söndag 14 juni 2015

Svenskarna alltmer negativa till invandring
I en debattartikel i SvD skriver tankesmedjan Den nya välfärden om att idag 58 procent av svenskarna anser att invandringen är för stor och menar att det är dags för politikerna att förhålla sig till detta motstånd. I den undersökning de har gjort tillsammans med Demoskop framgår också att det bland regeringspartiernas väljare är 40 procent som anser att invandringen är för stor, medan siffran för alliansväljare är 60 procent. Intressantast är kanske att när man frågade väljarna om vilka som var de största samhällsproblemen hamnade invandringen på första plats följt av integrationen på andra plats. Artikelförfattaren Mattias Holmström konstaterar:

"Det är tydligt att opinionen har förändrats markant sedan i höstas. Decemberöverenskommelsen, det allvarliga problemet med svenska medborgare som beger sig till Irak och Syrien för att strida med Islamiska staten och den rekordstora invandringen, med de sociala och ekonomiska utmaningar det medför, torde vara tre viktiga delförklaringar."

Trots att en stor andel av både de rödgrönas och Alliansens väljare är kritiska till den omfattande invandringen, sker inga förändringar i partiernas politik:

"Om de respektive partiledningarna inte tror att också dessa väljare skulle kunna tänka sig att lägga sin röst på SD finns det goda skäl att bli orolig över hur det står till med politikernas verklighetsförankring. Hur länge regerings- respektive allianspartierna kommer att ignorera den förändrade opinionen hos väljarna återstår att se. Det är dock oroväckande att de inte vågar ta tag i den fråga som väljarna anser vara det största samhällsproblemet."

Att endast Sverigedemokraterna står för en kritisk hållning, som delas av en allt större del av befolkningen, lyfts också fram:

"Om den politiska låsningen fortsätter är det inte omöjligt att Sverigedemokraterna blir näst största parti i valet 2018. Och som situationen ser ut verkar det vara vad som krävs för att de etablerade partierna ska göra en självrannsakan om vad som har gått snett." 

"Partierna borde, både för sin egen och väljarnas skull, släppa prestigen och bemöta väljarnas oro över den förda migrationspolitiken. Tron på att Socialdemokraterna och Moderaterna alltid kommer att vara de två största partierna kan måhända vara en önskedröm i partihögkvarteren, men imponerar föga på en alltmer oroad väljarskara."

Det finns i dagsläget ingenting som talar för att den moderata partiledningen, med Anna Kinberg Batra i spetsen, tänker lägga om kursen. Socialdemokraterna sitter fast i ett samarbete med Miljöpartiet, som knappast har möjlighet att kompromissa i denna fråga. De enda som tar ödesfrågan för Sveriges framtid på allvar förblir Sverigedemokraterna.
8 kommentarer:

 1. Sverige styrs alltmer irrationellt.

  SvaraRadera
 2. Jsg hoppas att väljarna inser att om något av Sjuklöverpartierna plötsligt skulle propagera för en mer restriktiv invandring så är det enbart för att få behålla sin väljare och de skulle svika sitt löfte direkt efter valdagen.
  Sossarna vägrade samarbeta med SD trots att SD:s blygsamma krav var att dra ner på invandrngen till den nivå som var på Göran Perssons tid. Istället valde Löfven att bilda DÖ, dvs ett plagiat av Hitlers fullmaktslag och kallade SD för ett neofascistiskt parti. Med det har han sagt att en invandring på Perssons nivå är neofascistiskt och därmed har han och hela partiet bundit upp sig till att inte dra ner på invandringen för att inte själva bli neofascister enligt hans/deras egen definition. Sådant går visserligen att snacka bort men inte så att väljarna går på det.
  Hela Sjuklövern har målat in sig i ett hörn, med alla de anklagelser och kränkningar mot SD kan de helt enkelt inte ändra kurs och plagiera SD:s politik utan att framstå dom de byfånar de innert inne är.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Bra att de tar bladet från munnen och att SvD publicerar debattartikeln. Men de kunde ha tagit hela bladet från munnen. Nu pratar man om invandring när det i själva verket rör sig om asylmottagning vilket också en mening i artikeln visar: "När Demoskop frågade väljarna om vilka som var de största samhällsproblemen hamnade invandringen på första plats följt av integrationen på andra plats."

  Fast det kanske är formellt riktigt då blott 5,9% av uppehållstillstånden de senaste 35 åren har varit kvot- eller konventionsflyktingar. Om vi hade en gränspolis och ett invandrarverk värda namnen så skulle vi inte ha de problem som vi har.

  Debattartikeln och dess publicering visar dock en sak, vanligt folk har börjat uppmärksamma problemen och dra slutsatser av det. Vi kommer att innan nästa val få se gigantiska positionsbyten då politiker är ett annat ord för kappvändare som när de märker att deras all-inclusive-resa riskerar ta slut säljer själen en gång till.

  SvaraRadera
 4. Klart jag röstar för SD, men jag är inte hoppfull att vi kommer att få bukt med invandringen. Man kommer helt enkelt att ta in så många som kan rösta vänster - invandrare har det ekonomiskt sämre och röstar över lag vänster - och därmed säkra makten.

  Jag tror att man kommer att skapa ett snabbspår för de ca 500 000 som kommer att invandra under mandatperioden så att de kan rösta. Därefter behöver man bara fortsätta att fylla på i samma takt, och det spelar därefter ingen roll att alla inhemska svenskar tycker hjärtligt illa om detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, valboskapen behöver räknas upp. Då kan makten behållas och det innebär att vansinnespolitiken har en viss logik, att det är synnerligen destruktivt för landet spelar ingen roll om platserna vid köttgrytan kan hållas. Du kan ha rätt om snabbspåret, tyvärr är det snabbt som det är. Är det fem år efter PUT sedan är det dags för medborgarskap med diplom och allt?

   Radera
  2. Rune Brännlund1 augusti 2015 10:56

   Jag tror också att det är för att svenska politiker överlag anser att vanliga svenskar är alldeles för bortskämda och har alltid haft tillgång till bra välfärd. Då anser 7-klöverpacket att vi gott kan dela med oss av den till lycksökare från när och fjärran som inte har det lika gott ställt.

   Radera
 5. Jag minns hur det gick för diktatorn i Rumänien,som inte lyssnade på sina undersåtar,där stod han och orerade,folket buade ut honom sedan gick det fort!

  SvaraRadera
 6. Frågan är, när når vi gränsen för att människor inte längre vill invandra hit? För att det är så eländigt och pengar till välfärd och bidrag har tagit slut. När vaknar svenne banan och skiter i att gå till jobbet för att han ruttnat?

  SvaraRadera