fredag 27 februari 2015

Mer kurdiskt hyckleri
Det finns i Sverige ett antal kurder som tycker sig ha en självklar rätt till Sverige och gör hätska utfall mot både sverigedemokrater och andra svenskar. De ansluter sig till den offentliga linjen att svenskar egentligen inte finns och att Sverige tillhör hela världen, medan kurder utgör en riktig nation som de knappast tycker ska bli ordentligt mångkulturell. En sådan person är Özz Nûjen, som kallar sig för komiker och vars komik går ut på att med att med en hög oktav säga icke-komiska saker.

Idag får han plats på Expressen för att skriva en allegori om en 85-årig man som sitter i fängelse och endast får 45 minuters rast varje vecka. Fången ska vara det kurdiska språket, fängelset är Turkiet och fängelsedirektören är den turkiska regeringen. Han avslutar med:

"Är nu det kurdiska språket fritt eller inte fritt i Turkiet?
På riktigt fritt?
Fritt som vårt språk?"

Hur då "vårt"? Vi har ju lärt oss att nationalitet endast handlar om pass, bland annat tack vare Jason Diakités tårfyllda framträdande, och eftersom Özz är född i Turkiet är han möjligen turk, eller varför inte världsmedborgare. Menar han verkligen att det finns ett språk och en kultur i världen som är värda att bevara?

En ännu hätskare hycklande kurdnationalist är Kurdo Baksi, som givetvis direkt hyllar Nûjens text:


Baksis twitter är fylld av kurdisk nationalism av nedanstående snitt:


I Sverige är dock allt försvar av landet och kulturen "högerextremism" och "främlingsfientlighet". Kurdo Baksi blev, åtminstone för ett par år sedan, ofta inbjuden till TV-sofforna för att göra utfall mot exempelvis Sverigedemokraterna, vars väljare tillhör "nazistiska familjer" som på 1930-talet stödde Hitler:

För min del får Kurdistan gärna bli en självständig stat, men det skulle vara klädsamt om kurdnationalisterna i Sverige inte samtidigt hånade alla försök att bevara ett Sverige som faktiskt är svenskt. Jag skulle också vilja se att våra kurdiska medborgare uttalade sig lite starkare om att det framtida Kurdistan ska bli ett mångkulturellt land, med en omfattande invandring från både grannländer och mer avlägsna områden, så att också detta nya land kan bli en fin mosaik av kurder, araber, turkar, somalier och gärna ett stort inslag av kristna amerikaner. 

9 kommentarer:

 1. Ja det är vidrigt hur dessa invandrare kommer hit och spyr över det svenska och svenskar som man kallar rasister samtidigt som man hyllar självbestämmande och den egna kulturen och folkgruppen där man kommer ifrån. Det är den dubbelmoral som är vedervärdig.

  Jag törs lova att inte en enda svensk skulle ha rätt att yttra sig om kurder i Kurdistan än mindre få bre ut sig i kurdisk media eller sitta i ett kurdiskt parlament. Endast vi svenskar kan vara så godtrogna och lättlurade att vi låter oss styras och går och skrattar åt kurder som inte ens anser vår kultur och folk värda att bevara.

  Fria Tider var det inte jag menade utan såklart Nya Tider.

  SvaraRadera
 2. Alla var ju välkomna till Kurdistan skrev svenskhataren Kurdo Baksi på en chatt för många år sedan. Tro det ja. Men de ska göra Sverige mer muslimskt, om vi tillät slöjor överallt var vi ett bra land, skrev han också. Jag begriper inget av dessa pösmunkar, de skrämmer mig.

  Och Özz som vill vara president eller hur det nu är han framställer sig. Har han napoleonkomplex? Han kan hjälpa sina egna nu genom att strida för landet, inte sitta här och gapa och hata svenskar.

  Varför tar vi emot dem och ger dem skydd? De vill ju uppenbarligen bo i ett muslimskt land, varför inte flytta då? Jag blir sorgsen, vårt land rasar samman och muslimer hånar oss! /V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kurdistan kommer inte att bli en fri statsbildning. Majoriteten av dom befolkar östra/sydöstra Turkiet, och Erdogan/AKP skulle aldrig ge efter. Turkiet eftersträvar idag motsatsen, ett nytt osmanskt välde 2.0, vilket ger kurderna noll chans till självständighet. Kanske deras enda chans, är att befästa så stora delar som möjligt av nordvästra Irak, och nordöstra delen av Syrien, där dom och pershmerga relativt framgångsrikt slåss mot ISIS. Varför inte åka ner och kriga, Baksi och Özz? Istället för att sitta i Sveriges trygga ankdamm och vara förnumstigt präktiga.

   Radera
 3. Lite komiskt att Özz nämner Stockholmssyndromet i sin text.
  Ett typiskt svenskt fenomen, som innebär att man vurmar för sina plågoandar.
  Kanske det är därför 87 % av svenskarna gillar invandringspolitiken.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle gärna ta ett långt samtal med dessa herrar och be dem förklara varför kurdisk nationalism skulle vara bättre än svensk. Jag begriper det inte, och jag begriper inte varför de tycker det.

  SvaraRadera
 5. Stjärnorna på slottet!? Jag menar några meriter måste man väl ha?

  SvaraRadera
 6. Han förkastar den Svenska nationaliteten, samtidigt som han ivrigt debatterar att han är stolt Kurd

  SvaraRadera
 7. Han förkastar den Svenska nationaliteten, samtidigt som han ivrigt debatterar att han är stolt Kurd

  SvaraRadera
 8. Jag håller med, invandringspolitiken är katastrofal. Men det är inte invandrarnas fel, det är helt och hållet regeringens fel och svenska folkets. Folk sitter med stängda ögon, men med jävligt öppna käftar och säger att självklart ska alla få komma hit. Invandrarna utnyttjar ju självklart det. Låt oss vända på myntet och säga att det blev krig i Sverige, och vi blev tvungna att fly, inte en enda svensk hade fått hjälp eller fått betalt för att komma till ett annat land. Vi måste ändra på invandringspolitiken och sluta segregera invandrarna. Det här är ett självskapat problem som bara vi kan lösa själva. Så sluta gnäll och gör nåt åt saken.

  SvaraRadera