torsdag 21 maj 2015

"Burqaförbud" på väg i Nederländerna
Den nederländska regeringen, sammansatt av högerliberala VVD och socialdemokratiska PvdA, förbereder nu enligt källor i Haag ett förbud mot ansiktstäckande klädsel, som burqa och niqab, i offentliga miljöer.

Förbudet lades fram redan i regeringsförklaringen, men det är först nu som ett lagförslag verkar ta form. I den förra regeringen, som leddes av VVD och kristdemokratiska CDA, diskuterades ett totalt förbud mot heltäckande klädsel, men då detta har setts som alltför långtgående av PvdA kommer förbudet nu att omfatta skolväsende, hälsovård, kollektivtrafik och myndighetsbyggnader.

Telegraaf


Geert Wilders kommenterade idag nyheten. Låt oss se intervjun och inleda med ett par förklaringar.

Geert Wilders tillhörde VVD 1989-2004, men blev utesluten och agerade då under namnet "Groep Wilders", vilket 2006 blev Partij Voor de Vrijheid.

Albert Heijn är en livsmedelskedja.4 kommentarer:

 1. Hela Europa verkar gå i en riktning utom stolpskotten i Rosenbad som för oss åt ett helt annat håll. När ska Svensson vakna?

  SvaraRadera
 2. Är nyfiken på vem intervjuaren är och varifrån han är utsänd. Tonen i intervjun var förvånansvärt hövlig sett med våra plågade svenska ögon. Wilders imponerar väldeliga, som vanligt.
  Gert i Markaryd

  SvaraRadera
 3. Bra av Gert Wilder, som vanligt. Ang bilden ovan, är den ena maskerade personen en man? Ser så ut.
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar vara två vita snubbar som spökat ut sig. Dessutom står en tredje vit snubbe och skrattar i "burkakvinnornas" sällskap. Tobbe verkar vara något av en expert på att hitta udda och dråpliga bilder.

   Radera