måndag 24 november 2014

Dagens citat: Thomas Mattsson


"Expressen har som bekant en mycket tillåtande hållning till åsiktsyttringar, också om tidningen själv, men en generell kommentar är väl att det också finns en värdegrund och historia som alla bör förhålla sig till."
Dagens mediaHyckleriets konung Thomas Mattsson kommenterar uppsägningen av Marcus Birro med en intressant distinktion. Expressen har alltså "en mycket tillåtande hållning" till olika åsikter, men å andra sidan en "värdegrund" som alla bör följa. Jag ser att Mattssson skriver "förhålla sig till", men det är nog inte långsökt att tänka att detta snarare betyder "hålla sig till". Påståendet att Expressen skulle tolerera en mängd olika åsiktsyttringar är förstås enbart pinsamt.
7 kommentarer:

 1. Ibland vet jag inte om det är roligt eller bara tragiskt. Jag ger Expressen tio år, sen är det slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får rätt.

   Radera
 2. Jag tror faktiskt att det kommer att gå mycket fortare. 2017 räknar Aftonbladet med att endast komma ut digitalt - om 3 år! Och då är alla likvärdiga spelare likvärdiga - Aftonbladet, Expressen, Avpixlat, Exponerat, Tobbes medieblogg, Everykindapeople.blogspot.com m. fl., m.fl.
  Dags- och kvällstidningar kommer då att försöka få in sin försörjning via dyra annonser, medan företagen mycket billigare kan annonsera på sina egna hemsidor eller varför inte på alternativa bloggar, som i stor utsträckning lever på läsekretsens artiklar och kommentarer (helt gratis).
  Vem vinner detta? PK-pressen kommer bara att klara sig om de får massivt understöd från skattebetalarna. Men det är inte alls säkert att dessa vill läsa propagandan eftersom de inser att det handlar om hjärntvätt.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Vem ska tala om för Thomas Mattsson, att han fattar korkade beslut?

  Lars Lindström?
  David Baas?

  Och vem ska informera denna treenighet i dumhet, att Expressen saknar
  trovärdighet, har en urusel journalistik, och kommer att sjunka ännu djupare
  i lögnarna och hycklarnas bottenlösa träsk?

  SvaraRadera
 4. Jag skulle tro att någon högre upp i Bonnierkoncernen har ilsknat till när Birro kritiserade Expressen. Kanske någon Bonnier, kanske Gunilla Herlitz?
  Vederbörande lyfter telefonluren, även fast det är mitt i natten, beordrar en chef på Expressen att omedelbart avskeda Birro.
  Att ringa mitt i natten verkar vara så spontant som de riktigt maktfullkomliga kan tillåta att bete sig.
  Förövrigt är Bonniers en mycket stor maktapparat med ett inflytande som är större än vad de politiska partierna har. Jag kan rekommendera läsning av boken "Firman Bonnier" av Bengt Hermele för att få ett begrepp vad Bonniers är för något.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om boken. Den är nu nedladdat och skall somna till eländet :-)

   http://www.legimus.se/work/details?workId=5ff60220-b128-444e-b75c-a232009cefba

   Radera
 5. Hoppas nu att fler får upp ögonen för vår inskränkta yttrandefrihet här i landet där åsiktskorridoren är smal som en springa. Hoppas också att Marcus Birro fortsätter skriva på alternativ media och att Expressen ganska snart är ex-pressen.

  SvaraRadera