söndag 21 december 2014

Dagens citat: Anders Wallner (mp)


"Det är inte så ofta ett parti i regeringsställning går framåt på så kort tid."
SvD
Miljöpartiets partisekreterare är åtminstone konsekvent med att blunda inför verkligheten. Partiet har visserligen tappat 5,4 procent sedan juni och 1,0 procent sedan SIFOs senaste undersökning, men Wallner noterar nöjt en ökning med 0,5 procent sedan riksdagsvalet. Att det är inom felmarginalen, och att SIFO gravt överskattar Miljöpartiets stöd, är också någonting som han väljer att inte fundera över.
SvD spelar glatt med och ställer på fullt allvar frågan:

"Varför har MP gått framåt?"

Svaret blir givetvis världsfrånvänt:

"Jag tror att folk nu börjar förstå hur mycket de förlorar på att den rödgröna budgeten röstades ner. Alliansen har också presenterat icke genomarbetade förslag, som det med kulturtidskrifterna där de fick ändra sig."

I verkligheten var det en stor majoritet som inte röstade på S eller MP och endast 2 procent vill se samma konstellation nästa år. Dessutom fick MP vika sig på de flesta områden, förutom migrationspolitiken, som de övriga partierna glatt lämnar över till dessa extremister. Statsbidrag till kulturtidskrifter torde ligga mycket lågt på svenskarnas prioriteringslista.

Anders Wallner är sedan tidigare känd för att leva i en parallell drömvärld, inte minst gången då han råkade besöka "förorten" och direkt blev rånad och knivstucken, för att sedan bedyra hur hans fina människosyn kvarstod. Åsa Romson, inte heller hon känd för någon verklighetsförankring, kommenterade då:

"Jag hoppas verkligen inte att det har att göra med att han kandiderar som partisekreterare hos oss."

Nej, att han blev knivrånad i Alby klockan ett på natten har nog inte särskilt mycket med hans roll i Miljöpartiet att göra.

5 kommentarer:

 1. Mp består endast av jönsar som denna så det var ju iofs väntat uttalande... MP hjärta halmstrået = SANT

  SvaraRadera
 2. Lustig tomte den där Wallner. En person som inte vill se verkligheten som den ser ut.
  Frågan är om MP kommer att klara sig kvar i riksdagen efter allt sjabbel inom regeringen? Vi skall komma ihåg att MP har den mest rörliga väljargruppen.

  SvaraRadera
 3. Jag har fortfarande inte fått klart för mig vad anledningen är till att Stefan Löfven utlyser nyval. Är det för att tvinga fram en M+S eller S+FP+KD+C+MP regering? Alliansen (nåja, åtminstone KD) har ju dessutom velat minska kostnaderna för den samhällsomstörtande invandringspolitiken, därmed torde MP inte kunna samarbeta med något parti från Aliiansen. Räknar Löfven kallt med att S ska kunna regera landet själva?

  Enklast hade väl ändå varit om S. Löfven avgått som statsminister och låtit Alliansen leda landet? Då hade ju SD stängts ute, som ju är S. Löfvens våta dröm. Sossarna med S. Löfven vid rodret agerar också som en liten hund, så de kan gott och väl rösta för Alliansens budget vid kommande omröstningar, så kunde Alliansen sitta fyra år och sossarna fälla någon fråga lite då och då. Anledningen till att jag resonerar i dessa termer är för jag tror Socialdemokraterna har spelat ut sin roll i svensk politik. Deras hegemoni är bruten.

  Är det kanske så enkelt att det är pga Löfven är bakom flötet?

  / Magne

  SvaraRadera
 4. Tydligen har S och M just kommit på att ett extra val förmodligen inte ändrar något annat än att SD ser ut att få ännu fler röster. Nu förhandlas det i hemlighet om hur man ska undvika ett sådant val.

  Extravalet är till för att S ska få fortsätta regera fast inte med en borgerlig budget som nu. Det är exotiskt. Det finns alltså en majoritet för en borgerlig budget - borde då inte borgerligheten regera istället?

  Det som förhindrar denna naturliga lösning är att borgerligheten inte vill veta av SD trots att de fått igenom sin budget tack vare dem.

  Att stänga lekstugan och istället börja tillämpa den parlamentariska demokratin vore att borgerligheten såg verkligheten i vitögat och inledde ett samarbete med SD. Det är det enda som skulle kunna bryta dödläget och samtidigt respektera det svenska folkets vilja som den kommit till uttryck i det senaste valet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det som förhindrar denna naturliga lösning är att borgerligheten inte vill veta av SD trots att de fått igenom sin budget tack vare dem."

   Det är väl snarare S. Löfven som utlyste nyval pga att han inte vill att Alliansen ska styra Svea rike? De kunde ju trots allt regera landet åtminstone mer än ett år. Om SD hade fällt kommande Alliansbudgetar beror naturligtvis på hur migration & integration ser ut.

   S. Löfven hanlade därmed själviskt. Han som "vill ta ansvar"... Men det betyder att han inte vill att Alliansen ska styra Sverige, vilket de de facto mycket väl kunde gjort.

   / Magne

   Radera