lördag 27 juni 2015

Virtanen bjuder på ny kortslutning
I en mycket spretig och motsägelsefull krönika, kallad "Klassklyftor är ett hot - invandring en möjlighet", vill Fredrik Virtanen slå ett slag för alltifrån romska tiggare till massinvandring. Eftersom Virtanen inte har någon sorts ideologisk förankring i sitt vurmande, och knappast kan kallas intellektuell, blir det många slag i luften. Han inleder med tiggarna:

"Regeringen presenterar förslag för att få bort tiggare från gatorna. Ja, det är orimligt med bosättningar på allmän plats. Men: var ska tiggarna ta vägen sedan de avhysts? Tänkte ni inte på den detaljen?"

Inte heller Virtanen bjuder på någon lösning på problemet, men det behövs inte heller eftersom det viktigaste i vanlig ordning är att vifta med romer för att inkassera godhetspoäng från det övriga etablissemanget. De romska tiggarna ska överhuvudtaget inte vara här, varför all lagstiftning mot illegala bosättningar och tiggeri är av godo. Om någon undrar vart de ska ta vägen, föreslår jag Rumänien och Bulgarien. För att sedan övergå till massinvandringens välsignelse, pekar Virtanen sedan ut en rapport:

"Det regnar, det finns inte mycket att göra här på landet, så jag läser forskningsrapporten ”I nationens intresse – en översikt av hur invandring bidrar till Sverige” av Jesper Strömbäck, professor vid Mittuniversitetet, skriven på uppdrag av Reforminstitutet och finansierad av Svenskt Näringsliv."

Det roliga med just den rapporten är att den redan har sågats av nationalekonomen Tino Sanandaji, en man med oändligt mycket mer insikt än Virtanen själv:

"2014 hade enligt SCB 21.5 procent av befolkningen utländsk bakgrund, det vill säga var första eller andra generationens invandrare. Det är därför inte speciellt imponerande om 15 procent av landets företagare har utländsk bakgrund. Det innebär tvärtom en underrepresentation där invandring reducerar företagare per capita. Professor Strömbäck undanhåller dock att 21.5 procent av befolkningen har utländsk bakgrund, vilket gör det omöjligt för läsarna att tolka siffran 15 procent."

Denne Jesper Strömbäck skäms inte heller för att föra fram det absurda argumentet att ju fler utlandsfödda ett företag anställer, desto mer ökar exporten. Sanandaji krossar med lätthet denna tanke:

"Strömbäck citerar här oseriösa korrelationsstudier, i det här fallet av en ekonom från Lunds universitet som jobbar för Handelskammaren. Det är inte kausalt påvisad att invandringen signifikant ökat svensk export. Effektstorlekerna ovan är uppenbart tramsiga. Skulle Volvo öka sin export till USA med 10 procent om de anställer 10 fler Amerikaner? Varför gör de inte det då? Varför anställer inte Ericsson 100 kineser och fördubblar sin export till Kina? Varför har Sveriges exportandel till de stora flyktingländerna inte ökat på fyra decennier och ligger kvar på patetiska två procent trots massiv invandring?"

Nästa rapport som gläder Virtanen är Migrant Integration Policy Index, som vi tittade på igår. Det går naturligtvis Virtanen helt förbi att rapporten faktiskt visar det motsatta mot vad han själv vill tro, då den handlar om att Sverige ligger i topp när det gäller ansträngningar, arbetsmarknadens öppenhet och brist på diskriminering, men att vi trots detta ligger i botten när det gäller utlandsföddas sysselsättning och skolresultat. Ett rent självmål blir det när Virtanen till och med hänvisar till liberalen Legrain, som vi tidigare har tittat på här och här:

"Ingen rasist kommer någonsin att tro ekonomen Philip Legrain som säger 'Invandring är inget hot, den är en möjlighet. Den är inte en form av välgörenhet, den kan vara till ömsesidig nytta'."

Legrains "forskning", åtminstone den han utvecklar i svenska medier, kan sammanfattas med att, eftersom Silicon Valley och City of London är "mångkulturella", är massinvandring alltid en utmärkt idé. Att Husby, Hammarkullen, eller några av våra andra utanförskapsområden, inte ser ut att bli några Silicon Valleys är ingenting han fördjupar sig i. Dessutom, och här kommer Virtanens självmål, har framgångsrika platser i USA eller Storbritannien inte skapats av den socialdemokratiska politik med höga skatter som han själv brinner för, utan just genom gynnsamma villkor för företagande där även klassklyftor ingår. Det må finnas människor med olika bakgrund i Silicon Valley, men de har inte kommit dit genom någon svensk asylinvandringspolitik.

Det är tragiskt att det verkar finnas gott om socialdemokrater som faktiskt inte inser att massinvandringen är det största hotet mot det samhälle de säger sig eftersträva. Liberaler är åtminstone logiska i sin strävan.
8 kommentarer:

 1. Tiggarna ska flytta in hemma hos Fredrik Virtanen som tror på öppenhet och har ett gott hjärta.

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg Legrains artikel i DN 2008. Inte för att jag har bra minne utan för att jag fann den "genial". Och sparade den.

  Jag citerar en annan passage härur:
  "Vem ska ta hand om dig när du blir gammal?
  Att kräva av välutbildade, unga svenskar att göra det skulle krossa deras drömmar och dessutom bli enormt kostsamt för ekonomin och de offentliga finanserna. Så varför inte tillåta, säg filippinare, att göra det?"

  Alltså: "Skitjobb" till invandrare ! Med skitlöner !
  För att inte "krossa unga svenskars drömmar."
  Detta är inget problem för Virtanen ?

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Å ena sidan så skall det inte finnas några skillnader mellan invandrare och svenskar, å andra sidan så skall de göra allt "skitgöra". Helt ologiskt.

   Dessutom, människor med låga löner betalar mindre i skatt, men konsumerar i stort sett lika mycket "välfärd". Därmed blir även "filipinare" en förlustaffär för staten, förutom att det skapar en mycket våldsam och missnöjd underklass.

   Radera
  2. Snicksnack. Tobbe. Det finns flera Silicon Valleys även här i Sverige som icke existerat om vi inte haft nuvarande politik. Hammarkullen är ett exempel. Ett spännande och dynamiskt företagande i droger, vapen, person- och butiksrån,borttappade pass pågår dygnet runt.

   Radera
 3. Det är uppenbart att Virtanen behöver klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb. Det senare blir nog inte så lätt emellertid

  SvaraRadera
 4. Fyfan vad hen är ful, den jävla idioten Virtanen. Ovårdat hår. Skitful kavaj. Orakad och dessutom skitfula glasögon. Kan man se mer socialistisk ut?
  En otacksam värdelös nolla är precis vad den pajasen är.

  SvaraRadera
 5. De kunde lika gärna använda Brasilien, Nigeria eller Israel/Palestina som måttstock för mångkultur&massinvandring. Då skulle förstås mångkulturen inte te sig lika lockande...

  SvaraRadera