onsdag 15 juli 2015

Tvånget kring "ensamkommande flyktingbarn" skruvas upp


Sverige tar emot absolut flest så kallade "ensamkommande flyktingbarn" i hela EU, en siffra som dessutom ökar år efter år, sannolikt därför att kunskapen sprids om landet i norr där inga kravs ställs och inga ålderskontroller görs. Eftersom det för våra politiker vore otänkbart att försöka stävja den strömmen, har istället ett tvång för kommuner att ta emot denna grupp införts, en situation som i SVT i morse diskuterades med Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör för Migrationsverket:

Till att börja med är det patetiskt att samtliga etablerade medier alltid omnämner gruppen som "ensamkommande flyktingbarn", eller helt enkelt "barn", utan citationstecken, när en något hederligare benämning skulle kunna vara "som uppger sig vara under 18 år". Att de någon gång ska beröra det faktum att dessa individer ofta är vuxna, ofta saknar flyktingskäl och ofta har anhöriga i hemlandet är nog att hoppas för mycket.

Från att tvånget legat på "Steg 3", där alla kommuner tvingades ta emot gruppen, går vi nu alltså in i "Steg 4", där även de som har tagit emot denna kategori ska tvingas ta emot fler. Språkbruket är närmast totalitärt. Observera också att Ribbenvik i samma andetag lyckas få med både "enorm resurs" och "utmaning".

Jag rekommenderar läsning av Nya Tiders artikel "De är inga barn, de är bortskämda unga män".
7 kommentarer:

 1. "Enorm resurs". Lögnare. Det går visst inget vidare att övertyga de övriga EU-länderna vilken enorm resurs detta är. Och varför inte försöka övertyga USA? Det är ju deras klumpiga utrikespolitik som i grunden anges som asylskäl.

  Om detta vore "en enorm resurs" borde ju Sverige dela ut biljetter och PUT i hela mellanöstern och Afrika. En av de lögner som är lättast att genomskåda men aldrig den minsta antydan till besvärande frågor från PK-media till chefslögnarna.

  SvaraRadera
 2. Galenskapen är avgrundsdjup i detta arma land där politikers och tjänstemäns naivitet och ignorans kokar ner till ren dumhet.
  Minns Morgan Johansson som satt och hoppades på en ny Zlatan bland flyktingströmmen medan man i Norge höjer terrorberedskapen.
  Kan bara hända i ett land där "upproret" består av "tangentkrigare" samt en diskret röst på SD.

  SvaraRadera
 3. Observera statstelevisionens försåtligt suggererande fond där det antyds att det gäller småungar när det i majoriteten av fallen gäller "bortskämda unga män".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp vinjettbilden till inslaget med leksaker och nallar,vilken parodi på nyheter..

   Radera
 4. Underbart!

  Har nu kommit till insikten att det måste gå fullständigt åt helvete innan någon förändring kan ske. Fullständigt.

  Faktaresistensen är så total bland godhetsapostlarna så det gives ingen annan väg.

  Armageddon. NU!

  SvaraRadera
 5. Är förvånad över att en person som Ribbenvik ensam (?) kan ha tagit beslutet att släppa in alla syrier i riket, och dessutom låta dem stanna!
  Detta innebär ju, vilket t o m våra politiker med stor sannolikhet har förstått, en enorm kostnad för Sverige.
  Vi talar ju om multimiljarder och ett sånt beslut kan tas av en enskild tjänsteman?
  Hukar politikerna i bänkarna och låtsas som om det regnar/håller med eller vad pågår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på att Riksdagen genom beslut givit myndigheten rätt att besluta om migrationen,fint det en tjänsteman utan politiskt ansvar,eller tjänstemannaansvar,politikerna kan inte utan lagändring styra migrationsverket,det vore ministerstyre,ingen har ansvar.

   Radera