söndag 8 februari 2015

Vlaams Belang kräver kommission för att granska moskéer


Dominiek Lootens


Pressmeddelande från Vlaams Belang:

Bryssel-debatt om radikalisering: Vlaams Belang begär upprättande av oberoende kommissioner för att granska moskéer

Under en gemensam sammankomst med Bryssels parlament, VGC och GGC*, angående hanterandet av radikalisering i Bryssel pläderade Vlaams Belangs gruppledare Dominiek Lootens om en bättre granskning av moskéer i huvudstadsregionen.

Under debatten framförde Vlaams Belang att det måste satsas mer på striden mot islamfundamentalismen. Skolväsende och sociala myndigheter måste åläggas en anmälningsplikt när det gäller fundamentalistiska uttalanden. Man måste också mer och bättre kontrollera vad som berättas i moskéer. Dessutom måste jihadister som krigar i Irak eller Syrien inte bara fråntas nationaliteten - det måste framför allt göras omöjligt för dem att återvända till vårt land.

Dominiek Lootens:

"Radikala islamlärare, moskéer där det uppmanas till det Heliga kriget, ideella organisationer och bokhandlare där böcker och pamfletter sprids som propagerar för hat mot Väst...allt det händer i Bryssel, utan att någon nämnvärd kontroll sker. Därför ska Vlaams Belang såväl i Huvudstadsparlamentet som i det Flamländska parlamentet lämna in ett mycket konkret förslag för att inrätta en objektiv och oberoende kontrollkommission för att införskaffa underrättelser om moskéer och vid en negativ rekommendation övergå till omedelbar stängning. Det är hög tid att den trojanska hästen av extremism drivs ut ur detta land."


*Belgien styrs genom ett gytter av olika geografiska och språkbaserade regeringar, parlament och kommittéer. Sålunda finns exempelvis ett parlament för Vallonien, ett för Flandern och ett för Bryssel. VGC är en myndighet som ska hantera den flamländska gemenskapen i regionen Bryssel, medan GGC är ett federalt organ i samma region.

2 kommentarer:

  1. Är det så att Vlams Belang har minskat i Belgien. Jag undrar varför? Vet du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den enklaste förklaringen är väl att de har blivit utkonkurrerade av det mer liberala nationalistpartiet N-VA, som idag är ett ganska stort parti.

      Radera