tisdag 10 februari 2015

"Pegida är en rasistisk rörelse"
Igår demonstrerade för första gången den svenska grenen av den islamiseringskritiska rörelsen Pegida, vilket skedde i Malmö. Pegida, grundat i Tyskland, är en förkortning för "Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes", vilket kan översättas med "Patriotiska europeer mot islamisering av Väst". Rörelsen grundades 2014 av den 32-årige aktivisten Lutz Bachmann och höll sitt första möte den 20 oktober förra året. För en månad sedan samlade rörelsen 18 000 personer, även då i Dresden.

Efter manifestationen i Malmö, är det idag dags för den ständigt kränkte leukofoben Momodou Jallow och en "religionsvetare" vid namn Teysir Subhi att på SVT Opinion förklara att rörelsen är "rasistisk". Det är alltid förbryllande att kritik mot en ideologi kan bli "rasism", särskilt när det gäller en religion som omfattar allt från indonesier till alldeles kritvita konvertiter. Än mer häpnadsväckande är det att någon som kallar sig "religionsvetare" blandar in raser i det hela. Om någon framför kritik mot buddhism, eller dess konsekvenser, är det också rasism? I så fall, mot tibetaner, mongoler eller Richard Gere?


Henrik Rönnquist talar i Malmö

Flosklerna haglar redan i ingressen och givetvis finns "människosyn" med:

"Det är viktigt att vi tar de växande rasistiska rörelserna på allvar och bemöter deras världsfrånvända människosyn. Sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen upplever vi att islamofobiska och rasistiska värderingar normaliserats."

Själv upplever jag att sverigedemokratifobiska värderingar verkar ytterst normala i offentligheten, samtidigt som leukofobin, med sitt tal om "vithetsnorm" och "vita män" ökar lavinartat. Är den islamistiska människosynen världstillvänd? Nåväl, de båda skribenterna försöker förklara varför Pegida är rasistisk. Det visar sig att galleristen Henrik Rönnquist, som ledde demonstrationen, ska ha sagt:

"I en tidigare intervju i Sveriges Radio sa han att vissa etniciteter har en större benägenhet att begå våldtäkter."

Tja, så är det ju. "Antirasisterna" kan diskutera om etnicitet är relevant, eller vad överrepresentationen beror på, men de kan knappast prata bort siffrorna. Därefter dyker ett stycke upp, som lyckas fånga upp en imponerande mängd kodord från den antivita rörelsens speciella vokabulär:

"Det är uppenbart att Rönnquist har en världsfrånvänd postkolonial och rasistisk syn som präglas av rasbiologiska hierarkier där alla som inte passar in i hans vithetsnorm betraktas som ett hot."

Ren idioti. Det finns en "vithetsnorm" i Sverige därför att vi i alla tider bestått av närmast 100 procent vita människor, precis som det finns en "svarthetsnorm" i Zambia. När Europa inte längre har kolonier, ska européer istället skuldbeläggas för en "postkolonial syn". Avslutningen känner vi igen och har sedan länge hört till leda:

"Inga rasister på våra gator!"

Vad kände ni motdemonstranter att ni uppnådde? Är europén en dag senare mer positiv till islamisering?

7 kommentarer:

 1. Tyvärr gick det tydligen inte så bra för dom: http://www.d-intl.com/2015/02/09/pegida-sverige-spelar-islamiseringen-i-handerna/

  SvaraRadera
 2. Det är bara normalt att motståndarna gör motstånd, när de bekämpas. Konstigt vore det annars. Däremot finns det gott om nyttiga idioter i samhället, fler än man kan tro faktiskt. Jag brukar följa Johan Westerholm (ja, Barbros son) på Ledarsidorna.se, och han brukar ha ett tiotal trogna kommentatorer per inlägg, men så häromdagen så skrev han om något som Schyffert (ja, han, fd "komikern") hade sagt på fb och det rasade in nyttiga idioter i kommentarsfältet. Där fanns mängder av varianter på temat att vi har råd att hjälpa flyktingar, så nu är jag inte så förvånad längre över att bara tretton procent röstade på Sverigedemokraterna

  SvaraRadera
 3. Jag läste en statlig rapport för några år sedan och har varit mycket bedrövad sedan dess. Man har på statlig nivå infört begreppet kolonialism hos vita svenskar. Ett exempel var i rapporten om den företeelsen var från ett äldreboende där en kvinna sagt om de många svarta biträdena, jag vill hem, jag vill inte vara i Afrika.

  Jag har vårdat många äldre, och mitt hjärta brast faktiskt över föraktet från de invandrade forskarna som hade mage att identifiera detta som rasism och kolonialt tänkande. Vi fick ingen vetskap om ifall vårdtagaren var senil eller hade bott i Sverige i hela sitt liv. De äldre jag vårdat är ofta trötta och förvirrade. De behöver rutiner och god stimulans. Att uttrycka sig som den här åldrade kvinnan gjorde handlade troligen om den otrygghet hon kände i det nya, svenska språket talades förmodligen inte korrekt, massinvandringen har förändrat demografin och därmed vårdpersonalens sammansättning. Den som då är äldre och inte vet riktigt var hon är i tid och rum, anses ha och uttrycka koloniala värderingar.

  Sverige är dödsdömt. Vi svenskar har inget utrymme för våra värderingar. Varför flyttar folk till ett så rasistiskt land? Varför förbättrar de inte sina egna länder? Det borde vara enklare eftersom man då är omgiven av samma hudfärg och samma värderingar. Det är svårt för oss svenskar att ändra hudfärg, men likaväl har vi inte mycket att göra i vårt eget hemland mer än att betala för att invandrare ska få kränka oss och leva gott på sitt förakt för oss./ V

  SvaraRadera
 4. DN:s korrespondent i Tyskland skrev igår att Pegida i Tyskland saknar
  program,eller klara mål. Detta påstående är en uppenbar lögn för den
  som kan tyska och på nätet tar del av Pegidas 19-punktsprogram.
  DN:s läsare är ständigt desinformerade.

  SvaraRadera
 5. Jallow & Co är nyrasister, det är intressant att bara för att de är svarta offer så tillåts deras rasistiska syn på människor.

  SvaraRadera
 6. Det är konstigt att man ska kallas rasist bara för att man är emot en religion som islam. Många av oss tycker nog illa om religion i största allmänhet, men särskilt om islam som utmärkt sig som en synnerligen barbarisk ideologi.

  Att moderata muslimer skulle vara radikalt annorlunda har man svårt att tro. Det saknas kvinnor på ledande poster i deras församlingar, och hur de förhåller sig till homosexuella vill man helst inte veta.

  Vänsterns gullande med islam är obegripligt, liksom svartmålandet av islams kritiker. Där fyller Pegida en funktion, men masshysterin har gått så långt att det nästan är omöjligt med sådana manifestationer. Åsiktsfrihet, religionsfrihet, yttrandefrihet och mötesfrihet verkar mindre viktiga än att denna avgrund till religion får fritt fram att utövas utan någon kritik.

  SvaraRadera
 7. Visst finns det säkert rasister i Sverige. Men jag tror knappast de är flera idag jämfört med 25 år sedan. De är snarare kommunister som har en världsfrånvänd syn. Att diskutera reglerad invandring och volymer är inte rasistiskt. Att sätta rasiststämpel på folk som tar upp den typer av diskussioner är bara korkat. Då har man redan förlorat debatten. Vänsterpartister och miljömuppar lever i en utopisk drömvärld där allt är möjligt. I en perfekt värld fungerar deras tankegångar. Håller med ovanstående om att vänstern märkliga gullande med islam är obegripligt. Ni kommunister kritiserar och hatar all religion och all form av andlighet främst kristendom. Nämn någonting som är bra med islam??

  SvaraRadera