måndag 9 februari 2015

Daniel Swedin och etablissemangets idémässiga inavel
Idag är det dags för Aftonbladets Daniel Swedin att skriva något om "hat", vilket ska översättas med kritik mot invandringspolitik eller islam. Textens innehåll är naturligtvis helt ointressant, då vi överöses av närmast identiska alster dagligen, men jag tänkte ändå belysa denna ledarkrönika, därför att den är ett ytterligare ett exempel på journalisternas idémässiga inavel. Att de bor i samma område och umgås med varandra är en sak, som redan det sätter sitt avtryck, men de förefaller också endast konsumera varandras medier. Swedin skriver:

"Det är lätt att bli ­nedslagen när man bläddrar i en svensk tidning eller när man ­sätter sig i soffan för att se på tv. “Uppdrag granskning” i SVT visar oss antisemitismen i Malmö och islamofobin i Södertälje. Expressen bjuder på en artikelserie om hatet mot kvinnor
i slöja. Dagens Nyheter publicerar långa och välskrivna texter om judehatare i Frankrike och rasbiologer på Karolinska sjukhuset. De journalistiska prestige­projekten i dag handlar om att granska och visa upp rasism, kvinnohat och människors ­ondska. I november nominerades ­Expressen och Research­gruppen till Stora journalist­priset i kategorin årets avslöjande. Tidningen och gruppen har tillsammans kartlagt anonyma skribenter – inte sällan aktiva i Sverige­demokraterna – på ­rasistiska ­sajter. I mars i fjol fick Researchgruppen och ­Expressen en Guldspade för granskningen."

Om han själv läste igenom sina alster, borde Daniel Swedin direkt se hur hans världsbild är helt formad av samma medieetablissemang som han själv tillhör. Att det dessutom haglar priser, framtagna av samma kår, över rent kriminella aktörer som Researchgruppen och Expressen, säger också en hel del om klimatet i vårt land. Sannolikt är Swedin helt oförstående inför det absurda i Expressens uthängningar. Hans egentliga poäng, i den mån en sådan finns, är dock att medierna kanske fokuserar lite väl mycket på "ondskan", vilket ger en snedvridning. Vi bjuds på en orgie av de vanliga nedsättande epiteten om fri media:

"När medier granskar näthat så citeras det ur den värsta sörjan på hatbloggar, det djupdyks i internets reaktionära dypölar för att hitta de mest motbjudande formuleringarna. Och vi vill se, vill läsa, förfasas, kanske till och med hitta några bra tillskott till det egna ordförrådet.
I sociala medier finns det ­särskilda sidor och konton helt vigda åt att uppmärksamma ­olika sorters hat och olika sorters hatare."

"Dypölar" är ett typiskt uttryck för hur avvikande meningar benämns i etablissemanget. Sannolikt skulle även denna blogg direkt stämplas som en "hatblogg", trots att det faktiskt inte förekommer något hat här, endast för att den berör invandringsfrågan. Redan flaggan längst upp provocerar en del. Styckets sista mening är lite intressant, därför att den belyser vänsterns enorma fixering vid exempelvis sverigedemokrater och besattheten av att "kartlägga" rörelser och människor.

Avslutningen blir i vanlig ordning patetisk:

"Det vore en inte så liten ­seger för de mörkerkrafter som vill söndra och härska."

Redan användandet av ordet "mörkerkrafter" fråntar en sådan här krönika all seriositet, eftersom det i nio fall av tio handlar om varje form av invandringskritik, men framför allt: Är inte just invandringspolitiken det ultimata sättet att "söndra och härska"? Man bygger ett splittrat samhälle, uppdelat i etniciteter och religioner, där en ny etnisk underklass införs som förväntas rösta på vänstern i all framtid.
9 kommentarer:

 1. Du har fel i en sak Tobbe; här förekommer visst hat. Jag HATAR etablissemangsmedia. Jag hatar de opportunistiska journalistfnask som profiterar på Sveriges undergång. Jag hatar de fega politiker som villigt förråder sitt land och folk för snöd vinning och ren dumhets skull. Jag hatar dem. Kan Du ärligt säga att Du inte känner detsamma?

  Vi förväntas att rygga tillbaks inför anklagelserna om att vi är "hatare" (som om det vore det enda som definierade oss). Om vi inte hatar dem som söker skada det vi håller kärt, vad är då vår kärlek värd?
  Veckans poesitips: "When the saxon began to hate." R. Kippling

  SvaraRadera
 2. Nja, jag försöker att fokusera på vad de skriver, hellre än att hata personen i fråga. Ett visst förakt är snarare vad jag känner...

  SvaraRadera
 3. Hat i lagom dos kan vara en hygglig drivkraft när man vill få upprättelse för oförätter. En sådan oförätt kan t.ex. vara att en person som arbetat och betalat skatt i Sverige i ett låglöneyrke i 45 - 50 år tvingas se på när allsköns afrikaner och menaiter sveper in och omedelbart efter PUT tillerkänns en pension som är något högre. Och dessutom kan erhålla några tusen skattefritt per månad i den månad det dysfunktionella samhälle asylanten "flytt" ifrån betalar ut någon pension.

  Varför sådant gnäll om hat från vänsterns sida? Expo hatar enormt, PK-media likaså, sjukvården är full av extremistkommunister som en Sverigedemokrat bör passa sig noga för att bli "behandlad" av. Räddningstjänsten verkar hatiskt politiserad på sina håll. LO hatar alla som tjänar mer än LO-grupperna. Undantaget naturligtvis de egna ombudsmännen och alla socialdemokratiska apparatsjiks som exempelvis Margot Wallström som är mångmiljonär i Euro efter att flitigt ha rapat floskler i Bryssel. Så där kan man hålla på och räkna upp.

  SvaraRadera
 4. Din strategi är klok; givetvis skall Du/jag/vi fokusera på debatt och seriös opinionsbildning (och Du gör det bättre än de flesta).
  Man måste förstås kanalisera sitt hat mer konstruktivt än att bara skrika okvädesord likt tourettes-vänstern. Vad jag ville få sagt var att hat är en legitim drivkraft. Vi är moraliskt berättigade att känna hat. Vi tjänar inget på att ständigt ducka för epitetet som "hatare/näthatare/hatbloggare" (och övriga etiketter de vill sätta på oss). Det syftar till att fostra en "snäll" opposition, en kastrerad opposition. En opposition som inte höjer rösten. En opposition som ej är beredd att slåss.
  -En icke-hatisk opposition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast höjer rösten tycker jag ändå att jag gör...

   Radera
 5. Tobbe, din fina blogg skulle bli ännu bättre om det fanns redigeringsmöjlighet efter att kommentaren publicerats. Det skulle förstås stå ".. i den mån" och inte "...i den månad".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Blogspot är dock mycket begränsat när det gäller olika tekniska möjligheter. Jag har lekt med tanken att övergå till Wordpress, men där är vi inte ännu....Du kan ta bort en kommentar och posta en redigerad version på nytt.

   Radera
 6. Sign. Västsvenska lantmän.
  Beträffande redigering: Skriv aldrig i realtid på en webbsida. Öppna istället ett textdokument, skriv texten, syna i lugn & ro stavning, mellanslag punkt komma versaler etc. När man är nöjd så klipper & klistrar man hela texten till webbsidan i ett svep! Dagens 'smartphones' med snudd-knappar är odrägliga att arbeta med!

  SvaraRadera
 7. Att slaskmedia skriver så mycket om "hat" är ett tydligt tecken på att de är desperata. Eftersom de saknar argument och vet att de inte talar sanning så försöker de vädja till folks sinne för omtanke om de utsatta - som de egentligen inte bryr sig om.
  Det är ungefär som tjuven som ropade "ta fast tjuven". Men lika väl som de förlorat kampen rent sakligt så kommer de att förlora denna kamp.
  Jag kan bekänna att det var när de skrev om "hatsajten" Politiskt inkorrekt som jag hittade dit - och egentligen aldrig tagit mig därifrån. Så tror jag att det är för de flesta.
  Mainstream media skriver om "hatsajter". Folk vet att mainstream media ljuger och det mesta för jämnan och blir nu nyfikna på att ta reda på detta också. Så slaskmedia har redan förlora slaget. Från är hur de skall bete sig när de inte längre är journalister. Hur skall de då bemöta folks vrede, hat och förakt?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera