lördag 29 november 2014

Dagens citat: Stefan Löfven


"Nu säger de att de inte vet hur de kommer att göra. Det är klart att de har gjort analysen tidigare, nu håller man bara Sveriges riksdag och hela Sverige i väntan. Det tycker jag är ett allvarligt agerande."
ExpressenVår historiskt svage, i många avseenden, statsminister kommenterar Sverigedemokraternas kommande avgörande i budgetomröstningen. Det är intressanta ord att komma från just denne man. Månad efter månad, ända fram till valet, vägrade han att berätta med vilka han avsåg regera, och han har blivit känd som mannen som aldrig ger besked och vars favoritfras är "vi ska sätta oss ner och titta på det här". Löfvens ovilja att ge några besked om samarbeten var i sanning "ett allvarligt agerande" och vi ser nu dess konsekvenser.

Statsministern bjöd på fler funderingar i TV4s morgonsoffa:

"Det är en ovanlig situation i svensk riksdag därför att vi har ett av partierna, Sverigedemokraterna, som har gjort riksdagen till sin egen lekstuga och det är allvarligt."

Återigen, den där lekstugan eller sandlådan skapades direkt när SD kom in i riksdagen och inte av dem själva, utan deras motståndare, där andra partiers ledamöter gruvade sig inför att dela kopiatorrum eller bänkrad med en sverigedemokrat. Finansminister Magdalena Andersson (s) har även skrutit om att hon drog för persiennerna för att inte behöva se någon representant för partiet. I det ljuset är SDs agerande kring den rödgröna budgeten inte särskilt barnsligt. Det är knappast SDs fel att Löfven inte har klarat av att planera eller bygga allianser.

"Men det tvingar mig inte att ha ett politiskt samarbete med dem, för deras värderingar ligger så långt ifrån mina. Ett parti vars partiledare säger att det farligaste sedan Adolf Hitler är muslimer, det kan jag inte samarbeta med."

Det tragiska med ovanstående uttalande är inte att Stefan Löfven ljuger, utan att han sannolikt inte ens är medveten om det. I sin debattartikel skrev Jimmie Åkesson aldrig det som återges ovan, utan bjöd på ett längre och mer utvecklat resonemang, där Aftonbladet valde rubriken "Muslimerna är vårt största utländska hot".

11 kommentarer:

 1. Löfvén förstår inte att SD är demokratiskt. Inom SD riksdagsgrupp är det sedan 2010 rutin att veckans voteringar beslutas på gruppmötet, som normalt hålls tisdag kl 1500.
  SD partiledare eller gruppledare kan inte avge några åsiktsyttringar innan riksdagsgruppen fattat beslut.
  SD följer alltså sin inarbetade och väl fungerande rutin. Löfvén har att respektera det faktum att han inte har någon befälsrätt över SD.

  Stellan Bojerud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas bara att SD inte viker ner sig nu. Det finns ju ingen anledning för SD och gå ut redan på tisdag och meddela hur de tänker rösta på onsdag. Låt de andra partierna vänta och bli överraskade - då blir ju SD verkliga vågmästare.
   Om alla övriga partier röstar hederligt så är ju detta inget problem för dem - de röstar då på de förslag som de tycker är bäst. Enda anledningen till att de på förhand vill veta hur SD röstar är att de skall ha möjlighet att rösta ohederligt. Ge dem inte denna möjlighet (att rösta ohederligt).
   /Gunnar B.

   Radera
  2. Instämmer. Löfvén och Alliansen vill inte tala med oss. Varför skulle då SD tala med dem?

   Stellan

   Radera
 2. Löfvén förstår inte ens vad han själv säger. Ett exempel: Löfvén bjuder in riksdagspartierna till överläggningar om asylhaveriet. Utom Sverigedemokraterna (med över 800 000 väljare). Odemokratiskt så det förslår. Men det är motiveringen som tar priset: "Vi bjuder bara in de demokratiska partierna". Vilket parti är odemokratiskt? Löfvéns eget, helt klart.

  SvaraRadera
 3. Rikspolisstyrelsen konstaterade i en handbok redan 1996 att SD var ett parlamentariskt och demokratiskt parti. Författare var kända SD-kritikern Anna-Lena Lodenius.
  Men landets statsminister litar tydligen inte på säkerhetspolisen.
  Antingen är han okunnig eller oärlig.

  SvaraRadera
 4. "Det är klart att de har gjort analysen tidigare, nu håller man bara Sveriges riksdag och hela Sverige i väntan."

  Om omröstningen är på onsdag så är den väl det ? På onsdag !

  Sverige är nog enda landet på jorden med en värdegrund om "allas lika värde" där denna bara gäller om du uppfyller vissa kriterier.
  Annars är det tji med det "lika värdet" !

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på onsdag. Vad finns det för mening att hålla en demokratisk omröstning på onsdag om alla partier inklusive pressen skall veta hur man röstar två veckor dessförinnan.
   /Gunnar B.

   Radera
 5. Stefan Löfven liknar mer och mer Don Quijote som slåss mot väderkvarnar. I danska konservativa "Berlingske" skriver den politiska redaktören Bent Winther under rubriken "Kan man håne sig til stemmer i Sverige?" om situatonen i Sveriges riksdag. Han avslutar artikeln med orden " Politik handler om at kunne danne alliancer. Men ikke i Sverige." Utanför landets gränser blir man allt mer förvånad över utvecklingen i Sverige! http://bentwinther.blogs.berlingske.dk/2014/11/28/kan-man-hane-sig-til-stemmer-i-sverige/?fb_action_ids=10152522200002683&fb_action_types=og.recommends

  Lars

  SvaraRadera
 6. Bra Tobbe!
  Du visar med dina klara resonemang hur illa det är i Sverige!
  Är det bara vi "alternativa" som ser och förstår vad som händer?
  När vaknar resten upp?

  Fortsätt ditt arbete - Du behövs!

  SvaraRadera
 7. Vad SD har för planer angående budgetomröstningen ska Löfven inte lägga sig i, han har ju klart och tydligt sagt att han inte vill ha någon diskussion med SD i någon fråga. Vet han inte vilket av sina rangliga ben han ska stå på?
  Om Löfven sköter sitt och diskuterar med sitt skräckkabinett till regering så sköter SD sitt och jag är ävertygad om att SD kommer fram till ett beslut som är bra för Sverige, något som sossarna inte lyckats med sedan Göran Persons tid på 90-talet.

  /Stig

  SvaraRadera
 8. The biggest liar? Or the biggest loser! Lever han under Reinfeldts spår? Tror han att han kan vinna så mycket popularitet som Reinfeldt? Eller S kan inte regera utan Mp? S väldigt beroende av Mp? Jag har röstat på Ingvar Karlsson och Göran Persson. Efter Göran Persson jag har tappat respekt och förtroende på Socialdemokraterna som politiskt parti och kommer aldrig någonsin rösta på detta parti!

  SvaraRadera