tisdag 5 maj 2015

Jean-Marie Le Pen tar avstånd från Marine Le Pen


I en telefonintervju imorse på Europe1 fördömer Jean-Marie Le Pen i starka ordalag Front Nationals partiledare Marine Le Pen och den avstängning han har utsatts för. Jag vill understryka att jag inte lägger upp nedanstående inslag för att på något sätt misskreditera partiet, Marine Le Pen eller Jean-Marie Le Pen. Min strävan är som vanligt att ge en saklig redogörelse för vad som händer inom Front National och vad dess företrädare säger, eftersom vi aldrig kommer att få en sådan från svensk etablerad media.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet


RPR var föregångaren till UMP.

Louis Aliot är en av partiets vice-presidenter, samt Marine Le Pens partner.

Jean-Pierre Chevènement var en vänsterkandidat i 2002 års presidentval.

Den direkta anledningen till avstängningen var en intervju i tv-programmet Bourdin direct, där Jean-Marie Le Pen ännu en gång fick frågan om sitt uttalande 1987 om gaskamrarna som en detalj i historien om Andra världskriget, vilket han vägrade att ta tillbaka. Observera att han alltså inte spontant tog upp ämnet, utan som vanligt skulle konfronteras med det ursprungliga uttalandet, som programledaren dessutom valde att fortfarande feltolka. Det ursprungliga uttalandet och vad som sedan skedde kan ses här.
23 kommentarer:

 1. TACK för din informerande insats!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är också djupt tacksam!
   /Ina Höst

   Radera
 2. Jag säger som Gotinna, tack för information, också för saklig upplysning och välargumenterade åsikter. Det är en vila för själen, trots de ofta svåra och de nästan tröstlösa ämnena, ämnen som vi trots allt måste ta ställning till, det är vårt land, våra och våra anhörigas liv och framtid det handlar om. /V

  SvaraRadera
 3. Tack Tobbe för dina insatser med översättningen och hänvisningen till en tidigare diskussion i ämnet.
  Jag tycker att detta är förräderi från Marine Le Pens sida. Och det vittnar om en feghet i sakfrågan som jag inte känner igen från hennes tidigare framträdanden.
  Jag har faktiskt under det senaste året försökt sätta mig in i sakfrågan genom olika böcker, olika debatter på YouTube med den judiske David Cole m. fl. och jag kan inte förstå annat än att jag varit grundlurad om "gaskamrarna" i hela mitt långa liv.
  Det innebär att Jean-Marie Le Pen har rätt och alltid haft rätt. Då är det ett knivhugg i ryggen som han fått av sin dotter. Sanningen framför allt, sanningen kommer att göra oss fria. Inte olika taktiska dispositioner för hur man skall öka sitt röstetal.
  /GB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sakfrågan är ju egentligen irrelevant för dagens politiska diskussioner och det skulle förstås ha varit mer taktiskt av JMLP att inte ännu en gång dras in i ett historiskt resonemang. Nu råkar han dock vara en person som säger vad han tycker och inte ber om ursäkt för tidigare uttalanden.

   Jag vill dock ännu en gång hänvisa till det ursprungliga uttalandet, där han faktiskt inte tar ställning till det ena eller andra utan just avvisar diskussionen med att själva gaskamrarna är en detalj i andra världskrigets historia.

   Radera
 4. Jag förstår att pappan är djupt sårad och förbannad på dottern. Men han förstår tydligen inte att Marine kommer att konfronteras med hans provokativa eller i varje fall olyckliga uttalanden i det oändliga om gångna tider när det finns viktiga nutida saker att koncentrera sig på! Kan han inte hålla tyst om historiska händelser i stället, det saboterar ju Marines arbete annars. Marine vill nog inte frångå FNs själ, men nu är det nutid och inte dåtid!
  /Ina Höst

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Jean Marie har inte ens tagit ställning till gaskamrarnas existens eller inte, men jag förstår att det retar honom att man inte får ställa frågor om förintelsen utan att det är brottsligt och det är naturligtvis fel. Då är det inte fråga om vetenskap längre. Men nu är det som det är, tyvärr har historien därmed degraderats till en samling trossatser istället. Men nu är det som sagt viktiga frågor i nutid som måste tas upp.
   /Ina Höst

   Radera
  2. Man ska ha i åtanke att JMLP ständigt kommenterar aktuella händelser och aktuell politik, exempelvis i sina veckojournaler. Journalisterna älskar dock att dra fram ett uttalande från 1987 om och om igen, och dessutom misstolka det. Uttalandet ifråga är i sanning en detalj i JMLPs livsgärning. På denna blogg kommer han att fortsätta att vara en hjälte, liksom Marine Le Pen.

   Radera
  3. Ina Höst
   Man skall inte alls ta tillbaka "provokativa" eller "olyckliga uttalanden" för att de politiskt korrekta försöker vända dessa uttalanden emot en. För om det inte gällde just detta uttalande så skulle de gripa efter något annat uttalande. Att be om ursäkt för JMLP:s uttalande visar att man är på defensiven och att spelet förs på den egna planhalvan - där det lätt kan trilla in ett och annat mål. Och om man fortsätter på detta sätt kommer man snart att ha drivits tillbaka till mållinjen.
   Man skall istället ställa sig frågan om det man säger är sant. Och om man anser att det är sant skall man stå fast vid det. Det andra sättet att uppträda kallas opportunism.
   När det gäller gaskamrarnas vara eller icke vara under andra världskriget så är just detta "en detalj" som måste utredas av historiker. Vi vanliga har ju ingen som helst möjlighet att utreda detta på annat sätt än att lyssna på olika parters beskrivningar för vad de anser. Och det har jag gjort. Huruvida den slutsats jag kommit fram till är riktig eller felaktig är en "detalj" som historiker måste få fria händer att utreda.
   /Gunnar B.

   Radera
  4. Han behöver inte be om ursäkt, men kan säga så här: Det här är historia och jag är inte forskare och därmed inte så insatt, men otvivelaktigt var gaskamrarna (vilka andra ifrågasatt) en DEL av WW"s historia.(Folkmordet på judar ifrågasatte han ju inte, möjligen antalet?) Det hände ju flera folkmord och 45 miljoner civila dog, länder och städer lades i ruiner på många håll osv. Så nog är förintelsen inte hela historien. Men att svara ironiskt på frågan om han håller fast vid "detaljen", hjälper inte Marine! Om hon inte kraftfullt tar avstånd, (när han inte lyssnar) kommer hon att konfronteras med hans uttalande i all oändlighet och får inget annat gjort!
   Sen har han ju haft synpunkter på Pétain, också! Att han inte skulle ses som landsförrädare (har inte sett de argumenten dock).
   /Ina Höst

   Radera
  5. PS: Många motståndsrörelser i det ockuperade Västeuropa jobbade för nationell frihet mot inkräktarna framförallt! Många blev dödade eller fick försmäkta i koncentrationsläger. Kommunister jobbade mot nazisterna för en kommunistisk världsordning istället Detta är också en viktig del av historien!
   /Ina Höst

   Radera
 5. Jag delar GB's syn och har precis som GB borrat djupt i frågan och känner mig idag både lurad och besviken.

  Jag vill tacka dig Tobbe för att jag fick ta del av detta som jag annars missat. Det är mycket värdefullt.

  Sedan har jag två allmänna synpunkter som rör denna som en del påstår idag skulle vara en oväsentlig icke-fråga för dagens samhälle, något jag anser vara en felaktig syn.

  A) Genom att presentera historien på ett sätt så drar vi människor slutsatser från detta. Vi fattar beslut på idag och formar vår uppfattning om vad som är gott och ont baserat på lärdomar från det som hänt. Därför är det helt nödvändigt att vi aldrig får fastna i dogmer om vad som hänt utan att ständigt tillåta en debatt och diskussion om det.

  Därför hör vi ständigt detta att vi aldrig får glömma. Varför? För att denna påminnelse hjälper att påverka dagens politik i en viss riktning.

  B) Det är viktigt att en ledare har moral och integritet. Man får inte sälja ut sig för att nå makten. Vad som är politiskt korrekt eller inte ska inte få styra. Låtar man det styra kommer opinionen aldrig att kunna ändras utan då låter man de som dominerar i media och opinionsbildningen bestämma.

  För eller senare måste den politiska korrektheten rämna och då är det lika bra att det sker på en gång innan en större skada har skett.

  C) Det är för att det finns så få som Jean-Marie Le Pen som det går utför för alla västerländska samhällen. Han bör definitivt stanna i partiet och fortsätta stå upp för sin uppfattning om vad som har hänt. Folket förtjänar inget mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag delar GB's syn och har precis som GB borrat djupt i frågan och känner mig idag både lurad och besviken."

   Varför har du lagt ner tid och energi på en sådan "fråga"? Du ifrågasätter väl inte att ett våldsamt judehat var ett bärande element inom nazismen och att man hade för avsikt att rensa Tyskland och det "livsrum" man ockuperat på judar? För att åstadkomma detta användes många medel, inklusive gasning i vissa koncentrationsläger mot slutet av nazisternas regim. I övrigt fick väl många judar sätta livet till genom vidriga massarkebuseringar under tyskarnas "förintelsekrig" i öst. Känns det bättre för dig som "gaskammar-tvivlande" om det huvudsakligen var så nazisterna genomförde sitt massmord på judar?

   Radera
  2. Att gaskammare användes till att döda människor under WW2 är redan motbevisat. Det trotsar varje fysikalisk lag, och det vet var och en som ägnat det minsta tid åt att studera frågan. Det existerar inte ett enda spår efter gaskammare, inte i form av konstruktioner, ritningar, det finns inte omnämnt i brev eller dokumenterat någonstans. Vänligen plocka fram sådana "bevis" om de existerar. Att inta den här ståndpunkten har inte med antisemitism att göra alls, det finns ingen anledning att förneka att judar förföljdes och mördades i stort antal. Poängen är att om man kan bygga en så massiv lögn kring detta, då kan man ljuga om i princip vad som helst och komma undan med det. Sanningen måste gälla, oavsett hur obekväm den må vara.

   Radera
  3. För Tobbes skull kommer jag inte att svara på din kommentar fast jag skulle kunna det. Du förstår nog själv att jag varken vill att någon ska dö av gas eller skjutas. Tyvärr, är det en typisk taktik att förlöjliga och förkasta kommentarer eller den som vill undersöka. Tycker att du visar både mig och Tobbe ingen respekt med en sådan "spydig" kommentar. Ingen vill någon illa.

   Är du en demokrat så respekterar du andra människors olika åsikter i alla frågor och du uppmuntrar dessutom att människor gör rätt som ställer frågor och undersöker saker och ting. Det är inte bara sunt utan en mänsklig rättighet som tyvärr man tagit ifrån stora delar av mänskligheten under olika regimer.

   Vi har samma rätt att ifrågasätta massinvandringens förträfflighet som man vill sälja till oss som den officiella versionen av vår historia. Det borde inte vara förbjudet utan istället uppmuntras, så länge samtalet håller god ton och respekt.

   Jean Marie Le Pen säger egentligen att andra världskriget är så mycket större än vad vi idag får lära oss. Många led helvetes öden, många oskyldiga på alla sidor om konflikten. Inte bara en grupp drabbades, inte bar en grupp var offer, inte bara en grupp var förövare.

   Radera
  4. Ok, nu vill jag rycka in som moderator och påminna om att inlägget inte handlar om dessa gaskamrar, utan om vad som just nu sker inom Front National. Jag är helt för yttrandefrihet, men detta är inte ett revisionistforum, och liknande diskussioner kan hellre tas på Flashback.

   Radera
  5. Hej, bäste Tobbe!
   Jag är också helt för yttrandefrihet, men Jean Marie är en offentlig person och politiker och vill jobba för FN. Då kan han ju välja sina ord lite grann och ändå få sagt vad han tycker i sakfrågan. Han behöver inte kompromissa för det! Vi andra får välja våra ord, fast vi inte ens har inflytande!
   /Ina Höst

   Radera
  6. "För Tobbes skull kommer jag inte att svara på din kommentar fast jag skulle kunna det. Du förstår nog själv att jag varken vill att någon ska dö av gas eller skjutas."

   Det var värst vad du som ifrågasätter gaskamrars existens är så lättstött, känslig och snabb med att misstolka andra. Min fråga handlar om varför vissa finner det intressant att lägga ner tid och energi på att ifrågasätta delar av nazisternas tillvägagångssätt när de utförde sitt massmord på judar. Jag är uppriktigt intresserad av att få veta det. Den officiella historieskrivningen råder det stor konsensus kring. "Revisionisterna" har aldrig varit annat än en marginaliserad minoritet, även om en annan kommentar här tycks påstå motsatsen. Då finns det ju massor av historiska problem i övrigt där åsikterna bland historiker av facket gått isär och där debatten varit livlig. Ägnar du lika mycket tid åt sådant, eller är du en sådan som även ifrågasätter om månlandningen ägt rum och om 9/11-attentaten utfördes av islamister etc?

   Radera
  7. Dels har sanningen i sig självt ett egenvärde. Sedan är detta för viktiga saker för att en enda sida ska få tala om vad som hänt.

   De flesta drar slutsatsen att eftersom vi bara får höra så mycket om en berättelse så måste den vara rätt. Det är en felaktig slutsats. Istället är det den som har makten som har privilegiet att berätta sin historia som man vill att vi ska tro på.

   Du kan dra en tydlig parallell till dagens situation vad gäller mångkultur, etnicitet och migration. Det är de som har makten som pumpar ut propaganda vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel. Man har lyckats så bra att t.o.m. SD nu har tagit bort önskan att i Sverige ska det bo svenskar. Propagandan som människor matas med varje dag är så effektiv att ett parti som tycker att svenskar har rätt till Sverige har svårt att få röster.

   En öppen och objektiv granskning av allt som sker idag och i vårt förflutna är nödvändigt annars kan vi aldrig lära oss något och fatta bra beslut.

   Om inte ens den mest omhuldade "sanning" stämmer - vad är det då som stämmer? Något alls? Börja gräv själv så ska du inse hur lurad du blivit. Att du sedan har en nedsättande ton när du talar om 9/11 och Appollo visar bara hur oinsatt du är. Läs på lite istället så kan vi tala om 6 månader igen. Annars kommer du aldrig begripa.

   Radera
  8. Anonym
   Jag håller med dig. För min del började denna undersökning om vad som verkligen hände under andra världskriget med att jag i kommentatorsfälten (precis som Lars) hade en debatt med en motståndare som hävdade att den ryska "revolutionen" = statskuppen (och den röda terrorn) utfördes av huvudsakligen judar mot det ryska folket. Detta tyckte jag naturligtvis var det dummaste jag hört eftersom jag var stark Israelvän och i min ungdom varit en mycket påläst "marxist-leninist".
   Den röda terrorn utrotade hela den etniskt ryska intelligentian och var inte bara ett verk av Stalin utan iscensattes av Lenin, Trotsky, Kamenev, Zinovjev etc., etc.,
   Jag beslöt mig för att ta reda på mera om detta - Oj, så fel jag hade haft. I samma veva läste jag böcker om Andra världskriget och just de frågor som är under debatt här just nu, jag tittade på YouTube-debatter, läste bl.a. den judiske Finkelsteins "Förintelseindustrin", etc. etc.
   Efter att jag ägnat ett år på detta kände jag mig ha varit ordentligt grundlurad i hela mitt. Jag får råda Lars att göra sammaledes - undersök. Men du kanske vill fortsätta att vara grundlurad. Varsågod, i så fall.
   /GB

   Radera
  9. "Jag får råda Lars att göra sammaledes - undersök. Men du kanske vill fortsätta att vara grundlurad. Varsågod, i så fall."

   Jag känner mig inte särskilt "grundlurad" för att jag inte ramlat ner i den konspirationsteoretiska avgrunden. Ni är något av etablissemangets nyttiga idioter. De vill kunna peka på att invandringskritiker är galna förintelseförnekare, antisemiter och konspirationsteoretiker etc. Själv kommer jag aldrig att gå i den fällan. Jag kommer fortsätta att kritisera Sveriges vansinniga invandringspolitik och behandlingen av SD samtidigt som jag avvisar konspirationsteorier, vidskeplighet, New age-flum etc. Jag ser de sakerna som ett sjukdomstecken och resultat av Västerlandets förfall under de senaste decennierna.

   Radera
 6. Såg en länk/rubrik om detta, och klickade inte för jag visste ju genast precis vart jag skulle gå för att få insikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det värmer. Gäller även er andra som uppskattar mina utländska inslag!

   Radera