillnaden på en moderat muslim och en islamist?

  - Jo, islamisten vill själv hugga huvudet av dig medan den moderate muslimen istället vill att islamisten skall göra jobbet."

  SvaraRadera
 5. såna partier måste bestraffas av väljarna vid omval i vår, det käns som att alla partierna förutom SD struntar i svenska väljarna och gör allt möjligt för att locka fram muslimerna röster, vad är näst? bonutropp från riksdagen kanske

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.exponerat.net/mehmet-kaplan-talar-infor-kontroversiell-islamistisk-organisation/
   Mehmet Kaplan talar inför kontroversiell islamistisk organisation
   Här håller Mehmet Kaplan (MP) tal till kontroversiell islamistisk organisation.
   Det är hos nyheteridag.se som denna obehagliga information finns.
   I en video syns Sveriges bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) hålla ett tal på turkiska under ett möte som förefaller vara anordnat av den islamistiska organisationen “Milli Görüs”. Detta avslöjas på forumet Flashback av ett antal användare som gräver i ämnet.
   I första rubriken användes ordet “terrormisstänkt” med anledning av att bland annat Milli Görüs utretts av åklagare i Tyskland för stöd av terrorism. En stund efter publicering fann vi att åklagaren hade lagt ner den undersökningen. I Holländska Telegraaf pekas på misstänkta kopplingar till terrororganisationer men vi låter ordet “kontroversiell” ersätta “terrormisstänkt”. http://youtu.be/DQ7R-1WCC88
   Debatten runt vår nya bostadsminister Mehmet Kaplan har gått varm. Nyligen anklagades han för att ha en “dold agenda” av socialdemokraten Nalin Pekgul i en debattartikel som publicerades på Dagens Industri.
   När Nyheter Idag granskade Facebooksidan “Milli Görüs Movement” fann de att de publicerat bilder på demonstranter med Hamas gröna flagga samt en video där en grupp maskerade människor poserar med automatvapen. I ett annat inlägg påstås Milli Görüs ha anordnat en demonstration i Turkiet till stöd för Muslimska Brödraskapet och i anslutning till det inlägget publiceras även en video.
   I slutet av videon (c:a 1:26:20) nedan håller Mehmet Kaplan tal. Bredvid honom syns Milli Görüs flagga i grönt och vitt. Tyvärr har vi ingen översättning.
   Milli Görüş Movement Facebook

   Sök Milli Görüş på tyska Google!
   Sök Milli Görüş+Mehmet Kaplan.
   Sök Mehmet Kaplan på Flashvack.

   ------------------------------------------------
   påstådda terroristkopplingar?
   Read more: http://www.exponerat.net/mehmet-kaplan-talar-infor-kontroversiell-islamistisk-organisation/#ixzz3HQftBGs7
   ------------------------------------------------
   alkis • för 16 timmar sedan ! ! !
   Mehmet Kaplan har förmodligen både sefardi- och askenasblod i sina ådrar dvs. har en jättebra påbrå för att utföra vissa uppdrag. Hans "islamism" är för att vilseleda kälkborgare, det är många islamister som härstammar från judiska familjer. Sina uppdragsgivare har de på andra sidan Atlanten. Kaplans engagemang i "de gröna" är en bra täckmantel som dessutom ger honom möjlighet att delta i regeringspolitik.
   ----------------------------------------------------
   SPdlr • för 20 timmar sedan
   *Islamisterna kontrollerar även utlandsturkarna*
   Infiltreringen av europeiska länder är stöttat även av muslimska AKP, regeringspartiet. Nuvarande turkiske presidenten, f d regeringschefen Erdogan, har uttalat följande:
   ”Bli medborgare i era nya länder, bli politiskt aktiva, arbeta för Turkiet och islamismen, men bli inte integrerade”. http://jihadimalmo.blogspot.se... Intressant, alla imamer är *statsanställda*, och de som följer efter ut i Europa kan alltstså ses som turkiska statstjänstemän verksamma i främmande land. Hur detta rimmar med inflyttning och migrationsregler i Sverige är svårt att förstå, men det är ju det mesta som hanteras av detta sorgliga migrationsverket. Och polisen tiger still, och kokar dialogkorv i st f att engagera sig, för att införskaffa kännedom om infiltreringens juridiska status.källa: http://petterssonsblogg.se/tag...
   Att denne Kaplan, som via sin ideologi och islamanknutning, också är förpliktad av sitt hemland, att inte "integreras", gör saken om möjligt mer infekterad. Utnämningen till minister i en (s)vensk regering är en skandal, snudd på enda 'ursäkten' är att vi fått en dårpippi, i form av en imbecill papegoja, som statsminister.
   ---------------------------------------------------------------------------------------

   Radera
 6. "På samma sätt som antisemitismen bland annat bygger på en tankefigur om judisk dold makt, så innehåller islamofobin en idé om att muslimer vid maktpositioner har en dold islamistiskt agenda."

  Nima Gholam Ali Pour (SD) skriver mycket bra och informativt om Den groteska jämförelsen:

  http://nimatown.blogspot.se/2014/10/den-groteska-jamforelsen.html

  SvaraRadera
 7. Jag ställde frågan till EXPO, via kommentarfältet, om deras text var skriven innan Kaplans samröre med islamistorganisationen Milli Görüş hade uppdagats.

  Jag fick inget svar, nej, kommentaren refuserades helt och hållet.

  Det tycker jag är tänkvärt..

  SvaraRadera
 8. Annat ämne.

  Borgmästaren i Calais säger att Marine Le Pens beskrivning av läget i Calais är felaktigt och det var olyckligt att hon överhuvudtaget kom till Calais. För att i nästa sekund bekräfta precis allt Le Pen sagt ??

  http://www.youtube.com/watch?v=o1AuO-a-tlo#t=1133

  SvaraRadera
 9. Expo skall nog inte uttala sej om någonting öht då där ingår en del brottsliga element där samt deras lierande med AFA tokvänster med div. obskyra individer med olika långt brottsregister och dessutom samarbete med "researchgruppen som inte heller de är trovärdiga.

  På avpixlat under "länkarkiv" finns det en del matnyttig info om dessa individer i EXPO!

  SvaraRadera
 10. "muslimer vid maktpositioner har en dold islamistiskt agenda."

  De mer rabiata islamisterna, som Anjem Choudary, brukar vara väldigt ärliga med vad de vill uppnå. De inte fullt så rabiata islamisterna, som muslimska brödraskapet, brukar däremot köra med olika budskap beroende på publik och/eller språk.

  Men jag anser inte att islamister, som islamska brödraskapet, har en dold agenda. De gäller bara att lyssna på vad de säger när de talar inför den egna publiken.

  SvaraRadera
 11. Var är du Tobbe?????????????? VÄNTAR på nya.................

  SvaraRadera
 12. Influensa, älgjakt, Thailand, AFA eller SÄPO? Vi saknar din kommentarer oavsett!

  SvaraRadera
 13. Tobbe, vi saknar dig. Var är du? Allt bra?

  SvaraRadera
 14. Ja vart är du någonstans? Snälla skriv igen. .. abstinens här

  SvaraRadera
 15. Saknar också..........

  SvaraRadera
 16. Tobbe vi blir oroliga

  SvaraRadera
 17. Inte_rasist_utan_realist10 november 2014 21:07

  Inte för att jag vill kritisera dig Tobbe, men du borde meddela när du av det ena eller andra skälet, tar ett uppehåll ifrån bloggen. Som det är nu, och var ett par gånger tidigare, så börjar man undra var du tagit vägen.

  SvaraRadera
 18. Börjar bli riktigt orolig nu Tobbe, fantasin skenar iväg och jag föreställer mig att all världens hemskheter drabbat dig.

  SvaraRadera
 19. Tack gode gud att Kaplan tycks ha begått ett större bedrägeri , polis och tingsrätt är inblandat nu ;-)

  SvaraRadera
 20. Medan vi väntar på Tobbe och abstinensen blir för stor så kan det vara idé att vidga perspektiven lite. Här en en fantastisk föreläsning av alltid lika påläste Mark Weber från okt 2014. Mar Weber har kämpat i nästan hela sitt liv att få fram en verklighet som aldrig visas i vanlig systemkontrollerad media. Han står bakom ihr.org Institute for Historical Revieiw och om du börjar läsa där bara lite så kommer du inse de lögner som media vill få oss att tro på.

  Denna föreläsning handlar om hur västvärlden hamnat där vi är idag och vart vi är på väg. Den talar också om USA som idag snart inte längre är dominerat av en befolkning med europeiska rötter och att landet allt mer håller på att falla samman och mycket mer. Synnerligen intressant. Jag har den största respekt för Mark Weber.

  http://www.youtube.com/watch?v=dsGJ0UkReQ4

  SvaraRadera
 21. Hoppas att det är bra med dig, Tobias! Säg till om du behöver något eller hjälp i någon form.

  SvaraRadera
 22. Skulle faktiskt inte förvåna mig alls om knallkorkarna på Expo anser att det är rasistiskt att bekämpa IS.

  SvaraRadera