lördag 17 januari 2015

Anders Lindberg bjuder på rummets största elefant
Aftonbladets Anders Lindberg är en inte alldeles ovanlig figurant på detta forum, vilket beror på att hans alster nästan undantagslöst är imbecilla, som en sorts motsvarighet till Expressens Lars Lindström. Idag skriver Lindberg om attentat mot judar i Europa och fantastiskt nog nämns inte en enda gång varför antisemitismen ökar eller vilka förövarna är. I en seriös publikation skulle hans text ha refuserats rakt av. Genom rubriken "Judehatet kom åter till Europa" antyds rentav att det här är en europeisk angelägenhet som nu, genom européns inneboende uselhet, råkat dyka upp:

"I går hölls alla judiska skolor i belgiska Antwerpen stängda. I tisdags jordfästes offren för det antisemitiska terrordådet mot kosherbutiken i Paris på en begravningsplats i Jerusalem. Frankrike har kommenderat ut tusentals soldater och poliser för att skydda synagogor och judiska skolor.
Många av Europas judar inledde firandet av sabbaten i rädsla."

I detta fall hette mördaren Amedy Coulibaly och föddes i Frankrike av föräldrar från Mali. Han konverterade inte till någon avskyvärd europeisk kolonialism eller nationalsocialism, utan faktiskt till islam, vilket Lindberg tydligen anser helt irrelevant. Faktum är att han till och med skriver:

"De mördades eftersom de var judar.
De var inte de första i Europas historia."

Det är sant att judar har mördats i Europa under medeltiden, 1800-talet och naturligtvis under Andra världskriget, men det är inte vad det nu handlar om. De senaste årens attentat är inte någon sorts fortsättning på en europeisk mentalitet, utan helt och hållet ett importerat fenomen. Anders Lindberg nämner tidigare dåd, fortfarande utan någon form av analys:

"2012 mördades tre barn och deras lärare på den judiska skolan Ozar Hatorah i Toulouse i sydvästra Frankrike. I maj i år sköts fyra personer ihjäl vid judiska museet i Bryssel."

Det minns vi, särskilt eftersom det sistnämnda skedde strax före Europavalet och personer som Erik Ullenhag direkt utnyttjade det, genom att tala om vikten av att rösta "för tolerans", vilket alltså var en antydan om att förövarna skulle komma från Sverigedemokraterna eller Front National. Följaktligen var det då viktigt att rösta liberalt, så att inflödet av muslimer kunde maximeras. Dessa utspel var osmakliga, osakliga och naturligtvis ett enormt hyckleri.

Birgitta Ohlsson (fp):
"Fasansfulla dödsskjutningar vid judiska muséet Bryssel. Trolig antisemitisk attack 1 dag inför Europaparlamentsvalet." 

Caroline Szyber (kd):"Fruktansvärda attacken i Bryssel visar att det är viktigt att rösta imorgon. För demokrati och värderingar som gör skillnad & mot hat."

Erik Ullenhag (fp):
"Tre personer mördade i antisemitisk attack i Belgien. Vedervärdigt och obegripligt. En påminnelse om vikten av att i dag rösta för tolerans."


EU-bloggen, skriven och läst av etablerade politiker och journalister:
"Förhoppningsvis blir det ett uppvaknande för en del angående vilka krafter som är på väg att röstas in Europaparlamentsvalet, partier som livnär sig på hat, förakt och fruktan för bl a judar."


En vecka senare bekräftades det som varje normalbegåvad person hade kunnat räkna ut; förövaren var en islamist, vid namn Mehdi Nemmouche. 2012 hette mördaren Mohammed Merah och var av algeriskt ursprung. Före dådet hade han bland annat rest till Pakistan och Afghanistan och en av hans vänner beskrev honom som "mer hängiven islam än Frankrike".
 En bit ner i Lindbergs artikel kommer det kanske värsta övertrampet:


"Ändå blir judar hela tiden måltavlor. Det är dags att vi ser oss själva i spegeln. Inget land i Europa kan säga att det gjort tillräckligt för att vända utvecklingen – vi kan alla göra mer."

Ja, du kan gott se dig själv i spegeln, Anders. Dag ut och dag in skriver du om behovet av att maximera muslimsk inflyttning till Europa och du skäms inte ens över dagens enormt förljugna inlägg.
8 kommentarer:

 1. Bara rabbla fakta kan val vilken idiot som helst,men kallar man sig journalist kanske man ska klara av att analysera nagonting.

  SvaraRadera
 2. Tobbe! Jag tycker du är innehavare av en av Sveriges vassaste pennor! Jag önskar att du blev inbjuden till paneler här och var i mainstreammedia......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, men det lär vi nog inte se på ett tag...

   Radera
  2. Dina bidrag till den bästa papperstidningen i dagsläget, Nya Tider, är i alla fall uppskattade!

   Radera
 3. Otroligt! Är han verkligen så dum och okunnig eller låtsas han bara för att vara pk?

  SvaraRadera
 4. Kulturredaktionerna har ockuperats av vänsteraktivister som bedriver politisk propaganda. När får vi tidningar med kulturredaktioner som ägnar sig åt kulturfrågor?

  SvaraRadera
 5. Han gick verkligen som en katt kring het gröt.
  /Olle

  SvaraRadera
 6. Märks att Lindberg jobbat nära Mouna al-Sahlini.

  SvaraRadera