torsdag 23 juli 2015

Dagens bild: Vädret i Skåne
Ovanstående bild och rubrik kommer från Skånska Dagbladet och artikeln handlar om prognosen för sommarvädret i Skåne. Varför väljer man en sådan bild? Den mest bisarra aspekten är att bilden inte ens är tagen i Skåne, vilket den förstås hade kunnat vara, utan från Tel Aviv i Israel. Syftet kan inte vara något annat än att som vanligt slå ett slag för islam. Om Adam Tensta ska ha en ursäkt för att en person som en gång använt ett förbjudet ord får ge träningstips i TV4, vill jag ha en ursäkt för mediernas ständiga normalisering av islamism, inte minst för tillfället då en beslöjad islamist i morgonsändningen fick baka kakor och berätta om Ramadans förträfflighet.

Även holländska De Telegraaf har med jämna mellanrum någon nyhet om sommarvädret. Då ser det alltid trevligare ut:

"Äntligen strandväder" och "Strandväder på väg"

Jag kontaktade Skånska Dagbladets webbredaktion och frågade varför man illustrerade artikeln med två beslöjade kvinnor i Israel och fick följande något märkliga svar:

Hej Tobias!

Vi valde bilden eftersom vi tyckte att det var en bra genrebild som illustrerar det faktum att det skulle vara sol på fredag men ostadigt väder på lördag.  Kvinnorna badar fötterna i vattnet och det tyckte vi passade till textens budskap.

MVH

Johanna Ravhed
Webbredakör

Tydligen kände man sig ändå inte alldeles bekväm med bilden, ty några minuter efter detta inlägg ersattes den. Möjligen har fler än jag kontaktat dem, men sedan 12.22 ser det ut så här:


3 kommentarer:

 1. Har de ändrat bild på Skånska Dagbladet? För mig visas en bild på en pojkes halva ansikte som tittar upp från bryggan.

  Magne

  SvaraRadera
 2. Haha, ja tydligen. Antingen så har jag gjort en insats, eller så har fler reagerat...

  SvaraRadera
 3. Helt rätt. Man vill använda en slagsmål kvotering av bilder, så att vi skall vänja oss vid något som i grunden är helt osvenskt. Trots alla pk-människor skriverier så känner vi igen slöjan som det bizzara fötryckarinstrument den är.

  SvaraRadera