lördag 4 juli 2015

Dagens citat: Liza Marklund


"Ta bort gränserna. Om Sverige vore lika tättbefolkat som Sydkorea så skulle det bo 180 miljoner människor här. Och det går ju bra för Sydkorea, så varför inte."
Författaren Liza Marklund ger i P1s "Sommar" genom en jämförelse sin syn på invandringspolitiken. Man skulle kunna spinna vidare på uttalandet och säga att landets 51 miljoner invånare till över 99 procent utgörs av etniska koreaner, en brist på mångfald som verkar fungera för dem. Vem vet, en invandring på en halv miljon människor från Afrika och Mellanöstern årligen kanske rentav skulle orsaka problem i Sydkorea.

I samma program gjorde Marklund dock en intressant poäng, då hon efter att ha talat om tolerans mot andra människor lät spela Ultima Thules "Sverige, Sverige, fosterland". Föga förvånande ledde musikvalet till protester från de förment toleranta kretsarna.
16 kommentarer:

 1. Om Afrika vore lika tätbefolkat som Italien så skulle de ha 6 miljarder invånare. Slutsats: Afrikanerna kan gott stanna hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah ah, fick ett skratt! BRA svar, tack :))

   Radera
 2. håller med föregående talare

  SvaraRadera
 3. Alltså vill Marklund att ca 170 miljoner sydkoreaner flyttar till Sverige. Eller hur ska man tolka människan?

  SvaraRadera
 4. Och vem trivs i tätbefolkade områden egentligen?

  SvaraRadera
 5. Det hade ju ändå inte drabbat Liza själv, eftersom hon har flytt till Spanien. Så hon kan pådyvla andra sina ondskefulla planer eftersom hon inte drabbas själv.

  SvaraRadera
 6. I början av -70-talet var befolkningssiffrorna (människor/kvadratkilometer) dessa:
  Sverige 17
  Afrika 8
  Latinamerika 11
  Holland 485
  England 365
  Kina 66 (fast det skulle nog vara dubbelt så många).
  Hur som helst - varför kan inte holländare, engelsmän eller européer i gemen bosätta sig i Afrika. Det verkar ju mycket rimligare än att afrikaner flyttar till Europa, eller hur?
  Men det är kanske inte där skon klämmer.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 7. Det är märkligt att folk tycks tro att det är en slump att Sverige är glesbefolkat. Om de verkligen vill fylla ett glesbefolkat område föreslår jag Antarktis och Grönland. För det är väl bara ytan som räknas?

  SvaraRadera
 8. Att folk är såna idioter.. Sverige är TÄTBEFOLKAT för de breddgrader som landet ligger på.. Men hennes hjärnceller klarar uppenbart bara att konspirera ihop deckare?!?!

  SvaraRadera
 9. Liza Marklund är ute på djupt vatten och borde inte ägna sig åt saker hon inte vet nånting om. Håll dig till dina deckare istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här människorna är så inskränkta. De kan aldrig ha fel. Hon är som Jan Guillou som har haft rätt OM ALLTING ända sedan han föddes. Det finns ett ord i svenskan som beskriver denna egenskap - dumdryg.
   /Gunnar B.

   Radera
 10. Man kan alltid lita på SVT/SR, alla vänsterkompisar får obegränsat eter-utrymme.
  Skiten är så korrumperad och sitter så djupt i väggarna att bolagen inte kan reformeras över huvud taget. Det värsta är att de lever på skattepengar och missbrukar begreppet "public service",

  SvaraRadera
 11. Jag betalar inte,vare sig för Marklund eller TV,bara skit!

  SvaraRadera
 12. Jag förstår inte varför Liza Marklund väljer Sydkorea, Nordkorea med sina 199,5/km² borde passa henne bättre. Sedan är, som tidigare nämnts, befolkningstätheten högst varierande över landet och det av naturliga orsaker:

  Stockholms län (339,8)
  Skåne län (117,1)
  Västra Götalands län (68,3)
  Hallands län (57,1)
  Blekinge län (52,6)
  Västmanlands län (51)
  Södermanlands län (46,4)
  Uppsala län (42,6)
  Östergötlands län (41,9)
  Örebro län (33,9)
  Jönköpings län (32,9)
  Kronobergs län (22,4)
  Kalmar län (21,1)
  Gotlands län (18,2)
  Värmlands län (15,6)
  Gävleborgs län (15,4)
  Västernorrlands län (11,2)
  Dalarnas län (9,9)
  Västerbottens län (4,7)
  Jämtlands län (2,6)
  Norrbottens län (2,5)

  SvaraRadera
 13. Fruntimmer, speciellt de naiva kommunistfjollorna, brer ut sig ohejdat, det tycks bli värre och värre. Feminist - ohyggligt trist.

  SvaraRadera
 14. Detta återkommande argument "finns ju plats". Tio miljoner primater i detta lilla hörn av världen är redan nog, vi behöver verkligen inte bli fler utan stabilisera oss på den här nivån eller sakta bli färre. Överbefolkning håller ju på att förstöra planeten. Det är inte Sverige som är glest befolkat, det är resten av världen som är groteskt överbefolkad.

  Alla miljöproblem växer i proportion med befolkningsmängd. Det blir mera uppodling och gödsel, mera transporter, mera föroreningar, mer avfall och deponi, mer energi som måste produceras och distribueras. Avskilda platser i lugn och ro och med vild natur inpå knuten kommer försvinna eller bara vara tillgängliga för de med de med gott om pengar såsom Liza Marklund.

  Men hon tycker alltså att vi gott kan bli lika tätbefolkade som asiatiska länder? Fy fan säger jag, det vänder sig magen. Blir rent ut sagt äcklad av denna idé och de framför den.

  Vänsterliberaler som annars brukar vara noga med ekologiskt odlat osv blundar alltid även för den här aspekten av massinvandring, vilket får mig att undra om de verkligen har någon genuin miljöhänsyn (eller social hänsyn, eller ekonomisk hänsyn).

  SvaraRadera