söndag 7 december 2014

Dagens citat: Fredrik Reinfeldt


"Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt."
SvDVår forne statsminister känner att våra hjärtan kan öppnas ytterligare. Argumentet att man har sett tomma fält när man åker tåg, eller här flyger, har hörts förut, till och med i tätbefolkade och svårt mångkulturella Nederländerna. Jag har inte mycket respekt för Fredrik Reinfeldt, men det förvånar mig ändå att han använder detta fullständigt idiotiska argument.

Invandrare placeras inte ut med jämna mellanrum över ängar och åkrar. De väljer själva var de vill bo, och söker sig därför till storstäder eller orter där man har många landsmän eller släktingar. Precis som alla andra, använder även dessa människor infrastruktur, sjukvård, skola och så vidare. Visst skulle vi kunna ta emot någon miljon människor om vi placerade dem i tältläger över hela Norrland, men det har aldrig varit målsättningen och det lär även Reinfeldt känna till. Vi är inte för många människor i Sverige, men att fylla på med hundratusentals individer från Afrika och Mellanöstern skapar problem och kommer fortsätta att skapa problem i allt högre grad en lång tid framöver.
24 kommentarer:

 1. Jag tycker det är oerhört frustrerande att lögnerna om massinvandringens vinst och avsaknad av problem, från PK-etablissemanget, aldrig tar slut. De måste ju ljugit så mycket att de nu till slut tror på sina egna lögner?!

  Alla dessa ljugande kretiner måste ställas inför rätta och (till sist) ta det ansvar de påstår sig ta. Genom att krypa in i finkan på vatten o bröd.- Det kan väl vara lagom om Reinfeldtet får skaka galler motsvarande regeringsinnehavet, 8 år (kanske ett års straffrabatt om han kommer till insikt om vad han ställt till med.

  Är så inihelvete förbannad nu! Det kan inte fortsätta så här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löpsedeln på DN idag var inte trevlig:

   "SD hatar invandrare mer än de älskar Sverige"

   Tobbe, där har du din Wolodarski att kommentera!

   Radera
 2. Märkligt tyst numera om vilken vinst för samhället dessa analfabeter från Somalia och mellanöstern är,,?? I 30 år har vi matats med mantrat att detta vansinnet är rena vinsten för samhället,,, Nu snackar man om fält och gröna ängar ?? Skriver han på fyllan äggskallen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog tyvärr enda svaret. Han satt och filosoferade en lördagskväll på rödvinsfylla.

   Radera
 3. Jag har svårt att tro att Reinfeldt är så här dum. Han vet nog lika väl som alla tänkande människor att det inte funkar att slänga ut folk ute i de mörka skogarna på något kalhygge. Han vet nog också att varje människa kräver en viss bit odlingsbar mark, en viss mängd övriga naturresurser etc. Så varför säger han som han gör? Varför talar han om människor som om de vore granplantor i skogen?

  /Fredrik H

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hans nyliberala värld är väl det mesta en asfalterad storstad där marknadskrafterna dominerar och skapar välstånd. För vissa, det behövs en fattig och tjänande underklass i hans politiska tankevärld. / V

   Radera
 4. Europa är bra mycket mer tätbefolkat än Afrika - ska vi då fylla upp Afrika med Europeer?

  SvaraRadera
 5. jag jobbar med folk som har funktionsnedsättning och har ett barnbarn som är två år. Jag tror inen av dem skulle kunna uttrycka sig så korkat som Fredrik gjorde,

  SvaraRadera
 6. Jag har all respekt för dig, Tobbe, som orkar granska alla dessa korkade och osanna inlägg från PK-eliten, nu ett från Mr PK himself. Vad som gör mig ömsom uppgiven, ömsom rasande, är att de som försöker föra en saklig debatt portas från pk-media. Nu senast är det Tino Sanandaji som på sin blogg går till rätta med en artikel i "Medievärlden" och ETC full av lögner om SD. Hans slutord är värda att citera: "Det finns fler faktafel i artiklarna som jag orkar inte ta nu. Jag mailade Mediavärlden igår om bad om en rättelse, men de har inte svarat. Jag la in den länk Henrik Ekengren Oscarssons gav till SOM-rapporten i en kommentar så att deras läasre kan kolla upp det själva, men Mediavärlden tycks inte ha släppt igenom min kommentar. När branchtidningen för publicister i svensk media fixat de fel jag har påpekat ovan kan jag hjälpa de rätta övriga fel." http://www.medievarlden.se/sds-logner-svaren-alla-journalister-bor-ha-koll-pa och http://www.tino.us/2014/12/etc-och-mediavarlden-granskar-logner/
  //Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. I höstas röstade jag för första gången på SD. Jag var inte ensam. Det uppenbara skälet var naturligtvis den havererade invandrings- och flyktingpolitiken som förs av 7-klöverpartierna, men det egentligen främsta skälet var det debattklimat som utvecklat sig i Sverige. PK-etablissemanget vägrar föra en saklig debatt; man gör allt för att tysta kritiker som inte får publiceras i sk etablerade medier. Man är fullständigt tyst när vänsterpöbeln stör grundlagsfäst mötesfrihet etc. Sverige har utvecklats till ett "kvasidemokratiskt" DDR. Denna utveckling måste vändas! Som "liberal" kan jag inte se att man kan lägga sin röst på ett annat parti än SD även nu i mars.
   //Lars

   Radera
  2. Johan Ehrenberg vill bara sälja sina solpaneler; då är det bra att synas så mycket som möjligt i de rätta kretsarna

   Radera
 7. Nå har jeg reist over deler av land sør i Afrika med småfly: det er absolutt uendelig med plass der. (Ørken, ugjennomtrengelig bush osv ser jeg som Reinfeldt bort fra. Det er jo bare bagateller)

  SvaraRadera
 8. Denna sociopat har redan skadat Sverige mer än någon annan levande människa och måtte han bli för evigt inskriven i historieböckerna för detta.

  SvaraRadera
 9. Att Reinfeldt sedan länge tappat markkontakten med såväl verkligheten som svenska folket visst vi redan.
  Tyvärr är han inte ensam bland "de goda" politikerna i moderaterna och i övriga partier.
  Folkets röst i allmänna val har blivit ett problem. En belastning som bemöts genom att ignorera ett valresultat.
  "Detta är slutet för blockpolitiken", hörs det från alla håll i PK Sverige.
  Icke sa Nicke. Ni har inte förstått att detta är början, inte slutet, för den avgörande blockpolitiken. Med det menar jag inte den blockpolitik som förts i osund konsensusanda och mestadels handlat om petitesser.
  Jag menar DEN RELEVANTA blockpolitiken som delar Sverige i två delar skilt av en bred och djup avgrund - Massininvandring eller återgång till realism.
  Jag vet inte hur länge du kommer att stanna däruppe i det blå Fredrik?
  När du en gång landar, om något år eller så, kan du komma att bli överraskad över vad som hänt i Sverige.
  En sak är jag säker på. Du kommer inte att gilla vad som hände medan du sov bland molnen.

  SvaraRadera
 10. Sign Västsvenska Lantmän:
  Det akademiska argumentet att det bara handlar om att placera ut flyktingar på öppna ytor, sådana utflippade tokerier har man ju hört till & från i minst 30 år! Hur tänker människan? Skall han ställa ett knippe flyktingar på en myr i Norrland, som därefter ska slå rot med fötterna och suga näring ur marken?!

  I t.ex Egypten finns en miljon km2 sandyner där Reinfeldt kan plantera ut flyktingar-på-rot! Varm & skönt är det också. Reinfeldt kan ju placerera ut sig själv först och visa vägen. Denna människa är i sanning en 'alien'.

  SvaraRadera
 11. Bara en person som inte förstår energi och dess förutsättning för våra livsuppehållande system utrycker sig som Reinfeldt.

  SvaraRadera
 12. Bra Tobbe att du uppmärksammar detta. Är det årets mest idiotiska uttalande?

  Det har ju skett en avfolkning från svensk landsbygd under lång tid trots att vi bara är 21 personer per km2 i jämförelse med Nigeria som har 187 per km2.

  Så det är inte ytan det hänger på, vore det så skulle vi inte haft en urbanisering.

  Lustigt nog bor 54% av alla jorden människor i städer. Inte i hålor eller under grankvistar i skogen såsom Reinfeldt drömmer om.

  I Stockholm t.ex. bor 121 personer per km2. Här börjar det bli fullt. Finns inga bostäder, vägarena är fulla, sjukhusplatserna måste byggas ut, osv.

  SvaraRadera
 13. Det är synd att Reinfeldt är den enda som verkar vara klarsynt i PK-sfären.

  Alla andra verkar yra runt och inte fatta något.

  Reinfeldt är ytterst kalkylerande. Och det han kalkylerar är att rasera välfärdsstaten. Instrumentet är massinvandring.

  Få politiker i modern tid har som Reinfeldt lyckats infria sina profetior.

  Det här planerna smidde han och Anders Borg i det tysta med nyliberala samhällsfaror som Christian Gergils och andra i Frihetsfronten, bland annat de som drev det lika nyliberala knarknästet - raveklubben Docklands på 1990-talet.

  "Det sovande folket"

  Anna Kindberg Batra tillhör även hon denna arroganta falang. Hoppas för allt i världen att hon inte kommer få något större inflytande.

  SvaraRadera
 14. Ja, Reinfeldt är ytterst kalkylerande. Och han vet mycket väl vad han håller på med - rasera Sverige. Men han har inte kommit på detta själv utan han är en del av ett mycket större (hemligt) 'Nätverk' som har makten i världen idag och haft detta åtminstone i hundra år.
  Basen för deras makt är papperspengarna som de försåtligen skaffat sig rätten att trycka upp från tunn luft (= det internationella finanskapitalet). Men deras målsättning är inte bara pengar utan makt. Och de har arbetat på att skapa en enda världsregering, där de bestämmer. Men för att detta skall kunna ske måste man förstöra allt nationellt självbestämmande. Här kommer Fredrik Reinfeldt in.
  För de som ännu inte satt sig in i ämnet kan jag berätta att de skapat krig och kriser under hela 1900-talet och bl. a. genom detta lyckats skuldsätta alla nationer (och väldigt många människor).
  De är ondskan själv och här ingår Fredrik Reinfeldt, som en mycket liten spelare. Läs historieprofessorn Carroll Quigley's bok "Tragedy and Hope". Han har inside information och har beskrivit allt
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det värt att plöja 900 sidor? Några lästips? Har boken på Kindle.

   Radera
  2. Det finns en väldigt fin översikt över boken i en annan mycket kortare bok "The naked capitalist" av universitetsprofessorn och f.d. FBI-agenten Cleon W. Skousen i vilken han kritiskt går igenom den 1300 sidor långa boken av Carroll Quigley. Läs den först. Den går att ladda ner från Amazon.com för en struntsumma.
   Det finns en annan bok som tar upp samma bok av Joe Plummer "Tragedy and Hope 101", också fantastiskt bra, som jag just läst ut.
   Sedan har G. Edward Griffin skrivit en bok om Federal Reserve "The creature from Jekyll Island" på 600 sidor. En redogörelse för denna bok finns i 3 artiklar och heter något liknande "Så här fungerar Federal Reserve del 1 och 2". Väldigt klargörande.
   /Gunnar B.

   Radera
  3. Tack, "Naked..." låg också på Kindle så då börjar jag med den. Känns dock också som att jag kanske borde läsa "originalet". Det är så pass många som hänvisar till den.

   Radera
 15. Tobbe.. Glöm inte att Sverige är överbefolkat.. Utan inflöde av mat och varor från utlandet så skulle landet svälta. Politikerna har för länge sedan övergivit självförsörjningsmålet, så slutar transporterna så svälter Sverige.
  http://www.d-intl.com/2013/06/20/sverige-ar-redan-overbefolkat/

  SvaraRadera
 16. Tips till en annan artikel;
  LO´s roll i att styra Socialdemokraterna;
  http://www.uvell.se/2014/12/05/lo-och-miljarderna-24475971

  SvaraRadera