onsdag 10 december 2014

Bilan Osman i farten igen
Många skulle kanske säga att det inte finns någon anledning att läsa eller bemöta inlägg från en person som Expressens Bilan Osman, då hennes inlägg är förutsägbara och hon ingår i den nyvänster som alltid vill tala om "rasifiering" och det förtryck som det usla Sverige alltid utövar. Att hon dessutom är upplyft av tidningen för att hon ses som en spännande färgklick från förorten gör inte saken bättre. Det är dock så att hon får regelbundet utrymme i en av landets största tidningar och att hennes alster sannolikt läses av några hundratusen människor, vilket gör även hennes krönikor till relevanta i någon sorts matematisk mening.

Dagens inlägg, "Ett rasistiskt parti har satt landet i kris", bjuder på en minst sagt förenklad och förvriden bild:

"Ett rasistiskt parti har satt den svenska politiken i kris, och vill nu göra valet till en folkomröstning för eller emot människovärdet."

En mer korrekt bild skulle vara att en inkompetent statsminister, tillsammans med ett antal drömmare från Miljöpartiet, redan innan valet bäddade för det här läget. Stefan Löfven vägrade in i det sista att ge besked om hur en regering skulle se ut, men landade sedan i en historiskt svag regering med skadliga uppgörelser. Att denna regering inte får igenom sin politik är inte så mycket en "kris", som en logisk följd av att inte ha parlamentariskt stöd. Själv skyller Löfven på Alliansen, och givetvis på SD, men skulle det verkligen vara naturligt att Alliansen lade fram en egen budget, för att sedan inte rösta på den, dessutom med det enda syftet att rädda en socialdemokratisk statsminister? Slutligen blev det riksdagens enda invandringskritiska parti som avgjorde situationen, men i vänsterns värld var även detta uteblivna stöd för Stefan Löfven tecken på "ansvarslöshet" och "sandlåda".

Man kan också undra om Bilan själv förstår vad hon menar med de där orden om "folkomröstning för eller emot människovärdet". Hur skulle en sådan se ut? En nej-röst från de som är emot människovärde och en ja-röst från de som är för? Vi är vana vid att "människosyn" och "alla människors lika värde" slängs fram här och där i brist på argument, men ibland blir det särskilt dumt. En del av Bilans inlägg handlar om några vänner som nu "hotar" att lämna landet efter SDs framgångar:

"Nu när allt är på väg att gå under, är det lika bra att vi packar våra väskor och drar härifrån."

Visst, det där har vi hört förut. Det händer förvisso knappt i verkligheten, men det står var och en fritt att åka till exempelvis Somalia eller Irak, så snart man känner att det blir för mycket "högerpopulism" och "islamofobi" här. Det blir sedan dags för det trötta påståendet att övriga partier börjar "köpa ett rasistiskt partis problembeskrivningar":

"Och jag har även noterat det som tycks bli en allt vanligare analys av SD:s framgångar. Det är några antirasister, politiker, journalister och proffstyckare som tycker sig ha hittat lösningen på problemet. De som tror att vi måste - för att komma åt SD - 'våga' ta debatten om "integrationsproblemen". Eller som en av DN:s ledarskribent skrev på valdagen i år: 'Dålig integration ger SD framgångar'. "

Till att börja med är det endast SD som överhuvudtaget har en problembeskrivning, vilket endast bemöts med skönmålningar och floskler. Finns det inga integrationsproblem? Om de finns, ska vi då inte tala om dem? Sedan är den vanliga borgerliga analysen oerhört feg, då man noggrant undviker att tala om invandring eller volymer, utan framhåller att det finns olika åtgärder som skulle lösa allting. För de borgerliga handlar det oftast om sänkta löner och en uppluckrad arbetsmarknad, medan det för vänstern handlar om just "åtgärder", beredskapsjobb och så vidare.

En intressant aspekt hos Bilan Osman är att hon inte bara motsätter sig assimilation, utan även integration. Somalier ska helt enkelt leva som om de vore i Somalia, från klädsel till religiösa principer:

"De som tror på integration som en lösning missar varför två personer födda på Östra sjukhuset i Göteborg och Södersjukhuset i Stockholm har ett uppgivet samtal om att packa sina väskor och flyr."

En nedröstad budget gör alltså att man måste "fly". Inte ens språkkunskaper ska krävas:

"Och det finns inga unkna språktester i världen som kan komma till bukt med rasismen."

Man kan förstås fråga sig vad Bilan Osman egentligen gör här. Vi inser dock att hon knappast skulle ha samma materiella standard någon annanstans, och framför allt inte en plattform för att ständigt uttrycka sin avsky mot värdlandet.

16 kommentarer:

 1. Det vore intressant att se vilka asylskäl de skulle lägga fram när de flytt från Sverige. Alla länder skulle skratta högt när de hänvisar till de fascistiska svenskarna :)

  SvaraRadera
 2. Bilan Osman med vänner: "De bar att åk" som Ingemar Stenmark sade.
  Gunnar Edlund, pensionär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edit: "De e bar å åk"
   /GE

   Radera
  2. "Hä int lönt att förklar åt en som int begrip" skulle han också kunna säga åt dem.

   Radera
 3. En intressant aspekt av volymfrågan är hur själva integreringen/anpassningen går till i det enskilda fallet. Jag vill mena att vid mycket små volymer så sker en assimilering automatiskt, vilket är mycket svårt vid stora volymer.

  Tänk er att ett ensamt invandrarbarn kommer till en skola med bara svenska barn. Det vore antagligen mycket konstigt om svenskarna skulle ta efter invandrarbarnet, utan antagligen skulle han/hon annamma svenskt kroppsspråk, svenska attityder m.m. Påverkan från föräldrarna är antagligen mindre betydelsefull.

  Dessutom så skulle barnet och familjen leva i en svensk omgivning, och påverkan borde i det fallet rimligtvis gå från svenska till invandrare. Rimligt och bra, tycker jag.

  Men, om skolan istället domineras av invandrare så kommer de istället att påverka varandra. Svenskheten får liksom ingen chans att tränga in.

  SvaraRadera
 4. "Nu när allt är på väg att gå under, är det lika bra att vi packar våra väskor och drar härifrån." Så gjorde väl egyptens gräshoppor också?

  SvaraRadera
 5. Det där med att lämna Sverige för att man tycker att landet går åt h-e är ju faktiskt en realitet för en hel del människor idag.

  SvaraRadera
 6. Det verkar som om vänstern och "rasifierade" anser att det bästa vore om invandrare, deras barn, deras barnbarn, deras barnbarnsbarn känner sig som somalier/irakier/bosnier snarare än rätt och slätt svenskar. Men detta borde ju då medföra att enklaver som Rinkeby och Tensta för alltid kommer att skilja sig från svenska områden.

  Att de inte ser ett problem i att vi skapar permanenta områden som är exempelvis somaliska kommer antagligen från en naiv syn på vad som ingår i en kulturell identitet. Självfallet ingår både bra och dåliga aspekter.

  Men, vänstern tror antagligen att trotts den geografiska separeringen mellan invandrare och svenskar så kommer Sverige att lyckats överföra alla goda kulturella värderingar till invandrarna, utan att de mister något att sin egen kulturella identitet. Självfallet är detta djupt ologiskt.

  Det är exempelvis mycket svårt att förstå hur en muslim å ena sidan kan vara sekulär och samtigt insistera att kvinnan bör vara klädd i burka av religiösa skäl. Att vara sekulär innebär just att man inte låter religion påverka ens leverne i en större utsträckning.

  Det är dessutom mycket svårt att se hur överföringen av goda egenskaper - eller dåliga - skulle kunna ske över huvud taget. Invandrarna lever åtskillda från svenskar, både arbetsmässigt, socialt och geografiskt. Är vänstern verkligen så naiv att de tror att invandrare påverkas av deras tidningsartiklar?

  SvaraRadera
 7. Det måste vara väldigt tomt i kompetenshörnet på Expressens redaktion när de tvingas ta hjälp av personer som även för att vara en amatör, uppvisar en pinsamt låg medvetandenivå.
  Fast å andra sidan sänker det tidningen snabbare och det är ju bra.

  SvaraRadera
 8. Det är svårt att förstå bevekelsegrunderna för ett resonemang eller en inställning med så mycket förakt och hat mot det land/den kultur i vilken man självmant valt att bosätta sig i. Frustration och irritation kan jag förstå, men viljan att ta avstånd från allt "Svenskt" och ständigt kräva mer och mer är ett förhållningssätt som ter sig obegripligt. Å andra sidan så får man inse att dessa figurer lever och verkar i ett spel där de får ikläda sig rollen av "rasifierade" offer, och blir därigenom belönade med uppmärksamhet, pengar och beundran (från vissa håll).

  Som så många gånger påpekats, med all rätt, så är Sverige (eller svenskarna) ett av de minst rasistiska och diskriminerande länderna/folken i världen, och ändå är det inte tillräckligt. Likabehandling är inte nog. Det ska vara sked i mun för dessa grupper, med kvotering och positiv särbehandling - annars uppvisar man ju dålig människosyn.

  SvaraRadera
 9. Undrar hur Osman, Löfvén med flera resonerar kring att S&Mp i en skånsk kommun inte röstade på sitt eget förslag enbart, utan även på SD´s för att fälla alliansens budget i en alliansstyrd kommun! Är detta alltså sandlåda eller är detta demokrati?

  Skall Löfvén och alla pk-journalister nu gå ut på enad front och fördöma S och Mp i den skånska kommunen? Har de ryggrad att uppträda konsekvent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte en enskild utan mycket större än så. Det var i Skånes landsting "Region Skåne" det ägde rum.
   SD:s talesperson i landstinget sade att det var avtalat innan valet, men det förnekar S, så ord står mot ord.
   Skåning.

   Radera
  2. Det var inte en enskild kommun utan mycket större än så. Det var i Skånes landsting "Region Skåne" det ägde rum.
   SD:s talesperson i landstinget säger att det var avtalat innan budgetvalet, men det förnekar S, så ord står mot ord.
   Skåning.

   Radera
 10. Hur kan någon överhuvudtaget vilja köpa Expressen.

  Kanske är det någon sex rådgivnings spalt jag missat eller vad i denna tidning är det som inte är deprimerande och förolämpande.

  TIll vilken kundkrets vänder sig T. Mattson, alla dessa frågor och aldrig några svar..
  Kanske i nästa nummer.

  SvaraRadera
 11. Tobbe klär av hycklarna gång på gång. De har inte en tråd kvar på kroppen. Hycklarna är nakna.

  SvaraRadera
 12. När ska Bilan Osman ta upp det som faktiskt kommer denna "rasifierade" grupp till godo. Det som de en gång kom hit för. En quick fix i välfärd. Gratis skolgång, universitet, sjukvård och högkostnadsskydd vad avser tandvård.

  När ska hon börja "kill her own darlings" och skriva om det som faktiskt är relevant i sammanhanget. Att så kallade rasifierade i praktiken tillhör samma grupp som lågutbildade svenskar utan större nätverk?

  Kommer man hit från ett land med låg ekonomisk nivå så kommer man automatiskt tillhöra underklassen i ett högteknologiskt land. Detta vet Reinfeldt, och det är skälet till att han vurmar för importen av denna grupp, främst för att samhällspyramiden ska bli än mer spetsigare.

  Osman har med all säkerhet upptäcks när hon med hjälp av lärare på sin folkhögskoleutbildning i journalistik letade praktik. Troligen har hon också en spökskrivare som korrekturläser det hon skriver utifrån grammatik och ideologi.

  Frågan är hur epitet "feminist" rimmar hos hennes släktingar?

  Men ska man få engagemang som journalist idag så är det ett strategiskt beslut att deklarera detta, även om vederbörande inte vet vad det innebär.

  SvaraRadera