fredag 27 november 2015

Alexandra Pascalidou tramsar vidare i morgonsoffan
I morse var det dags för TV4:s "Nyhetspanelen" att debattera regeringens förslag till skärpningar av asylpolitiken. Alexandra Pascalidou ingår förstås och självklart drar hon upp det sedan länge utnötta och alltid idiotiska "argumentet" att det minsann inte kan vara någon kris i Sverige, eftersom det är sämre i Syrien:

"Vi har ingen flyktingkris, det är flyktingarna som har kris."

I Pascalidous värld "hetsar" Stefan Löfven när han sent omsider måste föreslå något som liknar krishantering. Ja, hon tänker rentav på 1940-talet. Det är inte alltid lätt att bryta igenom Pascalidous gälla och osympatiska haranger, men Thomas Bodström och inte minst Hanne Kjöller lyckas trots allt föra in ett visst mått av förnuft. Det finns knappt någon gräns för hur mycket rena dumheter Alexandra Pascalidou hinner med:

"Alltså vi kommer spendera, vi ska tala om årets julklapp, vi kommer spendera mer på julhandeln än på att stötta människor som är i nöd, som flytt från krig, som förlorat allt de äger."

Det där är fortfarande inte sant. Vi kommer att spendera mer totalt under hela december än vad Migrationsverkets direkta kostnader är för asylmottagning. Pascalidous absolut roligaste inlägg torde vara:

"Jag har ju också ett bredare perspektiv. Jag ser vad som händer i Grekland."

Alexandra Pascalidou hade dock en poäng: Det är inte sannolikt att andra länder vill "ta sitt ansvar" bara för att Sverige stramar åt. Vi har inte varit ett föredöme, hur mycket våra politiker än vill tro det.
2 kommentarer:

  1. Tänk er om man hade Alexandra och Arnstad som föräldrar...

    SvaraRadera