fredag 20 februari 2015

Dagens citat: Carl XVI Gustaf


"Tack och lov kommer de inte alla hit, utan de försvinner sedan till olika platser i Europa."
Aftonbladet


På plats i den spännande kommandocentral som Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson låtit bygga åt sig, ger vår statschef en spontan kommentar. Tydligen har inte ens alla i samhällets toppskikt anammat de påbjudna tankarna kring "resurser" och "tillgångar". Verkets operative chef Mikael Ribbenvik bjuder därefter på det förvånansvärt ärliga:

"Men de flesta söker asyl i Sverige och Tyskland. Det är en stor snedfördelning mellan de 28 länderna i EU."

Sedan levererar han dessvärre en ren lögn:

"Vi kan inte påverka hur många som söker sig hit."

Det stämmer förvisso att Migrationsverket inte kan påverka det, men samma påstående används om Sveriges situation i stort, vilket sannolikt är vad även Ribbenvik åsyftar. Anders Danielsson måste också skjuta in en förljugen kommentar:

"Om jag skulle fly från Sverige skulle jag ju också självklart välja att söka asyl i ett land där jag visste att rättssäkerheten är stor och att jag skulle behandlas väl."

Nonsens. Människor söker sig inte hit därför att "rättssäkerheten är stor", utan helt enkelt för att vi delar ut permanenta uppehållstillstånd som ingen annan, tillsammans med en generös anhöriginvandring.

Anders Danielsson i den kommandocentral där han
brukar spatsera runt och dra pilar från Mellanöstern
till Sverige.2 kommentarer:

  1. Danielsson ger opportunisten ett ansikte. Skrämmande nog har den här personen varit SÄPO-chef. Men kanske inget att förundras över med tanke på vem som är nyutnämnd dito.

    SvaraRadera
  2. Tummen upp för kungens uttalande, där fick han väl nästan en rasist stämpel i dagens PK Sverige. Tyvärr är han nog ensam om att fatta att det inte går att ta hit all världens befolkning som inte har det bra ställt. Vi har ju hört allt om att "öppna våra hjärtan" till 20 miljoner är väl ganska så rimligt vi kan ta emot.

    SvaraRadera