måndag 22 december 2014

Dagens citat: Per T Ohlsson


"Vi kan ju få en situation här, att de krafter som ju är, hur ska vi uttrycka det, som kanske är lite skeptiska till vår demokratiska jämlikhetsmodell i Sverige, kan få ett uppsving, och då menar jag Sverigedemokraterna. Vi kan ju faktiskt hamna i en situation där de gör ett ännu bättre val den här gången, än i september, och då har ju ingenting förändrats till det bättre." 
SR
Sydsvenska Dagbladets Per T Ohlsson förklarar varför man bör undvika ett extra val. Det är nästan overkligt att jag gång på gång måste förklara hur en parlamentarisk demokrati fungerar. Valresultat för SD, eller något annat parti, är inte "en situation" som "vi får". Riksdagens sverigedemokratiska ledamöter sitter inte där på grund av en naturkatastrof, utan som representanter för de medborgare som har röstat på dem. Dessa medborgare skulle nog tycka att en ökning skulle vara en förbättring.

En person som anser att man bör stoppa ett val om ett parti han ogillar kan få fler röster bör kanske inte använda ordet "demokratisk" i samma andetag.
7 kommentarer:

 1. Om SD skulle få fler röster i extravalet den 22 mars - är inte då detta ett uttryck för folkets vilja? Och är det inte folkets vilja man eftersträvar i demokratiska val? PK-människorna kan inte låta bli att försäga sig när det gäller sin syn på "val-boskapen".
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. "En person som anser att man bör stoppa ett val om ett parti han ogillar kan få fler röster bör kanske inte använda ordet "demokratisk" i samma andetag."

  Bättre än så kan denna attityd, som tyvärr är allt annat än unik för
  Sydsvenskan eller Per T Ohlsson inte sägas.

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Finns bara en rikstidning som är någorlunda neutral i sitt förhållande till SD och det är Svenska Dagbladet.
  De har även kommentarsfält öppna på en del ledare och krönikor.
  I Skåne är det Skånska Dagbladet, enligt min erfarenhet.
  Gunnar Edlund, pensionär.

  SvaraRadera
 4. Demokratin är ett tveeggat svärd. Det inser dem först nu...
  Vilka sanna demokrater dessa pk-ivrare är!

  SvaraRadera
 5. Är väl Bonnier som äger både Expressen, DN och Sydsvenskan vilket förklarar saken.

  SvaraRadera
 6. "Vi kan ju faktiskt hamna i en situation där de gör ett ännu bättre val den här gången, än i september, och då har ju ingenting förändrats till det bättre."

  Se då till att göra ett bättre val nästa gång istället för att gnälla på oss och sedan försöka ändra grundlagen för att kunna sitta kvar med en urusel politik. Jag tror inte väljarna från någon sida kommer att respektera det som är på väg att hända.

  SvaraRadera
 7. Och där, i ett nötskal, finns förklaringen till att jag inte prenumererat på Sydsvenskan på 10 år och aldrig kommer att göra det förrän tidningen visar att dom respekterar Sverige och svenskar i första hand. Det är först när vi har ett starkt, välfungerande Sverige som vi kan hjälpa andra. Det kan vi aldrig göra med ett trasigt, tudelat samhälle.

  /Kung Ond

  SvaraRadera