fredag 28 november 2014

Protester när holländsk familj flyttar in i "holländsk" stadsdel


Graffiti på fönstret: "Moluckisk stadsdel. Bara molucker."


Den moluckiska stadsdelen i Hoogeveen måste hållas moluckisk. Detta deklarerar stadens tillfällige borgmästare Anno Wietze Hiemstra, efter att en inflyttning av en etniskt holländsk familj orsakat tumult och huset ifråga målats med anti-holländska slagord. Moluckerna är en ögrupp i nuvarande Indonesien, som tidigare varit en nederländsk koloni.

Enligt GeenStijl säger moluckiska invånare bland annat:

"Jag har slipat min yxa. Bostadsbolaget spelar med människoliv. Det låter kanske hårt, men den nederländska regeringens uppträdande i Moluckerna på den tiden, det var hårt."

"Denna stadsdel byggdes för 51 år sedan för moluckerna. Detta kvarter har givits till oss av riket. Så vill vi behålla det. Vi har våra egna vanor, då kan man inte sätta andra människor där. Man måste räkna med människors känslor. De kan inte ta ifrån oss vårt arv."

Borgmästare Hiemstra fortsätter:

"Vi förstår känslorna inom den moluckiska gemenskapen och kommer att göra allt för att lösa denna fråga på ett bra sätt. Bortsett från de juridiska aspekterna, känner vi ett särskilt ansvar för att bevara stadsdelen moluckisk."

Bostadsbolagets direktör menar att det handlar om särskilda avtal med den moluckiska gruppen:

"Vi hänvisar alltid bostäderna till molucker. I detta fall fanns inget intresse, så vi hyrde ut det till en holländsk familj. Så står det också i de ursprungliga avtalen. Vi underskattade reaktionen, så vi tycker det är synd att detta sker."

Telegraaf

Vi inser alla hur stora rubrikerna skulle ha blivit om situationen var den omvända. Det finns naturligtvis inte en enda stadsdel i hela Nederländerna som måste hållas holländsk.
6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Integration i praktiken, Dvs NOT.

  Givetvis skall böset ha sitt egen ghetto. Så funkar det, Little Italy, Chinatown, m fl varianter, det här går igen världen över, och har existerat under långeliga tider.

  Bara i Absurdistan tror sjuklöver-imbeciller att folk av olika härkomst och etnicitet kan dela bosättningar, Naivt så det förslår, det räcker att konstatera nästan tvåhundra utanförskapsområden, Slöddertälje, Rosengård, Hammarkullen/Bersgjön, Kista m fl. Dit ingen äktsvensk beger sig frivilligt.

  Hur den holländska familjen resonerade skulle vara intressant att veta. Måste ha varit nån slags problemfamilj, kanske ditplacerad av soc el dyl.

  SvaraRadera
 3. "Tänk inte vi och dom""sa Reinfeldt efter att ha splittrat och segregerat Sverige. Karln är knäpp. Världen består av vi och ni. Det är natur, evolutionen, konkurens. Ska bara vi sluta vara vi? Det här är tidernas självmål. Pengar gjorde detta. Fri invandring men ingen får en spänn = ingen kommer.

  SvaraRadera
 4. Skulle du kunna ge din bild av Kasselstrand-Winge problematiken. Har jag uppfattat det rätt är Kasselstrand en utomordentligt duktig företrädare för SDU.

  / Magne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag ger mig här aldrig in i personstrider inom SD. Jag har alltid gillat Kasselstrand, har träffat och talat med honom. Henrik Vinge känner jag inte till alls.

   Radera
  2. Kasselstrand vann. Helt rätt i mitt tycke.

   / Magne

   Radera