fredag 27 november 2015

Den hycklande fackpampen
LO har släppt en film kallad "Sverigedemokraterna - ett parti som alla andra?", där störst fokus ligger på partiets berömda historia. Samtidigt har LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin skrivit ett inlägg om saken på SVT Opinion, där rubriken är satt till inget mindre än "SD är en fiende till Sverige". Både filmen och inlägget använder just en person för att kunna göra längre utläggningar kring den historiska nazismen:

"När Hitler var besegrad firades det av miljontals människor. Men den svenske rottenführern i nazistiska SS, Gustaf Ekström, var inte en av dem. Han sörjde istället, och ville inte ge upp. Så han fortsatte att under kommande år engagera sig i olika nazistgrupper."

Att exempelvis lägga in det tyska ordet "rottenführer" gör att texten och filmen påminner om Stefan Löfvens bisarra fascination inför att vällustigt räkna upp ord som känns spännande, från hakkors till SS. Alltså, bland grundarna till SD 1988 fanns en man som i yngre dagar anmälde sig som frivillig till Waffen-SS, vilket ger LO en anledning att djupdyka i andra världskriget och givetvis koppla alltihop till dagens SD. Ytterligare en lömsk rad dyker upp:

"Det känns med andra ord inte så konstigt att SD så sent som 1998 bjuder in den tyske SS-veteranen Franz Schönhüber till sin valupptakt."

Mannen, vars namn faktiskt var Schönhuber, var inte inbjuden för att han i sin ungdom, likt många andra tyskar ur samma generation, stred inom det militära förbandet Waffen-SS, utan för att han då var partiledare för partiet Republikanerna.

Att LO lägger energi och pengar på Sverigedemokraterna har naturligtvis ingenting med oro för nazism att göra. Det handlar helt och hållet om att SD idag är det största partiet bland LO-medlemmar, medan dessa fackpampar vill att alla medlemmar ska tillhöra den socialdemokrati som organisationen har starka band till. Frågan är om denna löfvenska taktik kommer att vara framgångsrik. Jag är faktiskt lite förvånad över att man väljer detta grepp, då vi kan misstänka att de flesta sverigedemokrater inom LO är mer intresserade av landets pågående utveckling, än vilda anklagelser om nazism. Baudins text gör inte ens ett ordentligt försök att framställa SD:s politik som arbetarfientlig, utan nöjer sig med några trötta och svepande floskler:

"SD är ett parti vars grundidé är att ställa människa mot människa utifrån etnisk bakgrund. Ett parti som tycker att svenska löntagare har mer gemensamt med svenska direktörer än med sina arbetskamrater från andra länder och kulturer. Därför är SD en motståndare till svensk fackföreningsrörelse, till alla som tror på människors lika värde."

Jag har mycket svårt att tänka mig att arbetaren som väljer SD plötsligt omvänds genom en hänvisning till "människa mot människa" och "alla människors lika värde". Möjligen är tanken att alla referenser till nazism ska göra sverigedemokrater trakasserade på arbetsplatserna. LO:s hyckleri är totalt:

"LO tvekade inte att ta kampen mot de svenska nazisterna på 30-talet. Därför tvekar vi inte heller att ta striden med deras nutida arvtagare."

Skulle ni göra det om, säg, en procent av medlemmarna röstade på SD? Nej, det är inte särskilt troligt. Slutets klimax är egentligen obegripligt:

"För SD är en fiende till Sverige.
De vill skada det land som generationer av löntagare byggt upp tillsammans och som våra barn ska växa upp i."

Medan massinvandringen inte på något sätt påverkar det som "generationer av löntagare" har byggt upp? Har en omfattande årlig invandring gjort Sverige till ett bättre land att växa upp i? Framför allt lyckas Tobias Baudin överhuvudtaget inte förklara på vilket sätt SD skulle vara en fiende till Sverige.
4 kommentarer:

 1. Det känns lite som de skjuter över målet här när det finns så mycket annat att kommentera i dagens Sverige som har gått helt åt fanders.Nej jag betvivlar starkt att en enda medlem kommer lämna SD pga denna video.

  SvaraRadera
 2. Tobias Baudin ser välmående ut. Han skulle trots allt i det långa loppet må ännu bättre av riktigt arbete. De flesta vill nog innerst inne kunna se sig i spegeln på morgonen.

  SvaraRadera
 3. En fruktansvärd liknelse de använder - egentligen. Att det är viktigare att arbetare i alla länder (vi) gemensamt bekämpar och förringar företagare/entreprenörer (dom) oavsett nationalitet, är ju lika hemskt som att vi i denna nation ska förringa och se ner på dom andra nationaliteterna. Återigen bevisar socialisterna att det är de som är fastlåsta i Vi & Dom tänkande, insnöade i rasindelning och att det är "kampen" mellan någonting som är det enda viktiga.

  SvaraRadera
 4. Hur många Svenska kommunister sörjde inte Berlinmurens fall bl.a. Ohly sa ju att han grät.
  Putte

  SvaraRadera